cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, January 22, 2015

Year End Shopping at Johor Premium Outlet...

Kalau balik Johor, pasti akan ke sini.. tak boleh tidak.. bukan shopping apa pun.. saja cuci mata.. suka suki lah gamaknya.. tapi dalam pada tu, terpedaya gak lah sikit - sikit. hee..hee ikut nafsu betul kan..so semedang i balik ke JB baru - baru ni.. (akhir tahun lah). singgah lah ke sini.. 

Bukan planned pun nak shopping.. gara - gara Chef CiJu merengek nak ke sana, maka ke sana lah me, My Mommi, Chef CiJu, and Abang Irfan.. Lagipun this time, kira Year End Sale.. lebih banyak discount akan diberi. i bawak si Ontel ni sebab takut dia menyakat the little Ali and Kak Ticha.. suka sangat menyakat.. so jadi serabut pulak My Daddi nanti..tu yang i hangkut dia sama.. 






so dalam pukul 1.00PM sampailah kami ke sini dengan menggunakan Waze.. thanks Waze.. easy. Before leaving, My Mommi dah sound... dia nak pau.. sebab her birthday yang lalu  i tak ada then tak ada hadiah pulak.. so, nak kena ganti lah nampaknya... tak pe lah.. no big deal.. so kalau ke sini, i rasa better belikan My Mommi handbag..






Masuk ke sini, ada some yang i berkenan di Aigner ni... but not My Mommi.. maybe masih terlalu awal, diajak ke tempat lain dulu... 







Singgah di  Kate Spade.. She loved it.. tapi me lak yang tak kenan.. tukang beli pun nak lah rasa apa yang dibelikan tu sesuatu yang disukai.. betul tak?






i kurang suka pulak the design.. so  i kata, kita ronda lagi..




(credit to google) 





Sampai di Coach, ramai sungguh orang di sini.. i just duduk je.. Malas nak menyemak... Just Chef CiJu and My Mommi je.. Si Ontel tukang snapped pics je.. stress dia sebab masuk semua lady's  boutique.. tak cool langsung..heeeeee






masuk ke sini.. ada yang disukai.. Me suka, Chef CiJu suka, My Mommi gak suka.. buttttt... i cant pay by using my Diners.. sayang sekali.. 




credit to google

Then lari lak ke sini.. Terus My Mommi sambar.. ada yang diberkenan.. tapi tetiba dia tanya the salesperson.. bila dia dengar the price, langsung dia cakap, tak pe lah.. kita keluar dan cari kat lain.. Ya ampunnn.. i told her, never mind.. ambik je.. Ni hadiah dia.. dia diam je.. heeeee.. but at the end kami keluar dari Ferragamo.. 










Penat dah wei.. keluar masuk, keluar masuk.. tak de yang My Mommi berkenan... then i told Chef CiJu, i needed to rest and eat..better singgah tempat biasa kami.. Kami ke The Coffee Bean.. 






My Mommi pun bukan jenis yang boleh lambat makan.. so ke sini lah kami..






Lega sikit tapak kaki.. heeeee.. tengok kami makan apa yee..

















Si Ontel kesayangan Chef CiJu... 










Salad yang memang i suka sangat.. 






Chef CiJu and Abang Irfan took this,,






and this Tiramisu.. 





Abang Irfan masam muka sebab.....






we entered to cosmetic boutique. heeeeee... kami sambung jalan lagi.. at the end, kami sampai ke Aigner Boutique semula.. then i told My Mommi, just buy anything she likes here.. kita dah tak ke mana - mana dah..  i paksa gak My Mommi untuk beli di sini.. Nak tak nak, heeeeee.. she took it at last.. lega i... tak hutang dia apa - apa for her birthday present. 






sling bag gak. but i m not sure it suit to My Mommi lah kan.. just ignore the sling tu..






My Mommi took a handbag, then i took passport cluth case.. saje je kannn.. sebab, ada discount yang gila - gila you.. actual price was about RM800 ++, then once i bought the first item, the second item i got additional discount.. hingga jadi dalam RM300 plus je.. ok lahh.. once dah dapat apa yang dicari, we decided to go back.. penat weiiiii..






dia tak dapat apa yang dihajat. nak beli bola.. nak wat cam ne kannn..






penat.. penat... jom kita balik...





Ok JPO, nanti kita jumpa lagi.. i dah planned, kalau nak ke mari, i memang nak datang end of the year.. so i tak akan ke JPO waktu raya nanti ( harap - harap azam dilaksanakan.. heeee)  nak tukar handbag ke, nak beli kasut ke, waktu ini lah datang.. discount dia memang gila - gila.. sebab tu, boutique COACH tu sampai beratur nak masuk.. tapi kalau dah kena beratur cam tu, tak best lah kan.. baik kita beli yang lain je..ok kannn..




20 comments:

  1. dapat window shopping pun dah bahagia , ni kan pula dapat membeli berganda2lah sukanya hati

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..hee.. kanzzz... sesekali membelil buat my mom..

      Delete
  2. Nak bagitau gak.. my birthday just around the corner
    ok bye... hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. nakal tau.. bila tu? this month ye.. jom lah kita makan2.. call akak nanti..

      Delete
  3. baru sekali sy ke JPO.. ntah bila dpt ke sana lg..

    ReplyDelete
  4. saya jugak yang tak sampai2 lagi ke sana...
    kak yan dan shopping mmg tak dpt dipisahkan...ekekek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnt pegi ye..

      he..hee.. kaki shopping.. tak beli pun dapat tgk pun dah cukup Wahida.

      Delete
  5. Betullah Yan kalau year end kat JPO ni sana-sini sale tapi yg kakak perhati ramainya org KL dan S'pore aje
    Kami yg duduk dekat ni buat tak tahu aje. Buat kakak still tak harga mampu itu yg tengok ajelah..

    Ada tu betul-betul murah tapi tak cantiklah pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. he.hee..hee.. kan kak.. tapi kan masa sy pegi baru ni, ramai Indonesian kak.. singapore tak lah nampak ramai...


      mmg murah betul2 kak..

      Delete
  6. assalamualaikum Yan, syok nya window shopping kaknoor suka snagt, kalau dapat beg coach satu alangkah bahagia nya hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam dear.. he..hee.. boleh lah nanti tu,, mana tau rezeki...

      Delete
  7. Seronoknya shopping...baru sekali ke JPO last year...sakit gak tapak kaki menapak masuk semua butik hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti boleh pegi lagi tu.. mai akhir tahun.. berbaloi lah..

      Delete
  8. seronok kemain mak tu shopping kan... saya boleh pegi JPO tu tapi tak suka shopping kat situ... tapi makan memang boleh tarik gear... order macam2... oh yer boleh shopping baju sukan jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan nak torak lah najib.. sure tangkap paling tidak satu kannnn..

      Delete

cliks..cliks