cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, February 20, 2018

Wedding aka Reunion ex STTJ 84/85


Ok ahh.. 
hari ni nak cerita pasal kengkawan i. 
kengkawan one class masa belajar di STTJ, Ampangan, Seremban, Negeri Sembilan. 
Tahun berapa tu?
tahun 84/85.

since dah ada Whatapps group ni lah maka terciptalah group for ex 5P2  (5 Perdagangan 2) ni lah. 
Kalau tak silap dulu ada gak group WA for my ex class ni. 
but some how i left the group. 
biasa lah kengkadang bila usia dah mececah 40 carats ni,  terlebih sensitive. 
for me daripada nanti lagi melarat2 baik i left the group. 

some ada kata tak baik left the group. 
but for me daripada kita ni asyik nak ada syak wasangka lah, ada buruk sangka, ada rasa kecik hati lah, better we make a first move. 
sebab kengkadang lain yang kita sampaikan, lain pulak penerimaan orang kan. 
tak salah left the group kalau itu lebih membawa kebaikan. 
pada i lah.
i have my own opinion lah kan. 
kena respect lah kan. 
i ni even family group pun i left the group. 
sebab nya kengkadang rasa annoying lah pulak  bila asyik blinking je icon Whatapps tu.
heeeeeeee..
i malas menulis di group. 
jarang nak ceceh2 kat group. 

better menulis di blog lagi. 
kahhkahhkaahhh.
jahat kan i. 
that's me. 

berbalik cerita my ex class ni. 
entahlah..
after some times, tup2 ada pulak lagi dicreate group. 
tetap ahli yang sama. 
tapi awal2 lagi i dah remind kan..
jangan timbulkan issue2 sensitive. 
plus kita pun dah makin berakal. 
maka bersikaplah sewajarnya. 

satu lagi group ni kan mengikut i jangan lah kita sentiasa nak menunjukkan kita ni baik sangat, kaya sangat, pandai sangat, alim sangat, bagus sangat. 
bersederhanalah kan.
kita pun tau tak semua orang suka kita, dan kita pun bukan suka semua orang. 
betul tak. 
heeeeee..
mak bedah bebel you..
Faktor usia..

anyway, jom tengok gambar2 yang dapat dishare di Whatapps group i.


Undangan dibuat hanya di Whatapps group. 
One of the friend nak menantu. 
Maka plan2 lah nak jumpa waktu bila. 
Buat di Monterez Golf and Country Club.
Ini merupakan kawan kami yang ketiga menyambut menantu. 
Depa dah jalan dulu..
bakal jadi atok nenek lah tak lama lagi. 
kelakar pulak bila diingat2kan..
cepat nya masa berlalu.


Ini adalah door gift yang dapat. 
dapat yasin dan gula2. 
diletakkan dalam kotak yang cantik. 
pasti mahal. 



ini lah some of the students 84/85 budak2 perempuan perdagangan.. 
except 2 orang kot kat sini. 
semua budak P.
still tak cukup ni. 
ada yang tak jadi datang lah.
ada yang memang tak boleh datang. 
ada yang dah terlebih awal datang. 
dan ada gak yang memang langsung tak mau involve dalam group whatapps kami. 
means senyap sunyi langsung. 
tak pe lah..
ada sebab yang tersendiri lah kan. 


i share je lah ye..
some maybe from my phone. 
some ada dari Whatapps group. 
kira halal lah gambar yang i share kat sini. 





gambar sama bapak pengantin. 


Mem Lina ada sama.
kenapa?
ahaaaa..
she is my cousin.
she is kawin dengan my class mate. 
so she is close lah to the rest. 


yang free hair ni, one and only chinese girl in our class.
almost 33 years tak jumpa lah.
ini lah kali pertama berjumpa.
tup2 sama2 tinggal di Shah Alam.
small world kan.


ini semua satu class kami. 
ada yang maintain figure sama je masa tahun 84/85.
ada yang dah berubah size, me lah tu..
huuhuuhuuu.
ada yang kedut tak kelihatan langsung. 
ada yang agak berubah..
kira macam2 lah. 
yang penting hubungan ukhwah sesama kami tetap terjalin murni. 
tak berubah.



masa tengah sembang2 tu, tup2 our group ni nak buat surprise to Bapak Pengantin. 
Birthday dia hari ni. 
so kami ke bahagian bawah dewan. 

dipanggil lah bapak pengantin.


yang pegang banner tu adalah our head class.. 
heeeee..
tetap sama je perangai masa zaman bebudak dulu.


bapak pengantin beri ucapan tu.




potong cake. 


anak pertama beliau mendirikan rumahtangga.



seronok kami bersama2 bergambar.


menyelit2 nak bergambar ni. 




me ajak Abang 'Imran.


i think this table ramai student Kejuruteraan.. 
Budak K kalau kebiasaaan yang dipanggil.
and some yang ada here, same class with hubby. 
Hubby is as usual lah, ada hal yang nak diuruskan. 


my head class sama dengan Hubby Mem Lina.

