cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, February 12, 2018

Dinner at Melting Pot.


Hubby said, i nak western.
kat mana haahh?
i said, jangan susah2 kepala nak cari yang baru.
Moh kita ke Melting Pot je..

He said, ye lah..
Ok, meet u guys at 5pm kat sana. 
Wokeyyy..

Maka me and Abang 'Imran pun ke Melting Pot lah.
memang lapar i. 
sebab i tak lunch bebetul2  pun hari tu. 
Pucuk dicita lah kann.


haaaahhh!!!
First of all, i ordered ni. 
Orang selalu bilang pencuci mulut lah kan.
usually orang ambik after meal kan..
but i suka terbalik. 
i suka dessert  dulu. 
Ini nama dia, Duo Bitter Chocolate Dome.
RM24.53
I ingat besar lah sangat. 
laaaaa..
ciput je..
But i tell youuuu.
Sedap sangat kat tekak i. 
ada macam gravy dia tu..
5 stars lahh.


then i mintak ni. 
5 Spice Rack Lamb dalam RM44.34.
i tanya kenapa Spice.
pedas ke.
the waiter kata, nama dia puan.
so masa makan, memang tak pedas pun.
kenapa ek nama dia Spice.
ke i yang tak tau specific for this menu.
tak kesah lah beb.
makan je lah.


Abang 'Imran ordered  Chicken and Chop.
Bosa gandang i tengok.
puas makan.
Rege dalam RM 27.36


Hubby memang suka dengan Mushroom Soup.
RM18.87
then dia added on Garlic Bread dalam RM9.44
Starfruit tu dalam RM16.04
He also took Grilled Rib Eyes. 
tapi tak sompat den nak tangkap gambo. 


Ini pulak Traditional Ceasar Salad.
RM26.42
Separuh jalan makan baru teringat nak ambik gambo.


sexy kannn..
My drink and Abang 'Im's drink
Mine is Ice Chocolate Cappuccino RM16.04
Abang 'Im, Ice Peach Tea RM16.04


weiii.. 
kalau i nak makan pisang goreng, sure i tak makan kat sini. 
ilang akai apa..
sebekas yang entah berapa ketui dekat RM12 kot.
pagal hai.


satu lagi ni haaahhh.
The tarik RM17?
idok lerr..
baik pi mamak punya..
tapi kalau dah tekak tak kan..
wat cam ne..


Alahaiii..
masa makan2  bertiga tu, teringat kat yang dua tu.
treingat kat si Omel ni.
Sian dia.
tapi dia pun suka makan pun kat sana.


dah jaga badan dia. 
makin kurus. 


Abang Luqman yang tetap maintain badannya..
makin tinggi dah agak slim now.

Tak pe..
nanti ibu ajak balik kejap, ibu belanja makan ye....
tak sabar nak jumpa nanti..
Itu lah kisah makan pada hari minggu kami.
Since kami dah tinggal ber3 ni, kerja ni nya makan luar je lah kami. 
Apa2 pun ALHAMDULILAH ya rabbi with this nikmah..

10 comments:

  1. the food look so delish kak.. memang mampu mengundang orang lain telan ailio. lagi2 yang suka western food hihi.. but ill pay kalo food tu sedap no complaint hehe.. yang chicken chop tu memang tempting sngt.. will remember nama kedai who knows tetiba sesat area2 situ boleh cuba hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat concorde hotel siti.. pernah makan kat chef zubir tu. Tp bila compare, sini lg sedap malah lebih murah. Biasalah western food kalau tpt yg elok sikit sure boleh tahan kan. Tp ini mmg worth the money. Try lah nnt.. Ingat Concorde Hotel Shah Alam.

      Delete
    2. CT jarang meronda area Shah Alam sebab tak ada geng area situ but who knows terlajak sana. im willing to try sebab ceq suka. thanks for the recommendation kak =)

      Delete
    3. Gimme a buzz. Akak join..apa salah nya kannn..hehehe

      Delete
  2. kena laa dgn hotelnya kalau teh tarik gitu kan kak... aduyaiii sedap nyaaaa da laa sy x mkn lg ni ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah anies.

      eh. sedap2 lah western food dia. berbaloi sgt.

      Delete

cliks..cliks