cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, October 17, 2014

i saw Senai International Airport again after 17 years

Kali pertama naik kapal terbang masa umur i 12 tahun dalam tahun 1980.. naik dari Senai Airport ke Kuala Lumpur.. masa tu Chef CiJu budak kecik umur dalam 6 tahun kot.. berlari - lari dalam kapal.. then the last time, it was 17 years ago, naik kapal lagi in 1997  masa bawak balik Abang Luqman yang masa tu berumur dalam 17 hari kot..sebab nak berpantang di kampung.... 

dan for the third time after 17 years, sekali lagi i used flight to go back to my hometown.. balik masa nak hari raya haji yang baru lepas.. sebabnya, i balik kampung terlebih dulu dari Hubby and Abang Luqman.. kunun - kunun nak tolong My Mommi and My Daddi kat kampung lah.. sebab we all nak buat kenduri qurban.. selalunya hari raya haji kami hanya di Shah Alam..





we used Firefly.. best sangat. one way just about RM59 with 20 kg luggage free.. ok sangat lah kan.. kalau Airasia, eemmm... so hangkut lah bebanyak luggage sebab we have about 100kg for 5 of us.. me, kiddos, Chef CiJu and My Mommi..




naik ke kapal just backpacks je..





our flight dekat pukul 3 petang.. dari rumah tak makan apa - apa pun.. kunun - kunun nak lunch kat luar sama Hubby... tapi  tak sempat...






masuk ke boarding area, hanya boleh makan simple things je... makan bun and coffee.. 






tu lah kapal comel kami.. pernah guna masa ke Langkawi in last May..






Abang Irfan siap - siap baca dua'a sebelum took off.. 






keadaan yang sangat berjerebu ketika kami meninggalkan Subang Airport.. Jelas sangat.. then bercampur dengan hujan renyai masa ni..






then dapat refreshment lagi... ada juice and tid bit. 






tiba kat atas, ok je dah.. panas lagi...






after one hour, nampak lah bawah ni.. sawit je you.. kalau  dulu - dulu maybe kampung kot.. now estate lah yang banyak..






then menapak lah kami ke Terminal.. kami santai - santai je.. panas masa ni... kurang lebih pukul 4 petang... kena lak naik tangga.. aduiii... sungguh tak mesra alam... patut lah My Mommi tak nak naik kapal terbang kalau nak balik ke Johor.. tangga punya hal.. pelik kan, setakat escalator tak boleh nak dibuat.. hhhhhh...






sebab santai - santai,  maka bags kami je yang tinggal kat situ..






then terus kami cari tempat makan.. ya ampunnn..lapo.. dah nak dekat pukul 5 petang you..







i took this... Garlic Spaghetti with Salmon... licinggg..










lepas makan, My Daddi's close friend dah sampai to pick us up.. tapi kami kan lapo...makan dulu..






then baru lah nampak airport cam ni... i memang tak ingat lagi cam ne rupa bentuk airport Senai ni..





satu kereta dah penuh dengan our luggage.. then another car came and picked us up.. CiRah and Hubby fetched us.. masa ni lah my Mac terhempas... aduiiii.. kelam kelibut punya pasai..

then tak lama di rumah CiRah, we went back to my hometown, Pontian. lega sampai rumah dah... lepakkkk... 

8 comments:

  1. saya pun jejak di senai airport dalam 5 tahun lepas...dah lama sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke.. akak pun tak ingat cam ne rupa airport tu 17 tahun dulu. heee

      Delete
  2. Masya-Allah kakak rasa yan ada dlm fight sama dgn anak dara kakak tau. Tarikh yg sama dan jam yg sama. Anak kakak dari Kuala T'ganu transit situ terus ke Senai. Kakak fetch dia petang tu dah pukul 5 lebih sebab kakak keluar office 4:30 petang. Agaknya masa tu Yan ada lagi di airport. Kalau kakak tahu kakak cari Yan.. sebab anak kakak di Secret Recipe situ aje. Kakak memang tak balik kg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry kak. baru terperasan N3 ni tak saya comment.. Maybe lah.. kalau time nya sama tu.. saya keluar bit awal sebab dah ada yang menunggu.. kalau tak, sure kita jumpa kann..

      Delete
  3. Sekarang Aiport senai dah completed reno, cantik dan luas...dulu kecik jer mcm satu baris rumah kedai gitu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah cantikk.. tp i mmg tak tau lah cam ne ghoper nya dulu,, dah lupa. hee

      Delete

cliks..cliks