cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, September 6, 2014

Gathering at Mem Lina's house..

Story on Sunday, 31 August, 2014
Desa Pinggiran Putra.



we got invitation from our cousin aka blogger aka chef, Nor Dessert di rumah baru depa di Desa Pinggiran Putra. Once orang dah jemput tu, mama kami sefamily pun menuju lah ke sana. then sama - sama janji with NekCik.. kumpul reramai lah gitu...


belum apa - apa tu, we take photo - photo... mengabadi kan suasana lah gitu....


masa makan pun masih lagi nak tangkap - tangkap gambo.. biasa lah kannnn..


En Sham kita sibuk lah membakar di luar tu.. berpeluj - peluh dia.. 


kami kat dalam ni, tinggal makan je lahhh... berbahagia Abang Irfan dengan TokPuCu. Ok lahh.. let us tengok - tengok apa yang disediakan yee..

di living hall dah tersedia some food. dal am bottle tu tanda - tanda pengakhiran did ramadan.


kalau dah tukang masak lah katakan, dapat je lah dia buatkan Cream Puff yang memang jadi favorite i ni.. 


ada modern, ada lah traditional.. ada Talam Suji kot.. tak tau apa nama.. yang ponting sodap..


ada lak Dokong. move to main table..


dah tersedia dah..ala - ala timur tengah....


kat luur rumah sibuk En Sham kita membako...dan ini lah hasilnya.. BBG Ayam..bukan takat ayam, ada kambing dan ikan bakar.


so i amik ni je..


ada dessert.. suka i..


NekCik pulak bawak datang ni.. i beriya - iya makan ni.. sampai dua ketui lak tu..


tak lupa, ada gak Kerang bakar. sakan depa makan.. i tak lah makan nya.. sebab i agak alah.. pandang je lahhh.. kami sembang sakan after dinner.. planned nak makan angin ke mana nanti.. tungguuu....

4 comments:

  1. semuanya sedap2 kerang bakar tu besar2 puas mkn!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang puas sangat.. kekenyangan.. terpaksa sembang lama then balik.. penuh sangat perut tu.

      Delete
  2. Kalau dah berkumpul ramai-ramai, makan-makan memang best sangatkan, kak. Borak-borak, pastu makan, pastu borak lagi, makan lagi sampai kekenyangan baru balik rumah.

    Ish kak, kerang bakar tulah yang jadi daya penarik mata saya ni. Terkebil-kebil saya menengoknya...

    ReplyDelete

cliks..cliks