cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, January 6, 2015

Reunion Sek Keb Jalan Peel, Kuala Lumpur.


Another reunion yang i attend recently.. tak tau lah kenapa masa ni banyak pulak reunion.. heeeee.. tak pe lah.. kiranya macam jejak kasih lah gitu.. Sekolah Kebangsaan Jalan Peel ini adalah sekolah kedua dan terakhir i bertugas as a teacher.. after completing my course in  1993 from MTC or Malayan Teacher's College or M4P / MPPPP / Maktab Perguruan Persekutuan Pulau Pinang, i posted in Johor.. semedang masa tu bujang lagi, dan mintak di posting ke  Johor.. Rezeki lagi lah bila dapat pulak amat  dekat dengan My Daddi's house. He was a teacher too that time.. so ke sekolah carpool lah gamaknya.. jimat banyak tu... sewa tak bayar, makan tanggung, transport free... (tapi sedih, 8 bulan tak dapat2 gaji masa tu sebab GB  delay pasal document.. GB tu pun dah meninggal dah sekarang.) tak pe lah... malam ni i maaf kan segala kesalahan dia... 



then after 2 years working there, at Sekolah Kebangsaan Penerok, Pontian, i transferred to Kuala Lumpur.. sebab dah jadi orang rumah orang Selangor.. Hubby masa tu tinggal di Pandan Perdana.. so sekolah yang paling dekat dan jadi pilihan adalah Sekolah Kebangsaan Jalan Peel.. so as in 1996 i pindah lah ke sekolah tu.. first time masa tu new semester persekolahan di akhir tahun... janggal sungguh.. 



sekolah ni kiranya memang tengah - tengah Kuala Lumpur lah.. so murid - murid berbilang bangsa dan dari pelbagai peringkat hidup.. dari rumah setinggan hingga yang duduk di rumah banglo.. macam - macam category. mencabar gak lah esp berhadapan dengan anak - anak murid yang benar - benar  "menguji keimanan dan tahap kesabaran".. sehingga sekarang pun i terkenal dengan gelaran "guru garang di sekolah" heeee... tapi bukan tahap melampau lahh.. nak pandaikan anak orang ni, kena lahhh.. otherwise some of the kids ni susah nak respect kita.. anyway, i ni even antara yang garang, tapi tetap disayangi.. ewahhh!! puji tuu.. well, as a teacher boleh lah kita mentafsirkan sendiri.. some pun until now macam kawan.. 



manakala di kalangan guru - guru ada some yang agak rapat dengan i even i dah berhenti dari mengajar.. we keep in touch.. ALHAMDULILAH. sekolah ini juga lah telah memberikan pengiktirafan kepada i  (i dah lupa apa nama dia ek? SSB ke.. yang melintang, menegak mendatar tu..)  sorry..memang tak ingat... dan ALHAMDULILAH di bawah tunjuk ajar dan bimbingan seorang guru besar perempuan, Puan Hajjah Normah Samek, i mendapat pengiktirafan, MENEGAK.  tapi biasa lah.. ada sesetengah tu agak kurang senang.. tak pe lahh.. ALLAH knows everything.. 



dan di sekolah ini lah i mengambil keputusan berhenti 24 jam.. puhhhh!!!!! dahsyat kann... cikgu berhenti 24 jam..i berhenti 24 jam dengan bayaran balik sebulan gaji... Kenapa i berhenti? emmmm gara - gara guru besar.gak lah.. tapi bukan Puan Normah Samek... . tak pe lahh... tak perlu i ceritakan.. biar dia menjadi memory terindah.. heeee terindah keeee????



So, since masih lagi bercontact - contact dengan some of the teachers thru whatapps... maka pada December 20, 2014 yang lalu, kami mengadakan reunion di Ancasa Hotel.. hotel yang dekat Puduraya tu... i went there alone since Chef CiJu berjimba dengan NekCik.. gagah kan diri lah i sorang - sorang ke Kuala Lumpur.. Majlis started at 12.30PM till 4.30PM.. and i ni jenis yang memang jarang lewat, dah menunggu di parking area since 11.45... sebabnya i takut terlambat...







naik ke lobby dan bertanya dengan Manager hotel tu, tak tau pulak ada reunion our school.. pelik gak.. tapi i was so sure i tak salah hotel.. so tunggu je lah..kebetulan dah berjanji dengan my friend Nurain nak meet up dulu kat lobby.. Lama weiii i tunggu.. tadi kat parking dah tunggu about 30 minutes, then i tunggu lagi di lobby ni almost about 20 minutes.. puuhhh!!!!! capek gue.. 






menunggu dan terus menunggu..dan akhirnya sorang demi sorang showed up...lega hati i...






ini lah antara yang hadir.. some tu i dah lupa nama.. heeeee... sorry lah kakak  - kakak dan abang - abang semua.. ok lahh.. i tak nak cerita.. i nak tayang je gambar- gambar kami semasa meet up tu.. 






