cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, February 15, 2017

Julley Ladakh, Kashmir (14) - from Hunder to Leh



Day 6, August 30, 2016
Tuesday. 
Himalayan Eco Resort, Hunder. 

upsssss!!!.. Baca   S I N I   dulu ye..

Bangun pagi, MASYALLAHHHH.. 
segerrrr.
malam tadi tidur pulas. 
reason?
tak sesak nafas ke?
hidung tak tersumbat ke?
tak tercungap2 ke?
semua tidak. 
di Hunder ni, kawasan nya agak rendah. 
tak macam kat Panggong Lake. 
tak macam even kat Leh. 
selesa sangat tidur. 
dah berapa lama tidur tak puas. 
dan macam balas dendam i tidur malam tadi. 
si Christina pun berdengkur2 tidur. 


pepagi i dah bangun. 
pepagi i dah mandi. 
puas sangat. 
air tak sejuk??
weiiii. tetap sejuk. 
tapi semalam kan i tak mandi. 
idok ler teman nak sama macam omputih tu. 
tak tau ler berapa hari dia tak mandi. 
dia bilang dengan i memang dia tak mandi. 
sib baik tak dak bau bukan2.


selesai mandi, i nak jenjalan kat luar. 
nak menikmati udara segar pepagi. 
keluar je, mak aiiii..
angin hembus2 manja gitu. 


macam - macam bunga ada. 


and ada ni. 
apples. 
semalam i kurang berminat nak pegang. 
pagi ni, ini dulu i capai.
depan pintu bilik je. 
terus ngap. 
tak payah basuh lah. 
lap2 sikit je. 
manisssssss.
semanis yang memakannya. 
auwwww. 


i tinggalkan si Christina. 
dia tengah bersiap. 
i menuju ke sini. 
Si Divya and Ravi masih ngorok kot. 



let me verangan di sini. 


bestnyaaaa.
indah nya di mata i. 


tak lama jumpa pulak minah2 Malaysia ni. 
depa pun stayed kat sini semalam. 
i dah jumpa depa ni semalam. 
tapi kurang berminât nak sembang2 semalam. 
tau kan sebab nya. 


pagi ni baru kami bersembang. 
depa nak ke Turtuk. 
perkampungan orang islam di sana. 


ok lahh.
moh kita makan pagi dulu. 
dah keroncong perut i 
lapar sesaje sejuk2 ni kan. 
bila dah jumpa semua ahli rombongan, kami masuk ke dining hall. 


achaaa.
Main rotee aur jaam khaya
i makan roti dan jam ler maksudnya.  cewahhh. 
aur chai


omelet. 
memang namber ek.
pilihan hati. 


and i loveeee this. 
poree aur dal.
panas - panas makan. 
perghhh..
kalau tak jaga penampilan, mau i makan 4 5 keping. 
ini si Zubair pun makan sekeping. 
tapi, wa tak kesah. 
belasah gak 3 keping. 
si Christina pun banyak makan pagi ni. 
apa lagi si Divya and Ravi. 
sambil menyembang sambil makan. 
wahhh!!..
berbaloi. 
puas hati. 


lepas makan kami ke taman di luar dining hall.


Mak Bedah verangan di bawah pohon apricot.  



Photography session. 


kenangan Mak Bedah kat sini. 


Bagi laluan kat Mamat Industan ni. 
i nak promote dia sikit. 
anyone yang nak ke Kashmir or Ladakh, u guys can contact him.
Whatapss je pun boleh +919796759999
or follow his INSTAGRAM  @verticaltravels
or his FACEBOOK, - zubair india
His name is ZUBAIR QAZI HUSSAIN. 


dah tu habis sekebun kami jelajah. 
sebabnya nak habiskan masa. 
si Shabir masih tak nampak batang idung. 
tidur umah kawan dia. 


Si minah omputih tu siap memanjat dah. 


menyengeh dia. 


dah tu si Divya pulak. 
i?
ilang akai apa?
mau rabun orang bawah tu. 
berkibar2 abaya i nanti. 
ini pokok apricot yang dipanjat. 


ok lahhh. nak kena check out. 


nampak tak makhluk kat situ?


ini the office dia ni. 
semalam i tumpang toilet nya sebelum dapat bilik. 


sebelum balik, kami jelajah lagi kebun apples. 



cuaca memang cantik masa ni. 
macam panas. 
tapi nyaman sangat. 



sekeliling resort pokok2 apples, apricot. 


Bukan selalu Mak Bedah dapat makan apple fresh dari pokok kan. 
ngap lagi. 


before leaving our room. 


nak balik dah. 
 i love this place. 
memang cun. 
memang nyaman.
memang segar. 
memang bersih. 

ok lahhh.
i ceritakan yang ni dulu. 
ada sikitttt je lagi. 
tunggu yeeeeee..
esok i akan berangkat ke  Surabaya.. 
bawak my staffs libur ke Bromo.
dua'a kan perjalanan kami ye.. 
nanti kita cerita hal Surabaya pulak ye. 
daaaaaa.


26 comments:

  1. Semoga satu hari nanti ada rezeki kita nak ikut kak azian travel ke India

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAH Darling. why not. cakap je.. nnt kita plan.

      Delete
    2. Assalamualaikum, sy selalu baca blog ni. Jika ke india lagi, sy teringin nak join

      Delete
    3. Waalaikumusalam..
      boleh je..
      tapi perkenalkan lah diri. atau cam ne nak contact.

      Delete
  2. kalu kak yan ddk kt bangku tu snap betul mesti afa sangka akk amik kt studio... cantikkkkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. nature tak pernah mengecewakan kita kan.
      tetiba i jadi rindu.

      Delete
  3. Seronoknya dapat makan apple segar dari pokok... :)

    ReplyDelete
  4. bestnya kak, cantik pula tu pemandangan dia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best.
      memang cantik
      tapi i lagi suka ke Srinagar.
      Nanti Syed pegi lah ye. .

      Delete
  5. Wow bestnya bila tenguk pokok buah epal... tak tahan sungguh kalau tenguk pokok epal rendang macam tu apa lagi kalau pokok buah-buahan lain yang tak pernah jumpa. Syioknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang puas benar makan apples tu. i menggila tengok. nak makan tak tersanggup bebanyak2 kan.

      Delete
  6. gunung, bunga,buah....sukanya...rendah je kan pokok apple tu...rasa cm nk petik petik je rasa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye rietta. mmg best sangat. alam saling berhubung.

      Delete
  7. seronoknya tempat yang sejuk macam ni, apatah lagi boleh petik buah apple terus dari pokok! wahh,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pegi tpt sejuk2 badan tak rasa penat sangat.

      Delete
  8. akak selalu buat saya jealous dengan kisah travelog kashmir ni. huuuuwaaaaa

    ReplyDelete
  9. Penceritaan yg amat baik. Terasa saya pulak yg kesana..haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. He.hee.. uncle any time boleh je kalau nak ke sana.

      Delete
  10. bestt..apples & apricot..fresh from the trees...

    ReplyDelete
  11. Seronok tengok tanaman subur lebih2 lagi pokok apples dgn buah yang ranum.. Tenang sungguh perasaan.. 😊

    ReplyDelete

cliks..cliks