cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, September 9, 2014

Birthday Yayang and Eni

Story on Sunday, September 7, 2014.
Setapak Jaya, Kuala Lumpur..



Nampak meja sepanjang 2 kilometer tuuu. heee...
Hanya ada di Setapak Jaya.
Di rumah NekCik.
Aturcara apa?
Birthday gathering bukan birthday party pun...
(macam tu lah kami.. selalunya memang tak pernah ada party?
hanya celebrate with family and makan - makan.. that's all.
perut yang berparty.. macam - macam yang dijamu.


kali ni, NekCik buat for 2 gurls.. Yayang (my niece,  dother to PamanMie) and Eni (NekCik's dother)..jom tengok apa yang diprepare NekCik.. kami datang makan je..


ada pasta, ada Laksa. (tak tau nak bagi tau apa nama laksa ni)..ada urap for those yang makan nasi.


yang ni best.. NekCik prepared Rojak ala - ala Rojak Asmah. 


bila dah kata birthday, sure kena ada cake kan...


prepared by Chef CiJu.. come tak???



dipotong cam ne lah ghupa nya.. 


birthday gurls pun memotong cake..


yang ni ada Cuppies.. Red Velvet..kemain CiTi dengan the cupcake.. 


prepared by Chef CiJu gal..



tup - tup tiba Chef KoYa, another cake pulak dapat.. so potong lagi lah bufday gurls ni.. sakan kann..


untung betul korang yeee...


sebelum balik, tuan rumah ajak gambo.. acara wajib.. dah macam pasukan nasyid pulak.. 
Apa - apapun malam tu balik dengan keadaan badan yang sangat penat.. dah tu nak kena drove back dr Kuala Lumpur to Shah Alam.. dah lah mata macam separa rabun.. ALHAMDULLILAH sampai at 10.45pm.. terus mandi dan zzzzzzzz....

11 comments:

  1. biar benor ziyaan...meja 2kilometer...boleh merempit tu weii!!

    ReplyDelete
  2. meriah sangat family kak yan.. :) suka saya baca entry-entry akak, semua sekali :)

    ReplyDelete
  3. Terima kasih cjuu n chef koya for the marbeles n yummy cakes n terima kasih jugak kat ziyan sebab jadi delivery gurl hingga kek selamat sampai ke teratak 66..luv uols

    ReplyDelete
  4. bestnyerrr...teruja betul tgk makan penuh meja...semuanyer nmpk sedapppppp!!!!

    ReplyDelete
  5. assalam..mmg seronok kalau ada family gathering..kak yan asik update tayang makanan je :)

    ReplyDelete
  6. Sesuai sangat warna kek dengan gegurls tu... mmg comel.

    ReplyDelete
  7. Banyaknya makanan sampai 2 km panjang meja habis disapu bersih dek makanan jek! Beruntung birthday girls dapat dua kek. Dua-dua nampak sedap je. Bertuah badan. Jealouslah dengan ChefCiJu,, serba-serbi boleh buat. Ini nak buat kek jadi cup cake, nak buat cup cake terus jadi kek 2kg. Camna nak ambil order :(

    ReplyDelete
  8. Wooowwwww meriahhh... Tapi saya nak Grilled Salmon tu yg lepas....

    ReplyDelete
  9. Nk tgk yg mama cifju yg pandai buat kek tu kak yan

    ReplyDelete
  10. Untuk betui family yg ramai chef ni... macam2 makanan... tapi pasai pa semua nampak maintain slim... ni yg jeles ni...

    ReplyDelete

cliks..cliks