cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, September 24, 2014

Lunch at Bumbu Desa , teatime at Harrods gara - gara banjir di Kashmir

Story on September 15,  2014 - Monday
Harrods and Bumbu Desa, KLCC


Ke KL? ada apa ek? gara - gara Kashmir lah maka me and Chef CiJu ke KLCC.. Musibah yang menimpa Kasmirlah benar - benar mengejutkan i and some people especially friends yang pernah melawat Kashmir.. Kami buat sikit fund raising...thanks to all my friends yang sudi membantu.. (yang tak pernah ke Kashmir pun turut menderma).. itu lah, ALLAH creates sesuatu musibah bagi membolehkan kita ini dapat membuat kebaikan.. untung kan... 

tak pe lah.. ALLAH itu maha mengetahui, maha melihat... semoga kita semua berada dalam lindungan NYA. Semoga Kashmir will  rise up again soon..okk back to our story.. sampai je di KLCC, dah memang waktu makan.. lapo lah kann..




ke sini kami.. ke mana tuu??






no idea nak makan spa, we went to Bumbu Desa..




sambil jumpa CiLi.... makan sama - sama di sini.. tengok apa kami ngap ngap di sini..




ini tak boleh tidak.. mesti nak makan.. Gulai Kilil.. (gulai urat).. betul ke kikil ek.. heeeee..salah sorry ye..




ini macam Cucur Jagung dengan Tempe.. tempe yang goreng macam ni, sedap betul lah..bukan macam goreng biasa tau.. aa rasa sikit - sikit masam.. best..




sayur kailan, sedap. yang ayam ni, i tak tau.. sebab i tak makan.. sangat pedas kata CiLi. 




i prefer makan ni.. Chef CiJu jugak ada bagi tau tadi, that whoever ada cyst, elakkan dari makan ayam.. eeeeee.  tu pasal lah kununnya i makan ikan.. ( i need to stop eating chicken).. okkkk ikan n ikan..after we all selesai makan, Mr Fahad's cousin (Fahad is my tour guide in Kashmir), brother Mudasir pun sampai.. we sembang sakan gak cerita pasal banjir. then i serahkan some money to him.. 

ALHAMDULILAH within  dua tiga hari, we managed to collect about RM1800.. so this money akan dihantar ke Delhi.. dan di sana, one of bro Mudasir's friend akan beli peralatan perubatan dan terus dihantar ke Srinagar.. INSYALLAH.. hope benda ini akan sampai ke sana dengan selamat.. INSYALLAH kalau niyyah kita betul, ALLAH akan permudahkan cara... ALLAH knows better.. kalau dah rezeki orang Kashmir sampai lah.. kalau bukan, .... tak apa lah.. sekurang - kurang nya kita sudah berusaha.. 





lepas settled semuanya, Chef CiJu berikan this cookies pada bro Mudasir... ni lah cookies yang tak jadi dihantar ke Mr Fahad melalui group yang baru je balik dari Kashmir tu.. rezeki orang lain rupa - rupa nya..lepas je dari tu, kami ronda - ronda kejap.. tak lama mana pun.. pusing - pusing sikit.. 





sempat pulak intai yang ini... hhhh





then, tetiba nak temasuk dal am Harrods Cafe ni.. saje  je kannzz.. sebenarnya kaki i dah lenguh.. nak relax.. dan HAUS... sambil layan perasaan..





sakan bergambo kami. mengalahkan orang gila selfie..








kita layan pics interior dia lah kannn.. 





come..




we took this set.. banyak gak yang hendak dimakan... Satu ni plus drinks, dal am RM180.




ada sandwich. 




second layer, ada yang macam - macam ni haahh..




first layer ada scones. 




ini cream and the jam for scones. 





and our drinks..almost at 6.00PM baru lah CiLi joined balk we all.. after office dia lahh..




sebelum balik, sempat lagi kami ke sini.. 







cantik botol2 ni..


Then at 6.45pm kami meninggalkan KLC.. all the way went smoothly until we reached toll Jalan Duta.. macam siput.. lenguhnya peha i.. sakit sangat..dah lama tak kena jamm.. ini lah yang i malas nak ke KL.. jam..tapi apa - apa pun, i happy.. jumpa  Bro Mudasir, dapat makan di Harrods and Bumbu Desa, boleh melaram di Tod's, boleh sembang sama CiLi... apa - apa pun i dah plan, tak  nak lagi pegi KL dan balik masa orang sama  -  sama balik dari office. MASAK..sampai rumah, penat sungguh.. terus tidur..zzzzZZZ

14 comments:

  1. Alhamdulillah kak sedikit atau banyak paling penting dapat membantu mereka.

    Rm1700 dok kat kaki? Kalau duit banyak pun fikir banyak kali...ehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILAHHH... lega rasanya Aina..

      kanzzz... tp ramai yang bagi tau, jangan beli kat boutique di KL.. cari online.. murah je..hiii..hi

      Delete
  2. Tak semua yg alert dan mampu nak buat macam Yan lakukan.
    Syukurlah dan moga ianya sampai destinasi dituju.
    Sikit banyak bukan persoalan tapi niat membantu dah ada di situ - saham akhirat buat penderma

    ReplyDelete
    Replies
    1. alah kak.. buat mana yang termampu lah.. tu je..

      Delete
  3. Most likely kakak tak balik kg sebab org kampung yg dtg ke rumah kakak this EidulAdha Yan..

    ReplyDelete
  4. cantik nyer deko...
    sy cuma nmpk cookies je ;-)

    ReplyDelete
  5. Niat murni tu..x ramai yg ada usaha mcm yg yan lkukn..congrate..saham akhirat tu..akk plk nmpk ikn tu jerk..he hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan tujuan nak menunujk.. tapi hati i rasa sayang kat Kashmir tu mmg tak boleh di sangkal..

      Delete
  6. Salamalaik Kekanda Yan..
    Hari pertama tengok berita pasal Kashmir banjir terus teringat KakYan..

    ReplyDelete
  7. bestnya yan kalau nak makan boleh kata "tetiba"..hihi..
    saya ni takut kalau2 tetiba dompet kosong, haha..bila tak plan..

    p/s in sha Allah, niat baik pasti Allah permudahkan. moga anda semua diberkati Allah..

    ReplyDelete

cliks..cliks