cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, October 29, 2014

Bayview Hotel, Penang.

Sebelum ke Penang, Chef CiJu buat reservation at 1 am on October 24, 2014... Curlass...semedang dia ingat Penang banyak hotel dia pegi buat reservation waktu tengah malam.. buat tak de bilik, mau duduk khemah tepi pantai nanti...

Anyway, just thru Booking .Com, she booked the hotel dekat island.. i dah habaq kat  Hubby tak nak stay budget hotel lagi.. banyak masalah like parking space tak de lah, tilam tak hempuk lah, then macam - macam lah.. lagi pun we just needed 2 rooms.. tak macam selalu, kengkadang perlu 3 rooms.. Hubby pun bagi green light.. so booked hotel yang berstar - star sikit. heeee..i nak duduk kat tengah bando lah gitu.. 





Akhirnya booked this hotel.. Bayview Hotel, at Farquhar Street.. check  in Oct 24, check out 25.. semalam je.. dal am RM265 but ada offer, so dia bagi RM 238.95..we took 2 rooms.. depan - depan je.. tak dapat connecting room.  yang ni breakfast included.. tapi biasa lahh.. kalau ke Penang, makan kat hotel, sure tak de curlass punya lahhh...so abai kan lahh.. heeee...





nice 





dapat twin beds.. dan agak besar.. super single ni..






memandang keluar dari kaca diding my room, ini pemandangan nya.. the beach is so far away...but still i appreciated this view.. tingkat 12 ni. kira ok lahh.. belah kanan nampak Komtar.. 










ada bath tub.. tapi i memang ngeri lah kalau nak naik bath tub ni.. kenangan jatuh di bilik air masa di Hanoi dulu masih teringat - ingat.. so kena hati - hati sangat.. kita kalau travel ada bath tub pun mana nya nak mandi berendam kan.. sure naik dalam tu dan mandi berdiri.. kannn????.. tak kuasa nak beremdam... sayang time..






semua bersih... lupa tangkap towel..towel kat hotel is so important to me.. mesti yg fluffy punya lahhh.. baru best.. it is also clean room..equipped with basic facilities like iron, hair dryer and LED tv.










tak bercuit pun tea n coffee yang ada ni.. heeeee.






ready to unpack....






tv pun bukak kejap je..better tidur.. heee






bawah tu park depan hotel.. cantik sangat.. 






view pantai belah bilik Chef CiJu and My Mommi and My Daddi, sangat dekat..






ini belah room i..





ada pool.. tapi  i tak kuasa lah nak bawak si ontel ke sini.. Kalau ada Abang2 sure Abang Irfan happy.. so mandi je lah kat bath tub tu..masih menuntut nak mandi pool.. 


anyway, highly recommended of this hotel. it is also rated by Tripadvisor. Bayview Hotel is also 4 stars hotel which is located within  the core zone of the UNESCO World Heritage Site zone.  


addressnya
25-A, Lebuh Farquhar, Pulau Pinang,

telephone 
04-263 3161

22 comments:

  1. Nampak selesa sangat kalau macam ni gaya.
    Tapi agak mahallah juga sebab utk tidur aje pun kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak.. memang selesa.. tapi memang masa kitarang kali ni banyak lepak dalam bilik.. keluar hanya waktu makan. heeeee..

      Delete
  2. kak yan..RM238.95 semlm mahal tue kak..tapi tak pe lerrrr sesekali apa salahnya..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali kann... apa salahnya.. lagipun orang yang bayar. heee

      Delete
  3. Kalau ke Penang, saya suka proper hotel macam ni sebab kita kan travel jauh kan Kak Yan. Oh, saya suka dok Vistana gak...Breakfast di Vistana penang is super sedap, Kak Yan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lah... tulang belulang macam nak tercabut.. so nak rasa dan verangan best kan. hee

      Delete
  4. Penang ni biasanya lalu je entah bila le nak pusing stereng kereta ke pulau.

    ReplyDelete
  5. saya biase pakai gomen rate je kalo kemana-mana.. :) ehh rindu pulak dgn penang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau gomen rate dia bagi 10% kan? or depends on hotel kita duduk..

      Delete
  6. plan nak g penang bulan 12 ni,
    tapi kadar hotel ni mahal juga.
    kami nak yg murah aje kak yan.. hehe..
    maklumlah nak melancong, memang tak lekat kat bilik.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gee Lion, Penang banyak hotel.. sebelum ni pun kalau ke sana, pegi gak hotel yg budget.. depends on people yg pegi dan kedudukan kewangan ..heee. tu dia..

      Delete
  7. Restoran berpusing di tingkat paling atas, time dinner boleh nampak panorama penang ketika malam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke nasa mulia..tak tau pulak.. sebab kami enjoy food kat luaq lah kann..

      kalau tau, pegi je ke atas tu dan usha2 kann.

      Delete
  8. bestnya duduk hotel camtu..mmg ssy pun tak keluar gak kak.hihih...salam kenal juga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..kalau lama2 lagi best kann..nikmati bilik namanya..heee

      Delete
  9. Salam kenal juger...
    Thank you singgah di My Blog My Stori

    ReplyDelete
  10. penang best nak berehat2 walau cuaca panas sikit.
    mungkin sebab ada laut

    ReplyDelete
  11. Eh saya pun duk hotel ni aritu...lokasi strategik tgh bndar..harga pun ok...sbb bleh claim, urusan kerja tuk duk hotel mhl sket..klo travel, mmg bajet hotel je la..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..hee.. bagus lah boleh claim kan.. ni nasib lah hubby.. tak leh claim. hee

      Delete

cliks..cliks