cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, October 30, 2014

The Northam All Suite Hotel, Penang

Sambung cerita Penang lah ye.. terlanjur tengah bersemangat ni... gara - gara kas - kas Nasi Kandaq kot. heeee... ok lahh since kami cancelled hajat nak balik Shah Alam on the wedding day tu, kami patah balik ke island.. masa di rumah pengantin lagi Chef CiJu dan buat reservation dan booking pun approved.. pakai Booking.Com ni memang agak mudah... 

Still i dah cakap dengan Hubby dah duduk hotel berstar - star. heeee... Hubby pun layan je lah bini dia yang mata duitan ni.. tak pe.. duit hasben punn.. (kan duit hasben duit kita, duit kita duit kita lah..heeeee...).. then Hubby pun suruh tengok ada kosong tak kat this hotel.. The Northam All Suite Hotel. Sebenarnya sejak dari sebelum mai Penang lagi dia dah suruh booked kat sini.. tapi fully booked. tu yang duduk kat Bayview Hotel..






so lepas je balik dari wedding, terus patah ke island, then  we took the ferry..sampai island terus je cari this hotel.. Thanks to the WAZE yang membantu.. kalau tak mau makan jam mencari nya. Penang ni kan kebanyakan jalan one way, silap masuk, ulang lagi.. so kami sampai hotel at 5.00PM then terus checked in..






agak ramai gak masa kami sampai.. maybe sebab Deepavali kot..



















bagi model lak bergambo yee...lepas settled kat counter terus kami ke our suite.. tingkat 37  you..tinggi sungguh... we took Deluxe Family 2 Bedroom  Suite.




my room is Master bedroom.. Super King bed... sangat besttt...








bilik ayor yang sexy... i likeee.. ada jacuzzi lagi.. (entah bila nak berendamnya..masuk - masuk dah sejuk mengerekot sebab aircond dia centralize.) besar amat bilik ayor dia.. nasib baik kami laki bini sakit kaki.. kalau tak mau main kejar - kejar. heeeeee.  apa tak sexy you.. cuba tengok kat area jacuzzi tu.. kan pakai sheer curtain tu.. kalau Hubby kat katil memang nampak lah i kat jacuzzi tu.. auuuww!!!!..heeee






ada sauna gak..sebelah kiri sauna room ni bilik ayor tempat buang - buang lah..









sebelah kanan cermin ni ada bilik mandi nya.. shower room..






patah balik to my bedroom.. 






flat screen tv ada satu. sebelah tu, dressing table..ada reading table..





verangan kejap yeee..









kalau pusing screen tv tu boleh lah tengok tv kat sini...





keluar dari bilik i, laluan ke ruang sebelah sana..






menuju ke living hall..(abaikan lah yang berselerak tu.. ). di sini satu lagi  tv diletakkan..






itu budak tengah boring sebab partner lawan gaduh tak ikut..






di belakang sofa tu ada lak something like day bed..boleh muat 2 orang kat sini.






ini pandangan dari arah another bedroom..






yang ini dipanggil guest room..ada 2 twin beds. ada flat screen tv gak.






bathroom yang sangat luas jugak..







tak ada jacuzzi tapi ada bath tub.. memadai lah kann.






cute pantry  di sini..sebelah sofa..






basic lahh






sebelah pantry ada meeting room or cud be dining room.






spacious. 


we really enjoyed our staying here... sebenarnya ini memang permintaan i pada Hubby..orang dalam mood anniversary lah katakan.. mintak je lah apa - apa yang masuk akal..insyallah dapat.heee.. dah 19 tahun you.. tak kan tak boleh kannn...anyway.. enjoyed sakan.. memang lepak dalam bilik sungguh.. balik makan terus masuk bilik at 8.30pm... nak menikmati suite gamaknya.. kalau ALLAH izinkan mana tau dapat kat sini lagi nanti... Price for  the Deluxe Family 2 Bedroom Suite with sea view RM950 with no breakfast.  kalau dengan breakfast for 4 persons cost you around RM1185... Tapi kami dapat dalam RM580 kot. . i tak ingat. Chef CiJu yang uruskan..REZEKI...

so for those yang teringin nak santai  - santai dan bermalas - malas bila ke Penang there is the details of this hotel. 


The Northam All Suite, Penang.
55, Jalan Sultan Ahmad Shah George Town, 




ini sea view nya.. sayang tak jelas sebab cermin nya agak kotor dan ada penghalang ni..

20 comments:

  1. wow luasnya bilik ni... sesuai dgn harga

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sangat luas.. kalau anak2 masih kecik mau depa lari satu rumah main kejar2..

      Delete
  2. MEMANG BEST BERMALAS-MALASAN SAMBIL TENGOK LAUT

    ReplyDelete
  3. best....tp kami booked dah hotel yang bese2 aje kak...saje nak jalan2 penang nanti

    ReplyDelete
  4. Bestnya...saya pun berangan lah ni...hehehehehe.

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. ye beb.. tapi akak tak sentuh pun.. kalau dua malam, mau gak buat tu..

      Delete
  6. p/s kalu tkr beras ke pulut, ia jd ketupat mcm org utara punya... ;-)

    ReplyDelete
  7. Bestkan tinggal hotel mewah sesekali. Kak zai pun macam tu kalau anniversary minta lebih2 sikit alhamdulillah hubby tunaikan.

    ReplyDelete
  8. cantiknya bilik..luas pulak tu..padan sangat dengan harganya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak boleh selalu lahh.. sesekali ok lah tuu..

      Delete
  9. luas, cantik, memang sesuai utk kak yan yg sambut anniversary dgn bawak anak2 sekali.
    tapi tak selalulah, kopak duit.. ^_^ siap ada jakuzi and meeting room lagi.. nak meeting ke hapa.. hoho..

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..heee.. Gee Lion.. sesekali lah kan... mmg kopak nnt.. yg penting happy..

      Delete

cliks..cliks