cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, January 8, 2015

Birthday Dinner Chef CiJu at Agehan Japanese Restaurant.

Chef CiJu bising bila i lambat update N3.. ye lah.. kan pembaca tegar my blog.. yang i ni pulak malas nya ya ampun.. then baru lah i realized why she keep nagging. heeeeee... sebabbbb N3 pasal birthday dia i tak up up kan till now.. heeeeeeee.... jangan mare Chef CiJu.. anyway..memang dah lambat sangat i buat this N3.. pasal our dinner on Chef CiJu birthday.. 


December ni sebenarnya in our family ramai yang sambut birthday.  First Little Ali ( Dec 5), Chef CiJu (Dec13), Abang Irfan (Dec 14), recently,  Little Alif ( Dec 15), Uncle Amran (Dec 17) and the last one is My Mommi (Dec 28).. ramai kannn...






so kami semua had our dinner cum birthday celebration (celebration lah sangat.).. di Agehan Japanese Restaurant at Blue Wave Hotel, Shah Alam.. kan dah pernah makan kat  S I N I last time..  kalau last time, we took ala carte.. and this time we took buffet.. 





buffet price. 





saje je kan... tak bermaksud menyambut nya kan..saje suka decorationnya.. kami terus ke Agehan Restaurant.. ada di Tingkat Dua.. This resto also known as Malaysia First Halal Japanese Restaurant. Jom lah kita tengok apa yang ada di sini.. 











ini yang i amik.














ada oyster gak.. Abang Luqman makan.. i memang tak makan lah.. eeeeee... raw gitu.. tak pe lah jakun pun jakun laahhh. heeee






not only seafood and Japanese food.. ada western food gak.. tapi tak banyak lahh.. 





i took this.. 





ni yang i suka sangat.. steam beans aka Edaname.  wallaaa... semangkuk pun boleh habis beb.. Hubby lagi lah.. jenis suka kekacang ni... 






Ini Abang Irfan punya.. ada ke dicampur dengna marshmallow...sabar je kann..












 dessert  section...









Teppanyaki section.. ini yang best.. 






Ini lah budak yang sangat taksub dengan Japan.. and this is his first time makan kat sini.. Apa lagi.. dia pulun semua.. 






this boy yang bit choosy.. only certain food yang dia makan.. so kat sini pun dia makan food yang tertentu je..






yang ni pulak, eeemmmm sume dia tibai.. tu yang badan dah jadi cam tu.. now we control food intake dia.. kena  lah.. kalau tak, aiiii mau memboyak - boyak dia... 






ALHAMDULILAH... bertambah setahun lagi usia Chef CiJu.. masih kosong, masih menunggu.. upssss!!!...






walaupun Chef CiJu tau yang kami nak makan di sini, tapi dia tak tau me n Hubby nak surprise kan dia... asked Chef KoYa untuk buat kan birthday cake. or maybe belikan je.. tapi akhirnya Chef KoYa datang senyap - senyap dan bawakkan brownies as the birthday cake.. terkojut lah Chef CiJu.. sukaaaa...






thanks Chef KoYa..






thanks juga to Hubby yang belanja we all makan di sini. heeeee... nanti belanja lagi yeee..











with the chef..



ALHAMDULILAH BARAKALLAH.. selepas birthday Chef CiJu, esoknya birthday Abang Irfan.. kami memang tak pernah buat any celebration waktu birthday sesiapa pun. even masa i kecik - kecik dulu, memang tak ada celebration.. we just like to get together with family and makan - makan je lah.. dengan bacaan doa selamat.. My dua'a to Chef CiJu, semoga menjadi muslimah yang lebih baik.. lebih berkah kehidupan, lebih dirahmati.. moga bertambah lagi kasih sayang antara kita sefamily.. AMEEN YA RABBB.... 




22 comments:

  1. Bestnya....meleleh air liur nengok gambar ni ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. He.hee... buffet dia sebenarnya more on Japanese food lah.. then sikit2 western food..

      Delete
  2. Happy belated birthday Chef CiJu...

    kakcik aamiinkan doa Yan... :)

    ReplyDelete
  3. aminnn... happy birthday chef CiJu.... sedapnya nampak dessert2 2... hehehe

    ReplyDelete
  4. Tumpang gembira tengok you all celebrate beday...mahal juga tu harganya, kena pekena betul-betul ni he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulilah.. ada org belanja.. kalau tak, tak masuk gak kot. heee

      Delete
  5. hepi belated besday buat chef ciju... sy sgt suka japanese food...sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I kureng sikit ni Japanese food.. anak2 je.. so ikut kan je lahh..

      Delete
  6. moga chef ciju sentiasa sukses dlm hidup n hepi selalu ye kak...

    alahai geram nyer nengok segala mcm makanan yg ada, tokayaki takde ke kak? itu paling feveret tuh... camne kacang tuh rasanyer kak... msti sedap betul kan...

    yelah hero bongsu akak tu makin bolat pipi nyer... tp makin comei...

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMEEN YA RABB...

      tak de lah Tokayaki dana..

      mmg makin bolat dia dana.. tu pun disekat2 makannya..

      Delete
  7. Sampaikan Asalam kakak buat adinda Chef CiJu.
    Doa kakak juga moga terus diberi kebahagiaan sebagai muslimah
    Dipertemukan insan pembimbing yg terbaik. Ameen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah sudah kak.. thanks....

      Ameen atas dua'a nya..

      Delete
  8. Betul tu kak celebration hanya untuk menggembirakan insan yang kita sayang disekeliling kita. Happy belated birthday ChefCiJu.

    ReplyDelete
  9. aminnn...happy belated birthday chef ciju

    ReplyDelete

cliks..cliks