cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, March 4, 2015

Shopping at Universal Traveller, Setia City Mall



Last Tuesday, i went to KLIA 2.. hantar Hubby yang nak fly ke Kota Kinabalu.. Every month routine. On the way to the airport ternampak this kapal yang terbang agak rendah...





sangat rendah you..apa motive i cerita kapal ni ek?? heeee.. saje je amik mood nak bercerita.. ye lah.. kejap lagi nak travel.. (ya ampun..heboh sekampung cerita nak travel ni kannn).. saje lahhh.. menambah mood i nak berbelog ni.. ada ramai yang complaint (ramai kee??) i dah jarang mengepoh di blog ni.. 


anyway, mukadimmah di atas terus lah i bercerita ye.. lepas hantar Hubby, i drove back and these two makhluks telah mengkhabarkan yang mereka agak boring sebab terpaksa menunggu giliran nak buat passport.. ALHAMDULILAH dan settled pun hal passport.. ceritanya  D I   S I N I.  then i think better i angkut depa ke somewhere and do some shopping.. nak shopping barang Abang Luqman for travel nanti.. 


i fetched them at the PKNS and drove straight away to Setia City Mall.. tiba di situ terjumpa lah our fren... so dah joined  us  pulak  dan terus pekena coffee.. sembang - sembang sambil share some information pasal travel.. we will go first then baru dia pergi on the next week nya..





lepas berpisah, kami meneruskan agenda.. terus tuju Universal Traveller... woww!!!! ada SALE you. ( tak sure sampai bila.. tapi i ingat dah habis kot) dan sangat banyak.. sampai 70%.. ada 50%.. selalunya depa ni bagi up to 20% to 30% je... but this time i rasa sangat banyak... Abang Luqman memang memerlukan winter jacket pun.. tengok tu..  ada 50% tu..






mencubalah si mamat ni.. orang excited lah gitu...







i supposedly beli one backpack.. tapi macam terlalai pulak. tak pe lah,  later nanti cari before we start our journey.. ok lah kan.. satu benda je lagi tu..







dapat beli yang ni. khas for Abang Luqman galas di belakangnya.. orang besar2 ni apa salahnya kan mengendong bag yang tak besar mana nih..heeee






i dok tenang yang ni.. nak beli yang warna - warni..






pilihan hati Chef CiJu.. biar Cemerlang, Gemilang, Terbilang.. heeeeee  meriah dunia..






i took this.. jiwa kacau betul kan. heeeeee.. tak pe lah kan... suka - suki...






saje je capai adaptor kat sini.. not so expensive lah.. RM15 je..






Akhirnya berpindah tangan.. ok lahhh.. almost RM600 gak terbang.. tapi kira dah ok lahh.. almost complete for 3 of us before travelling. 







berhajat nak cilok gak luggage yang kecik tu.. senang sikit for me.. not too heavy  kalau kata i need to bring to the cabin.. ok lah kan.. tak pe lah.. later gak lah... lepas tu.. kami ke Delicious.. nak makan beb...lapo bebeno.. 







our starter.. we took sweet things.. 






As usual.. bila ke sini, Duck Confit ni lah jadi kegemaran i..







ini yang Chef CiJu amik.. tak ingat apa tah.. anyway, selesai some parts.. ada dua tiga benda lagi yang perlu di settle kan sebelum berlibur....  then now time for me to make some research ..otherwise mau sesat barat nanti.. membaca dan terus membaca blogs dari orang yang dah pegi.. harap - harap mudah lah nanti.. INSYALLAH...

13 comments:

  1. syoknya kak yan nak gi berjalan. semoga selamat semuanya ye.. nnti jgn lupa share citer kat sini.

    ReplyDelete
  2. Berdebar2 nak travel ni ye Kak Yan excited!

    ReplyDelete
  3. Pening kepala sebenarnya Aina.. masih banyak nak ke buat.. nak baca tu yg banyak.. dua'a kan yg the best ye...

    ReplyDelete
  4. waaaaa...lamanya tak naik kapal terbang.

    ReplyDelete
  5. Amboiii cik kiah...tinggalkan kita ye

    ReplyDelete
  6. Best best tgk preparation kak yan.. Terasa mcm pergi sekali...

    ReplyDelete
  7. Assalam kak yan,
    nengok kek dua ketui tu kan3
    iols rasa lagi terliur kalo kek chef ciju tau3

    ReplyDelete

cliks..cliks