ALHAMDULILAH..
selesai majlis terus balik. 
kenangan yang indah.
ingat nak lama lagi tapi masa memang suntuk.
i nak melawat new baby pulak lepas ni. 
apa2 pun semoga ALLAH merahmati pertemuan kami semua.
BARAKALLAH.

14 comments:

  1. Bagus juga idea ni buat re-union di majlis kenduri kahwin.

    Berdasarkan pengalaman Mrs. A bila plan nak buat re-union sesaja jer... selalu tak menjadi sebab tak ramai yang sanggup nak volunteer jadi committee.

    Tengok happening dan excited semua hehehehe...

    Setuju dengan sis berkenaan group WA ni biarlah kita bersederhana aja dalam segala hal. Mrs. A pun ada left satu group sek men ni bukan apa depa tu terlalu aktif bateri selalu aje drain tapi chit-chat ntah apa-apa macam takde kerja lain. Kita ni bekerja macam-macam hal nak buat. Tapi tulah bila Mrs. A suarakan pendapat habis kena bash. So better I leftlah bila ada yang invite masuk fuh! thanks but no thanks tobat dah dengan group tuh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. i rasa a good idea. bila diundang, sure ramai yang nak datang. kira cuci tangan je kan..

      pasal group ni memang lah. i kurang suka sikit bila ada yg dalam group terlebih2 sudah.. mcm bagus2 je.. ramai yang nak jadi ustazah ustaz. tang meriak2 tak asah kata.. sometimes kita rasa macam tak patut pun chat benda2 cam tu.. some macam bagus langusng menegur org mcm lah org yang ditegur tu budak 10 tahun.. itu lah.. sebaik2nya left je the group.. better.. drp kita ni buat dosa secara senyap. susah kan cam tu.. idea i je lah. hehehe

      Delete
  2. Sepatunya WA Group dibuat untuk menyambung silaturrahim, kan? Tapi kalau nak bebalah, baik tak payah... :)

    Tak susah nak cari Yan dalam gambar-gambar tu. Cari sahaja WANITA BERTUDUNG HITAM...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah kak. sometimes ada org merasakan dirinya sudah terlalu bagus.. terlalu baik. terlalu kaya, terlalu sana sini. maka tu lah.. manusia kan kak...

      hehehehe.. sy mmg dari dulu mudah dicari. tinggi pun satu halnya kak.

      Delete
  3. "sebab kengkadang lain yang kita sampaikan, lain pulak penerimaan orang kan."- setuju ayat ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnzzzzz... u kena sentiasa setuju dgn i tau. hehehehe.

      Delete
  4. bab left group whatsapp setuju dgn kak yan..
    sy tak minat jugak.
    pernah left group kelas ms degree sebab setiap hari asik nak update pasal anak masing masing.
    so annoying.padahal jeles. kahkahkah

    ReplyDelete
  5. meriah betul... kak yan kenal semua ke yg dtg tu? hehehe... tp mmg betul laa... hanya di majlis kenduri kawen shj yg boleh/sng nk buat reunion kan...

    ReplyDelete
  6. seronok sangat bila dapat jumpa kawan lama

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeeee Hans.. macam2 cerita.. tak cukup waktu je.

      Delete
  7. saya dalam group sekolah senyap je... malas nak melayan. Tengok je telatah mereka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tua2 malas nak jadi makcik kepoh kan. hehehehe.

      Delete
  8. Reunion mmg best kan kak yan jumpa kawan2 lama mcm2 cerita. Bab wsapp group mmg ada kala kurang menyenangkan. Kami ada 3 group wsapp sek men, 1) group girls saja, 2) group official yg tak blh merepek merapu sbb ada admin yg garang haha 3) group yg takde limit mostly guys lah so pilih la group mana hehe

    ReplyDelete
  9. Seronoknya jumpa kawan lama. Mesti mcm mcm benda yg disembangkan kan AE....
    Walau umur dah tak berapa nak muda tapi kita rasa jiwa kita tetap muda macam dalam kelas dulu kan AE.. Sporting sungguh Chinese lady tu....

    ReplyDelete

cliks..cliks