cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, October 28, 2014

Kenduri di Sungai Petani, tapi stay kat Penang...

Dapat wedding invitation dari saudara yang tinggal di Sungai Petani.. first time dapat invitation, kami tak pegi. so bila dah kali kedua dijemput, rasa bersalah pulak kalau tak pegi.. kebetulan Hubby outstation on the next week nya tu.. maka kami pun decided nak pegi tapi stayed kat Penang.. and stay semalam je.. sebab Abang Luqman and Abamg 'Imran tak ikut.. ada activities kat sekolah..

so bertolak lah kami on the 24th October, Friday..pukul 10.30am baru mula kan our journey.. panas weiii.. terang benderang.. risau kat Hubby.. sure mengantuk punya lahh..tapi dah bekal kuaci matahari...selamat sikit lahhh..



tengok je lah cuaca ni.. sangat terang benderang... awan je berkepul  - kepul tu.. maybe petang baru nak hujan kot..





tiba kat area Ipoh pun masih panas.. hubby berhenti setiap R & R.. sebab mengantuk. nak ganti drive, tak dibagi nya.. hhhhh






dalam susah payah tu, akhir nya kami tiba di area ni, Seberang Prai, kurang lebih jam 4.30ptg.  Hubby stopped kejap kat sini sambil perhati  project dia tepi highway ni..kami memang nak stayed kat island sebab kat sana lagi heaven.. Makannnnn.. heeee






Hubby ajak naik ferry.. so menyeberanglah kami dengan ferry..panas masih meleting - leting..






about 5pm baru kami sampai pulau... perut bekeroncong sangat.. Line Clear dulu pekena.. Semedang kami tak lunch.. so a very late lunch.. sib baik para pesakit gastric tak apa - apa... 





tu dia.. ini i punya.. nasi sikit je.. yang penting telur sutun tu.. sedapp..






pukui 6pm baru kami checked in.. terus lepak kepenatan..malam kami keluar makan lagi.. tapi yang ringan - ringan je.. pekena Sup Hameed..






esok, kami checked out langsung ke Sungai Petani.. Panas weiiii... meleting gak...Highway berkilau cahaya.. kami bertolak dalam pukul 11.30am dan tiba kurang lebih jam 12.45pm . sedang elok waktu makan..





sedang nak amik makan, azan zuhor....




i makan ni je.. cewahhh!!!! sebenarnya tadi dah pekena 2 kepin roti canai Jalan Cambell. heeeeee...tapi lauk pengantin pun sedap gak..






pengantin pun sangat tinggi... 


ni lah pengantinnya.. stayed with this family masa i belajar di Maktab Perguruan Pulau Pinang in 1991 - 1993.. i just stayed with them for awhile di Balai Polis Lebuh Pantai, Pulau Pinang.. and this girl masa tu just umur 4 years or maybe 5 years.. dia sendiri tak ingat i pun...






masa tengah makan di rumah kenduri, kami decided nak stayed semalam lagi di pulau. heeeee... i rasa macam tak puas sangat.. Hubby pun layan.. terus cari hotel dan booking dengan BOOKING.COM.. terus je dapat... (kali ni i dah cakap dengan Hubby i tak nak duduk hotel  budget lagi..heeee.. sesekali demand kannn.. semedang anniversary  gamaknya..)..






then patah balik  ke pulau.. sekali lagi Hubby nak naik ferry.. sebab dia kata, dia sangat mengantuk.. so ada chance dia ngorok dalam ferry.. aduiiii.. layan je lahhh.





esoknya baru kami balik dan i dah cakap dengan Hubby i nak rasa naik second bridge.. cantik weiiiii.. melingkar - lingkar gitu.. memang sangat menarik...kami memulai perjalanan balik at 2.30pm dan tiba at 10.30pm.. YA ALLAHHHH.. macet banget sih... Tahap gaban. i tak pernah rasa jem di highway.. 8 jam perjalanan dari Penang ke Shah Alam.. kereta banyak, jem, hujan, plus hubby berhenti - henti di R & R... tiba Shah Alam, hujan selebat - lebat nya... Anyway.. trip yang singkat tapi i sangat puas.. kenapa?? nanti i story mory ye.. now nak makan pagi yang dah lewat... daaaaa..


14 comments:

  1. wah kak.. saya di sg petani laa :)

    8 jam tu lama sangat tuu.. memang kalau drive mengantokkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa... ye ke Nurul..

      tapi akak pegi kejap sangat.. tiba at 1pm then balik at 2.30pm cam tu... terus balik ke pulau balik.. nnti kita roger2 ye..

      Delete
  2. Menyambung silaturrahim... sangat bagus. :)

    Gambar yang dirakam cantik2 belaka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah lama sangat tak jumpa depa kak. puluh taun ada...


      gambar kalau ada awan, memang cantik kan kak..

      Delete
  3. sy teringin nak pegi penang...hubby janji nk bawa next year harap menjadilah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAH.. akak dua'a kan for you...

      heaven lah kalau ban makan..

      Delete
  4. Masa yan di penang, makcik di perlis....and yes that weekend panas berdenting!

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke kak.. saya sebenarnya antara jadi dgn tidak je masa ni.. tapi sebab mak abah dah ada kat shah alam, tu yg pegi gak..

      memang sangat panas.

      Delete
  5. awat tak bawak balik teloq chotong..i dah lama mngidam ni

    ReplyDelete
  6. bestnya.. dah lama tak pergi trip tempat jejauh macam ni kak.. teringin pulak rasa nak lepaskan diri dari kesibukan bekerja mcm ni.. walaupun tengah MC, tetap dok berkurung kat rumah sebab sakit tak lepas p mana2.. one day, inshaAllah.. (:

    cepatnya masa berlalu, budak perempuan tu pun dah besar. dah kahwin pun.. kalau dok congok2 usia dgn tahun yg kak yan bagi, rasa mcm kitorang ni sebaya je.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best.. esp bila jenjalan sama family..

      i pun rasa cam tu... i m old already.. 40 carat already you..

      Delete
  7. saya belum berkesempatan lalu dekat second bridge tu...inshaAllah nak cuba satu hari nanti :)

    ReplyDelete

cliks..cliks