Nurain lah among yang close to me.. sebab rumah kami dekat - dekat.. I di Pandan Perdana, dia di Shemelin.. sometimes, balik carpool lah kami.. I kawin dulu dia kemudian, tup - tup dia pregnant dulu dan i menyusul.. so anak kami kurang lebih sebaya.. Yang baju orange terang tu, Azah  pun agak close to me... until now.. 






some ada yang nampak sama lagi.. some dah bit beruah...













jadi seronok kan boleh picca - picca ni..






Among cikgu - cikgu lelaki yang i kenal.. dulu ni kira adik - adik lah.. terkejut pulak bila berjumpa dengan Cikgu Fisol.. masa tu masih bujang, then jumpa balik after plus minus 15 or some tu 18 years kot.. cam tu lahh.. tup - tup tengok rambut dah putih dah..cepat sungguh masa berlalu kann..









Kak Rahmah.. antara cikgu yang paling peramah dan close to me too.. tup - tup orang kampung.. raya tahun lepas kami berjumpa after a long time berpisah.. gali - gali, ada kaitan sedara lagi.. sakan kann.










nampak tak bujang sorang tu.. anak to my friend yang pakai baju purple tu.. Sue pun memang sangat rapat dengan i.. anak bujang dia tu lah dari kecik - kecik lagi dah selalu bersama - sama dengan i.. until he called me, aunty baby.. heee... jangan silap.. bukan i macam baby.. tapi tu lah cara dia address me, since i ada baby masa tu.. Abang Luqman.. see.. dah besar panjang.. bakal architect tu.. 


kami memang conquered this area.. tak dengar suara - suara orang lain.. suara kami je lah di sini.. heeee.. teruk sungguh lah kann..makan jadi kurang sebab bersembang dan gelak ketawa.. 










as usual i just love taking pictures.. 



















ini adalah sebahagian food yang served by the hotel..






sebelum berpisah ada gak souvenir as kenang - kenangan..love the effort by some of my friends.. 






some ada yang dah balik, some ada yang sambung sembang.. tapi depa ni masih lagi dalam lingkungan profession yang sama lah kann.. sementara i, totally different.. so perbualan nya memang tak lari jauh dari hal pendidikan.. i pun jadi ternganga.. susah nak sampuk especially dalam whatapps.  tak pe, apa - apa pun happy .. 






saja mengabadikan kenangan dengan anak bujang Suria.. eh!!! how come he is taller than aunty baby... i thot  i dah cukup tinggi dahhh... apa - apa pun dua'a aunty buat Afiq, all the best.. cita - cita nak jadi architect like uncle akan tercapai, one fine day.. dan nanti as my tip, cari isteri like aunty, CIKGU....heeeeee...well now.. bekas cikgu..






Last but not least.. abadikan gambar bersama - sama sebagai kenangan terindah.. 





18 comments:

  1. Seronoknya bertemu kawan2 lama...

    mesti banyak nak cerita sampai macam tak cukup masa, kan? :)

    ReplyDelete
  2. Bila bertemu rakan lama banyak kenangan yg nak di gali kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang lah Aina.. akak pulak dah lama sangat berhenti cikgu.. so macam2 nak cerita..

      Delete
  3. kalau org pompuan boleh sorok uban bawah tudung , kaum lelaki terpaksalah tak boleh tutup...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kanzzzzz... alamak banyak dah uban ni...huu..huu

      Delete
  4. seronok kan bila dapat jumpa semula kawan kawan lama :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang lahh.. asyik bercerita.. sampai lupa nak balik cepat..

      Delete
  5. Baru kakak tahu Yan resign on the spot.
    Kakak ingatkan sebab nak business so resign..

    Meriah dan ceria walau ramai yg dah beruban di kepala:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak.. 24 jam.. puas hati rasanya. heeeee

      semua dah berumur kak.. ye lah.. anak2 murid sume dah bernikah dan beranak pinak..

      Delete
  6. Lepas ni bila buat reunion lagi, wajibkan bawak anak-anak... sekurang2nya sorang dan yang single lagi... mana tahu boleh memanjangkan lagi silatulrahimmmm!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kann.. tp anak2 i ni semuanya tak suka nak join kalau hal2 cam ni..

      Delete
  7. bestnya dpt jumpe kawan2 lama... hehehe tak taw lak sis bekas guru... hehehe

    ReplyDelete

cliks..cliks