cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, January 10, 2015

Bertemu our new family Little Alif.

My fourth sister, CiRah just gave birth on December 15, 2014 di Johor.. Dari sehari ke sehari nak balik Johor dan menjenguk baby masih tertangguh - tangguh.. bila everything ok dah kat sini, baru lah i terbang balik ke Johor.. Tak drive back.. Hubby pun tak ikut. Abang Luqman pun tak.. so only me, Abang Irfan, Abang 'Imran and Chef CiJu yang balik.. 


We took Malindo to Johor.. delay sehari daripada yang diplan.. Gara - gara rasa tak selesa i sebab baru je dapat tau tentang kehilangan  airplane  QZ8501 AirAsia.. Memang lah kan.. kalau nak mati, tu mati di mana pun, bila - bila pun dan dalam keadaan apa - apa pun.. tapi as human, macam - macam ada dalam hati i ni.. so delay lah sehari.. heeeeee... So  on Tuesday,  December 30, 2014 we flew back to JB. 






We took Malindo and flew from Subang Airport.. Kalau dulu - dulu tak de lagi counter Malindo kat sini.. ke i yang tak perasan counter ni dah ada lama kat sini.. ramai yang beratur cari ticket. so far, this airport memang sangat convenience. dekat dengan rumah i.. dan tak perlu jalan berbatu - batu macam di KLIA2.. besar sangat.. pening.. 









Waktu kami nak buat check in tu, nampak lah kotak - kotak di satu sudut.. tau lah yang ini adalah barang - barang yang akan disumbangkan ke Pantai Timur.. tempat yang dilanda musibah banjir besar.. Murah hati sungguh rakyat Malaysia ni kan.. sama - sama membantu bagi yang memerlukan.. ok lahhh.. kita masuk ke boarding area.. 






sempat pulakkkk... heeeee.. shopping sikit sebagai ole - ole orang di JB.. geram - geram tengok baju kids ni.. cute semua.. 






for me, reasonable dan cantik - cantik..






kalau boleh, semuanya nak.. dah lama tak beli baju baby. nak kena dibagi buat ketiga - tiga anak kecil di sana.. kalau bagi hanya buat baby, sure Little Ali sedih.. so belikan gak buat dia.. ehhh... kalau hanya si boboi yang dapat, sure si kakak pulak terasa.. Makanyaaa.. beli buat ketiga - tiga bocah itu.. 






tak cukup tu.. nampak kasut - kasut kecil, Chef CiJu pulak yang beli.. memang comel - comel lahh.. ok lahh cukup tu.. nanti lambat pulak ke boarding area tu.. sakan betul.. 






since rasa penat dan haus, sementara tunggu tu, beli lah ayor di sini.. 














pemandangan dari atas.. since takat terbang dari KL ke JB, sangat jelas pemandangan di bawah ni.. suka betul. tapi dalam hati ALLAH je yang tau.. cuaca agak mendung sebenarnya semasa kami berlepas.. tapi after some times,  cuaca agak cerah.. ALHAMDULILAH..






as usual, lepas take off, terus dia bukak mainan dia lahh.. dah besar - besar pun masih main lego ni.






diberi ini.. so dia complained.. why no food.. hhhhh.. i said.. the journey just too short.. terus dia kata, baik naik AirAsia.. i said AirAsia pun i think dia bagi tid bit cam ni gak. sungguh dia tak puas hati you..














kurang lebih dalam 30 minutes before landing, pilot pun buat announcement. cuaca di JB kurang memuaskan.. ada awan mendung..  aduiii.. hati kecut pulak.. selalu tu i ok je.. maybe coz of the recent incident lah kan... cuma berdoa saja lah kan.. thennn... aduiii.. air pocket.. turun  naik kapal kami.. berdua'a dan terus  berdua'a.. walau hanya 3 minutes, peerghhh!!! macam 3 jam.. dan ALHAMDULILAH we safely landed.. lega.. SYUKUR YA ALLAHH..






nobody picked us at the airport.. so, we just took a cab..






then time for lunch sesuai waktu kami sampai..







sambal tumis ikan... jadi santapan cucu - cucu My Mommi..





so ini lah yang kami nak tengok..










Ini lah our new member in the Elias's family.. Alif Hafiy.. betul ke ek? heeeeeee







close up sikit..





tidur dengan nyenyak... semoga dia menjadi anak yang soleh.. sihat walafiat.. 




20 comments:

  1. sejuknya hati tengok anak syurga..:-) alhamdulillah....

    ReplyDelete
  2. tak pernah naik flight kat Subang..tapi betul kata akak.kalau nak mati, kat mana pun boleh..tahniah atas kehadiran ahli keluarga baru..so cute!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. so far akak rasa Malindo is among a good one.. berbaloi lah.. esp luggage.

      Delete
  3. Comelnya anak yang wangi itu...

    eh...AA kalau kita tak beli makanan dia, air kosong pun dia tak bagi setahu kakcik... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. air kosong pun kena beli kak.. air mineral lah.. kalau air kosong gitu tak sure lah pulak..

      Delete
  4. Welcome to the world, welcome to Elias's family :)

    So, overall, OK lah ye kak naik Malindo tu?Saya tak pernah naik pun..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks pak dokter..

      Akak ke India pun naik Malindo.. service ok je... makan free lagi..

      Delete
  5. suka naik malindo, tapi setakat ini balik kampung kami hanya AA dan MAS jer ada...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak dah makin kurang naik AA.. paling latest pun rasanya 2 tahun lepas.

      Delete
  6. Alhamdulillah...tahniah dapat ahli keluarga baru...kelakar pulak...sebab dah biasa naik AA mesti dapat makanan..tu yang tak puas hati tu kot ka yan..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear..

      memang tak puas hati si ontel i tu wa.. keepppp asking me.. why..and why. heee

      Delete
  7. nani kann memang tak boleh nak tengok baju bebudak kecik ni. memang rasa semua nak beli. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..hee.. geram2 kan.. esp gegerl punya.. anak aunty sume boys...

      Delete
  8. Welcome to The Elias's hansome boy....:)

    Pakcik pon kena gi India 1st jan haritu....stress sbb QZ, dia tunda ke 11....then India feedback dia org dpt travel advisory......not advisable to fly this region now....so tak jadi la dia fly...dia legaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks makcikkantin..

      memang ada lah sikit2 perasaan cuak tu kan.. ALHAMDULILAH tak jadi fly ye.. apa2 kita dua'a kan yang terbaik kann..

      Delete
  9. Welcome little cute.. tahniah bertambah ahli keluarga.. comey her tgk baby ni hehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH...

      your little caliph, bila ek??? heeee..

      Delete

cliks..cliks