cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, February 18, 2011

Kenduri di Setapak Jaya.

AUTO PUBLISH.
Short noticed. NekCik called dan mentioned that her fren, CikMat invite us satu family ke majlis kenduri. Sebenarnya at 15.30PM i dah ada agenda, then Hubby pun dah ada plan nak fishing with his frens. Chef CiJu lak ada kerja. So, i and 'Anak - anak Sidek' je lah yang pergi. ALHAMDULLILAH rezeki jangan ditolak.

Menyusur belakang - belakang rumah di area Setapak Jaya ni, mengingatkan i zaman anak - anak dara i sewaktu duduk di rumah NekCik. Tu yang terus tangkap gambar. Lain sangat dah kawasan sini. Depan rumah CikMat ni adalah kawasan penginapan/hostel student UTM. Riuh. Kalau dulu (almost 15 or 18 years ago) kawasan paya.

Oklah cerita pasal kenduri lah ye. Kami tiba almost at 13.00PM. Terus je makan. Padahal dah makan nasi lemak kat umah. So, layan gambar je lah ye..
Tourist guide kami..hee...CiLi dengana ayu berbaju cotton. Ni lah kawasan belakang di area Rejang - rejang ni di Setapak Jaya.
Dah abis baru ingat nak snap. Macam kebuluq bebeno..Walhal dah makan..
Credit lagi. Sambil promote kuih sedap. Tepung Pelita.
Curry puff. I dah tak larat nak makan. So tak rasa lah.
Ni i makan.. Sedap..
Bagus style cam ni. Tak terdedah dengan habuk.
Pulut Panggang - pun tak rasa.
Bubur Kacang Hijau. i rasa sikit. dessert kan...
Emmm.... ni lah lauk makan di rumah CikMat. Ni Chef KoYa punya. Dapat lah tangkap sebab Chef KoYa tiba lewat dari kami.

Terima kasih buat CikMat yang sudi mengundang kami. ALHAMDULLILAH. Siap tapau lagi. Banyak lak tu.. Moga dimurahkan rezeki dan panjang umur. AMEEN..Terima kasih atas layanan mesra.

16 comments:

  1. Kuih muih tu memang nampak sedap. :)

    ReplyDelete
  2. setapak jaya ni yg
    rumah2 teres takde pintu dapur tu kan
    mmg dah lain benor...

    ReplyDelete
  3. uihhh..
    sedap tepung pelita tu..peberet..

    ReplyDelete
  4. kak, tepung pelita memang sedap.. kalau bulan puasa, kita suka beli tepung pelita kat pasar ramadhan setapak jaya.. tapi dah lame.. tak tau ade lg ke tak..

    ReplyDelete
  5. licin tu bukan sebab kebulur sis..hehe..sedap sangat masakannya tu

    ReplyDelete
  6. meriahnya kenduri nih..siap kuih muih bagai...bes2 kalau jadi kak yan..

    ReplyDelete
  7. Kakcik, tepung pelita tu mmg sedap.sy suka sangat.

    ReplyDelete
  8. hehehehe...sampai licin....saye memang suke karipap...kalu apa2 mesti nak test karipap dulu tuk tau sedap ke tak

    ReplyDelete
  9. Salam Ati, betul lah tu.. Pintu rumah satu je. Tp my aunty dah beli rumah sebelah, so now dah ada banyak pintu lah...heee

    ReplyDelete
  10. Nurkass, me too...tp tak pandai buat.

    ReplyDelete
  11. Shaza duk kat setapak jaya ke? Akak dah tak tau pasar malam nya kat mane. Kat tasik tu ye?

    ReplyDelete
  12. Lily, nak kata kebuluq sangat tu tak jugak pasal sebelum keluar dah makan nasi lemak.. Maybe pasala asik berbual dgn cousin.. tak sedar..hee

    ReplyDelete
  13. Fadzli, u sama macam hubby akak. Pelik. Pantang nampak. SUre beli.. Kengkadang tak sedap pun.

    ReplyDelete
  14. Norakhtar,

    memang meriahlah. bes jd k yan ye.. yelah.. tambah lebar ni cam ne?

    ReplyDelete

cliks..cliks