cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, May 29, 2010

Soda gembira

Guests sume dah balik early in the morning..Ari ni tak pegi pasar, cuaca renyai - renyai...Rasanya macam nak sambung lelapkan mata..Sambil tengok TV, akhirnya aku terlelap... Hubby dah mandi.. sedar2 dah tinggi ari... Nak makan tengahari ke tidak..dok plan nak makan luar..Tp cuaca kejap ok, kejap tidak... Dengar - dengar dapur aku dah berbunyi..Maybe Chef Zura dah starts cooking for lunch...Tp hubby cakap dia nak masak...At last ended up kami makan kat umah je..Unfortunately tak sempat nak amik gambar makanan tadi..Then aku teringat nak buat N3 pasal one drink which we really like to have while in Bali... SODA GEMBIRA.. Sila cobak ya...
Rupanya sebelum dikacau.
Ini yang udah dikacau susunya...Uenakkk banget lho...
Drink yang paling senang tapi sedap...Untuk portion 2 orang lah
Satu tin ice cream soda - dapatkan yang kurang manis..
Susu pekat, ikut suka kemanisannya...
Sirap pewarna ros..
Ice cube

1. Tuang kan susu pekat lebih kurang macam level yang kat gambar tu..
2. Titiskan pewarna dalam 3 titik..
3. Tuang kan air ice cream soda.
4. Letakkan ice ketul..
5. Nak minum, baru dikacau.

INGAT kurang kan penggunaan gula dalam minuman anda......JAUHI KENCING MANIS...

No comments:

Post a Comment

cliks..cliks