cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, October 8, 2014

MacBook Air punya pasal...

Lama sungguh dah tak update blog i ni. memang bersawang sungguh.. malas sungguh. tak ada mood betul.. bila pegang camera tu sentiasa berfikir nak up cerita.. tapi bila dah di transfer, terus hilang.. tak tau kenapa... tapi disebabkan MacBook ni lah tetiba nak up pulak.. 


Hubby baru belikan new laptop for me. Hubby ni jenis yang kalau nak bagi hadiah tak kira lah waktu.. bukan hanya pasal birthday ke, or anniversary ke.. bagi dia kalau dia ada rezeki, dia nak bagi, dia bagi.. sama lah juga dengan few things dia beri masa birthday i masa yang baru lalu.. sebelum dah dapat, waktu birthday pun dapat, lepas birthday pun dapat.. so memang tak perlu lah demand nak special - special for certain occasion.. cakap je, then bila dia ada duit, dia beli.. so kalau tak ada duit tu, even birthday pun, i tak akan dapat.. me pun bukan kesah sangat.. 

so recently, my laptop, damaged.. bila nak hantar repair, dibagi tau, tak boleh dibuat  apa - apa lagi.. baru i verangan nak beli sendiri, then tup - tup, dua malam sebelum birthday, i dapat lah yang di bawah ni.. 




ALHAMDULILAH... so i kena lah patut nya makin rajin membelog. eeemmmm.. hancus.. tak jadi gak.. 




dapat gak casing nya.. tapi punya lah ganaz i pakai, baru sebulan, dah tanggal zip dia. heeeee..haru betul.. ingat nak beli yang baru since minggu lepas, tak ada pulak. i need to go somewhere else to buy that.. so i fikir, nanti - nanti lah.. 




nak jadi cerita, masa me on the way nak balik Johor hari tu, di Senai Airport, sibuk dengan luggages, tup - tup my Mac terslip dari casing yang dah tak ada zip tu. 




Aduiiiii!!!! berlentum atas jalan tar tuuuu.. hancus hati i... sooo.. ini lah akibat nya... image i close up sikit.. luckily  tak hancur screen dia ke, or berderai ke.. huuhhhh!!!  nak bagi tau Hubby , kecut oiiii.. 





sampai kampung, sibuk i guna lap top.. bila nak balik Shah Alam, cari lah charger my lap top.. tapi puas cari tak jumpa - jumpa. aduiii.. tah mana terselit tah... tadi masa nak pakai, battery dah flat.. sedihnya.. terus nak kunun - kunun cuba nasib cari di Plaza Masalam.. kot - kot lah ada dijual di mana - mana.. tapi memang dah patut tau lah kan.. i hanya boleh cari di MACHINES lah kann... terus bagi tau Hubby.. then dia bagi tau, tak pe nanti dia belikan for me.. huuu..huuu.. dan malam ni, i dapat lah charger baru yang kedua.. yang di kampung tu masih Chef CiJu tolong carikan.. tak tau ke mana tah.. (ingat nak jual secondhand lah charger lama tu..)




i thot, dia hanya belikan charger, tup - tup, dapat pulak ni.. hhhhh new mouse.. amikkk... happy memang dapat.. tapi tu lahh.. macam terhutang budi i ni.. and i now masih risau sebab tak tau cam ne nak bagi tau Hubby dengan kecacatan MacBook i ni.. tatuttttt.. nanti i bagi tau lah ye.. apa yang i dapat dari Hubby... eeee kena marah lah kannn.. tungguuu.. 




18 comments:

  1. wiiiwittt I pun baru dapat macbook air jugak hihihi. alaa gerun pulak nengok kecacatan beliau ni.. tapi dia ni mmg nipis semacam kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah nastyna..mmg nipis..yg dia belikan tu pulak yg kecik punya...dlm kurang lebih 20" punya...ringan sikit kat kak yan yg tak boleh angkat berat2 ni..

      sama ke size yg awak punya..hiii..

      Delete
  2. alamak sayangnya...yg comel lote dah tercacat sikit.
    mujur tak pecah skrin

    ReplyDelete
    Replies
    1. kanzz... sian si come lote nih.. sedih ati i ni haahh,,

      Delete
  3. Amboiiiii k yan.... sayangggnya hubby k yan kat k yan ..........hhehehehe

    ReplyDelete
  4. syoknya kak yan...alaaaa takpe.,..nanti cuma marah2 sayang je cik abg kak yan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye lahh.. dia tak leh nak marah sesangat.. dah nak jadi kann. (alasan nak sedap kan perut i).

      Delete
  5. heheheh.... hubby akak tak baca ke blog nih? dia tak periksa or tgk2 ke mac akak tuh? tp akak kene bgtau jgk kan
    kalu tak , kalu dia tau dr org lain or dia nampak sndiri lg kecik ati dia

    itulah ptt dpt yg baru lg laju update blog hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak Dana.. heeee... tak sempat nya dia... FB pun tak pernah berupdate...

      now akak baru nak warm up ni..

      Delete
  6. Replies
    1. Alhamdulilah.. org memberi kita merasa.. heee

      Delete
  7. Alahai...kira romantik tu asyik bg hadiah.Hehehhee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaa...ikut budget.. ada budget, dapat lah..kalau tak, nganga jee..hee

      Delete
  8. wah sweetnye.....errr, klu rietta pown rietta tkut nk gtaw....tpi lebih baek kena marah sebab kita yg bgtaw dr kena mrah sebab dia dpt taw....

    ReplyDelete
  9. sweet nya ur hubby.. tp cuak jugak nak bgtau pasal jatuh tu..huhu..

    ReplyDelete

cliks..cliks