cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, January 20, 2015

New Restaurant in Section 7, Shah Alam - ROA by Jovian Mandagie

New resto to be reviewed by me. heeeee.. this resto is located in Sect 7, Shah Alam.. Shah Alam ni memang tengah banyak new resto or cafe.. Nak western ke, eastern ke, Malay ke, semua ada.. semakin ramai penduduk di Shah Alam ni, semakin banyak lah tempat makan baru yang muncul.. sedap atau tidak je.. plus reasonable lah..if pricey, just yang boleh je ke sana.. and tak boleh selalu nak ulang.. tapi apa - apa pun, kita lah yang dapat buat pilihan.. ada duit dan mampu, makan tempat yang ok sikit.. if not, tempat yang reasonable pun ada.. 


Anyway, i nak bagi tau pasal new resto yang i baru jugak pergi ni.. ROA by Jovian Mandagie.. Kenal Jovian tu? alahhh pengacara slot kawin - kawin tu lah.. or paling senang, dia tu kan fashion designer yang terkonal tu lah.. yang kawin dengan kakak Dafi or satu lagi kawin dengan anak Dato menteri lahh. 


Kat mana resto dia ni.. kat Sect 7 lama.. dekat Restoren Hakim.. dekat dengan tasik tu lah.. exact location,    1A, Jalan Kristal, Sect 7, Shah Alam..






kali pertama pergi tu bukan lah nak makan kat sini... tapi masa tu, Chef CiJu kita ni gering. so kena jumpa doc.. kebetulan this resto just next to the clinic... so lepas je keluar clinic, Chef CiJu cakap dia lapar.. so singgah lah kami...






cantik hiasan meja nya.. Pink Daisy.. sangat menarik hati..






ini sebenarnya di hari lain kami datang.. 







lantainya, gitu je.. cement render je... 







kalau malam i rasa ada life performance kat sini..  pernah terserempak waktu kami ke clinic ari tu.. 






agak luas kawasan resto ni. di hujung tu ada sofa.. nampak menarik lah kalau lepak lelama gitu..






i amik lagi gambar kat sini masa i pegi ke sini dengan Hubby.









love the decoration kat resto ni.. 





dalam resto.. sebenarnya ada Nasi Campur gak.. malas i nak masuk ke dalam dan click - click..





apa kami makan di sini? we just took simple dish je.. kira macam minum petang lah.. memang pun dah pukul 4 lebih.. 







ini menu dia.. ROA. sejenis ikan.. bila tengok gambar, macam ikan todak pulak i dalam kepala i ni.. 





ini ghoper ikan tu.. thanks to GOOGLE.. 





ini bubur kot.. ini adalah food orang MANADO, SULAWESI..






i took SODA GEMBIRA.. for the second time.. 






First time i took ES BUAH..





ini kira macam Roti gitu lah.. dalam ada inti kelapa.. i suka.





ini the second time i datang.. We took Pulut Panggang, Roti tu lagi dan  Sambal ROA... (sangat pedas...memang sangat terangkat.)







then tapau  NASI GORENG ROA.. ya ampunnn.. PEDASSS..






bagi yang meminati pedas - pedas ni like Hubby, dia terus beli SAMBAL ROA..






some of the MANADO words... boleh lah belajar.. i love the concept.. this is like the place mat.  sambil boleh dijadikan lapik, dapat lah kita tabu new words.. Ok lah. nanti nak ulang..sebab nak rasa food dia yang lain - lain tu.. INSYALLAH.. jom ke ROA..

34 comments:

  1. Harga makanan dia ok tak, Yan?

    Perkataan dia ada macam pelat India ada macam tak cukup huruf, kan? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mahal kak..

      macam2 words dia yg menarik hati. heee

      Delete
  2. bubur tu dalam buku menu panggil bubur menado tak kak?.....

    ReplyDelete
  3. Wah..presentation kedai and foods menarik kak... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang.. ada kelas lah.. rege pun boleh tahan lah..

      Delete
  4. Hebat sungguh keadaan restoran ni.. by the way itu bunga betul ke atas meja utk hiasan tu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. bunga betul lah.. kena ganti lah kan.. sebab tu rege dia mahal sikit.

      Delete
  5. best kan kak melepak kat situ.. suke aida nengok dia punye bunga atas meja.. deco jgn ckplah kan.. memg ohsem.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. melepak2 boleh lah aida.. sure best.. sebab some part tu mmg tpt utk lepak..

      Delete
  6. first presentation tu menarik dengan deconya..

    belum berkesempatan lagi utk cuba

    ReplyDelete
  7. suka tengok keadaan retsoran dia. luas kemas pulak tu. makanan pun nampak sedaaap. nak try lahh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg cantik.. duma food dia lebih ke daerahan lahh..indonesian Manado food la.

      Delete
  8. tu laa..my sil dah pegi..dia kata mostly food nye pedas terangkat..tp nak makan lagi.. shud go laa nanti.. teringin plak tetibe

    ReplyDelete
  9. Tiba2 teringat Maria Menado...:)

    Kalau mampu tak salah kak pilihan kat tangan kita berbelanja ikut kemampuan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lah. kan dia dari sana..

      betul tu Aina..tak boleh jangan pegi kann.. hee

      Delete
  10. Ambience nya nampak cosy...best utk melepak ni kak..Boleh la lepak sini lepas amik anak kat asiq tu..hahaha
    sambal ROA tu sepedas sambal cili apa kah? ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh DZ.. boleh sangat.. cuma tpt ni tak ada ac lah..

      PEDAS sangattt... akak x leh nak makan.. meluap dlm mulut.

      Delete
  11. cosy nampak tempat ni....& love those daisies, cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang cantik.. food bit pricey lah.. tp the place mmg cantik.

      Delete
  12. Replies
    1. just tell me bila u nak mai.. i boleh je hajak u..

      Delete
  13. memang cantik dekonya ... dah lama x gi sek 7 . next gi boleh la cari . tergoda dgn gambar2 hidangan tu terutamanya sambal roa yg pedas ...

    ReplyDelete
  14. cantik nampak resto ni .....nanti husband balik boleh ajak pergi ...

    ReplyDelete
  15. Replies
    1. pedas sangat Fifi.. akak tak termakan sangat.

      Delete

cliks..cliks