cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, February 16, 2018

Abang 'Imran berseronok di Halasan Mount, Jeju



Nak bersih2 kan pic in my gallery. 
nampak all these pics. 
Pics Abang 'Imran waktu he traveled to Jeju dengan Chef Ciju.
rasa sayang nak delete then i masukkan dalam my blog. 
so mana tau nanti2 Abang 'Imran tertengok blog ibu boleh lah baca2. 
Memory kan selalu untuk dikenang. 

Kalau dulu kita print out all the pictures dan bubuh dalam album. 
nowadays mana ada lagi.
so by doing this i rasa, one way to keep all the memories.
kira my talent ni as the medium to keep the memory. 
tak gituuu..

ok lah. tengok gambar Abang 'Imran berjimba di Mount Halla.
Main salju.
Rezeki Abang 'Imran sebenarnya. 
never planned for him untuk dia traveled to Jeju. 
Since Chef Ciju kena traveled sorang2 ke Jeju, 
maka me and Hubby planned biar Abang 'Imran temankan Chef Ciju. 
Takut2 kena kidnap dengan orang Korea nanti. 

Lagipun Abang 'Imran dah lama sangat tak traveled mana2.. 
even sama family pun. 
rasanya last we traveled together pun about 6 or 7 years ago. 
sian Abang 'Imran..
so kali ni dia traveled lah.
Ke Jeju terus. 


Banyak belanja nak bawak Abang 'Imran ke Jeju ni. 
Ticket je almost RM1100 kot. 
Sebab almost a week baru beli ticket. 
then passport lagi. 
dalam RM200.
then pakaian2 dia lagi.
bag pack, kasut, jackets, segala2nya lah. 
Belum travel surut pocket ibu yang dah sedia surut ni.


Anyway,  yang penting Abang 'Imran happy. 
He did enjoy the vacay lah.


Main2 salju lagi.
I told him that, how lucky he is sebab masa muda remaja dah tengok snow. 
Umur baru touched 17 dah merasa. 
Ibu umur 42 baru dapat pegang dan rasa snow. 
Untung anak2 sekarang kan..
sebenarnya ramai lagi anak2 orang lain yang beruntung.
keluar2 perut mak dah tau apa itu snow. 
rezeki masing2. 

they went to Jeju on December 13, 2017.
Actually right after i touched down dari Ho Chi Minh, Chef Ciju tak balik rumah.
kena tidur hotel di Tune Hotel LCCT sebab she needed to check in at 3am untuk ke Jeju. 
macam orang kayangan je Chef Ciju..
main atas langit je dia. 


Maka Abang 'Imran dapat lah tumpang happy.


ALHAMDULILAH..
siap dah pasang angan2..
nanti dia nak travel solo lah pulak ke mana2.
pergi lah.
I tak kesah.
U know how to communicate i rasa that's the best tip lah..
INSYALLAH..
terbang lah ke mana saja Abang 'Imran suka.
all the best. 

16 comments:

  1. anak2 sekarang beruntung kecik2 dah merasa naik kapal terobang.masa maknya dulu anak dah 5 baru merasa berada di awan biru.rezeki tak samakan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes dear..mmg beruntung..like hubby cakap..kalau mak pak berwang, mmg untung..tgk kalau yg x de, tetap x de... betul gak kan.. rezeki memasing..alhamdullilah

      Delete
  2. Rezeki Imran, kan? Tengok gambar-gambar ini, rasanya Imran ini sangat mirip dengan Irfan... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye kak..ehh..ye ke kakcik..pd.saya, irfan mcm abang luq sikit. Im ni mcm belah3 abah dia. Tp sikit2 sure ada iras kan kak.

      Delete
  3. alhamdulillah rezeki anak2 ada juga parents di luar sana tak penah pegang snow

    ReplyDelete
  4. Rezeki Imran ... Dulu2 print gambr letak album, nowadays, senang ja kan semua upload di media sosial ... Blog, fb, ig, dll ... Bila2 nak peint nak buat photobook boleh jer, harga pun tak la mahal sgt, lg2 kalau ada diskaun ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah..

      Tp akak masih belum berbuat2 photobook ni. Hope menjadi gak lah satu hari nnt.

      Delete
  5. Besar dah Abg Imran ni.. Gorgeous & soleh orangnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah nak masuk 18 tahun dah Mulan.. kejap je masa.

      Delete
  6. sama laa kita kak... dah tua baru merasa pegang salji ;-)

    ReplyDelete

cliks..cliks