cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, September 8, 2014

Grilled Salmon with pasta.. yummy..


Bukan nak share recipe.. tapi nak tayang je.. dah lama simpan dalam draft...




Grilled salmon..



i makan dengan pasta..



just buat sauce dia je.. mudah saje, guna Mushroom Sauce.. senang je buat dia.. saute garlic dengan  mushroom guna butter.. then masukkan whipped cream.. bubuh Black Pepper.. dan adjust lah rasanya..




ikan salmon ni just digaul garam, oregano, black pepper, garlic powder, olive oil dan grill kan lepas tu...










sedap kannn..



kalau sesetengah dari kita, takat makan ikan je tu maybe tak kenyang kan.. tambahkan dengan pasta macam ni.. memang best.. 

12 comments:

  1. sedap nampaknya. mcm terasa nak buat mcmni jugalah..

    ReplyDelete
  2. Rasa nak makan salmon panggang la pulak... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap kak.. sy mmg suka.. boleh lah cuba yee..

      Delete
  3. yummy...klu ikan saja nmpak mcm plain...tpi bila campur pasta..sangat sedap...

    ReplyDelete
  4. Yelah kalau kakak makan ikan aje pun memang macam tak kenyang
    Kena dgn pasta barulah rasa kenyang:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak.. nanti kelaparan, mintak malan lain pulak.. hilang diet.

      Delete
  5. Sedapnyaa tgk ikan salmon tuh.. makan plak ngan pasta.. adoiyai.. :)

    ReplyDelete
  6. Kak, sedapnya... meleleh-leleh air liur saya. Sampai hati tak share resepi (macamlah nak buat juga). Saya pantang tengok salmon terus rasa macam mengidam walaupun hakikatnya zaman mengidam dah lama berlalu :) Serius nampak sedap salmom grilled tu. Sosnya nanti saya nak cuba buatlah, kita hentam je dengan apa-apa yang kita berjaya grillkan!

    ReplyDelete
  7. Ingatkan kak yan mkn d kedai rupanya masak sendiri! Thumbs up nampak sedap!!!!nga

    ReplyDelete

cliks..cliks