cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, December 25, 2015

Unforgettable Kashmir 9 - A moment in Aru Valley, Pahalgam



Sambung lagi ye cerita kita di Kashmir. I memang tak detailkan about my journey in Kashmir kali ni. sebab nya, i just wanna share more n more pictures to others. at least those yg tak pernah sampai ke sana akan tertarik mau ke sana. mana tau kan.. INSHALLAH.. even me, sebelum ke sana alone in April 2012,   (saje i nak share my S T O R Y    I N    K A S H M I R    A L O N E ) banyak yang i tak tau.. then i kept  searching thru youtube..dolu2 mana ada sangat blog pasal Kashmir kan.. just recently baru ramai ke Kashmir. ALHAMDULLILAH i pun dah ajak ramai ke sana. 

Anyway, those yang tercicir cerita lepas sila ke  S I N I  ye. still i love to share my amateur pictures with you guys. just enjoy ye.. ok lah. continue our journey ye.. After taking our early lunch at Palestine Restaurant, we proceeded to Aru Valley.. apa yang ada di sini. I share kat sini  M Y   F I R S T   T I M E    A T   A R U     V A L L E Y . compare lah cerita dan gambarnya ye.  Dan ini one N3 i buat bila arwah share his pictures  P a h a l g a m   i n   w i n t e r.  tengok ye.. 

Apa - apa pun journey ke sini memang superb. zig zag situ. macam ular pun.


pemandangan sepanjang jalan..


gunung yang berselimut putih. 


so nice from far. 


to proceed our journey to Aru Valley, we need to change our transportation to the local one. kena pindah kereta lorrr... at first depa bagi kereta yang sangat tak sesuai dengan kami.. sementara menunggu tu kami lepak kat sini.. then all the sudden datang lah si bhai ni..juai shawls pada kami... tengok tu.. beriya dia tunjuk kat me and Mem Lina.. but we just ignored je. heeeeee...no lah. i bagi tau i tak nak sebab i dah ada banyak sangat shawl kat rumah.. 



bila i tak makan 'gula - gula' dia, dia pun 'goda' Kakcik and Mem Zura. heeeeeee..layan bebb.. layan.. 
rasa - rasanya tak jalan gak kot 'gula - gula' bhai tadi.. berlalu lah dia.. sian gak.. tak pe lah. bukan rezeki ye bhai. 


baik posing ye.... kakcik kesejukan tu. 


lepas tu, gambo lah jawabnya.. i memang dah ada cameraman kan. heeeee...  tengok yang belakang tu. then the local car with the local driver pun sampai.. Bilal needed to stay somewhere while all of us proceeded to Aru Valley. 


the car stopped here. and everyone pun busy lah clicking. me lak just enjoyed the moment. supposedly i pun busy kan.. but since Zubair dah jadi cameraman tampa upah, and then another reason was, my camera tadak battery so did the handy cam. hhhhh.. kalau tak, sama je lah i dengan depa.. tak peduli hapa. click je lah..


happening je depa dua ni..


ini lak keje i. i kacau  K a k c i k. heeeee.. kemain syoknya kakcik menangkap gambo. anyway candid taken by  Zubair.  jom kita tengok surrounding. 


the road and the view. 


tumpang semangkuk. 


dan lagi. 


we stopped here. ini lah stop view yang biasa once you arrived in Aru Valley. 


i share my first time here in Aru Valley.. Tengok sini ye.. Are Valley in 2012.. H E R E. i missed this place. 


boleh tengok  H E R E  when i was here in 2014. yang atas ni memasing  cari angle nak posing. 



snapped je lah.. awasss, belakang tu nanti ada kereta.. sure kena honk punya lah. 


layan je lahh.. 


bertambah ahli rombongan. 




tukar angle lagi.


cepat - cepat weii..



emmmm. tuu dia..


kami berenma.hehehe!!! bukan dengan that mamat ye. heeee.


busy our camerawoman menangkap gambar. Thanks for sharing some of your pictures ye Mem Zura. 


kami meninggalkan Aru Valley..meneruskan perjalanan ke Betaab Valley.. Sesekali hati rasa sayu.. baru perasan gambar ni diambik. lepas tu dikatanya, i ni gembeng.. ye lah youuu.. apa tak nya.. i merebes lah tuu.. 


jom terus kan perjalanan kita..


sehinggalah kami sampai di sana.. tunggu yeee.. ke mana kita.. i will speed up my entry.. banyak yang nak kena diN3 kan... wait yarrr.. 


thanks to the "young gurls".. thanks for sharing the pictures. 


24 comments:

  1. SubhanAllah indahnya ciptaan Tuhan.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum....

    Musim luruh yer....nampak coklat sahaja sana sini...cantik sangat...suka tengeok pemandangannya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam dear .

      memang cantik.. tapi rasanya musim luruh tpt lain lagi cantik kot.. maybe lah.. but still i suka kashmir.

      Delete
  3. seronoknya mengembara melihat negara orang

    ReplyDelete
  4. lawaaaa...aduh tringin gak nak gi India..tapi kawan2 sume tak recommended sbb nk bawa anak..mmg tak sesuai ke sis?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farra, sebenarnya tak jadi masalah pun. ramai yang dah travel ke kashmir dan bawak anak bawah 2 thn.

      Delete
  5. salam kak yan..nama saya aisyah..saya takde acct. instagram..tp suka tgk gambor kat instagram akak dan minat sgt gambor sawah ngan teratai kat instagram kak yan tu..saya mintak izin snap dan letak as a profile picture kat wassap saya ye kak gambor tu..

    ReplyDelete
  6. kalau ada button like, memang saya akan tekan utk setiap gambar. Sangat indah ciptaan ALlah. SubhanAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum kakak. Saya mintak maaf sekali lagi. Benar - benar tak berniat. Kita doa sama - sama untuk arwah ye.

      Delete
  7. sy suka pemandangna kat situ...tenang jer...dulu pernah berangan nak pergi kashmir....coz dulu bila tgk citer hindustan yg shoot kt kashmir nmpk cantik sgt....mana tau kan ada rezeki pergi situ hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nnt boleh lah u pegi.. apa2 just let me know ye.

      Delete
  8. Tak jemu-jemu menatap gambar waktu di sana dan bagai terpanggil-panggil untuk pergi lagi...

    AllahhuAkbar!

    ReplyDelete
  9. Yan, Splendid scenery! makcik ada di beritahu & di pelawa oleh iyra utk cukupkan qouta hari tu....tapi quota makcik pulak tak cukup...hahahahah tengok dgn lelehan jer la...insyallah ada rezeki lain masa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makcik, nanti just let me know.. i will arrange it for u.. INSHALLAH.. cantik kalau nak, pegi lah bulan April. apa2 pun nnt let me know. u can call me at 0192129958.

      Delete

cliks..cliks