cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, April 3, 2014

Lunch at Subak then ke Universal Traveler.. Cari winter coat.

Story on March 29, 2014 - Saturday
Subak and AEON Bukit Raja


Last Saturday Hubby pepagi lagi dah offer nak gi shopping ke tak.. e'elehhh.. ada tak pulak tak nak.. nak aje kalau orang offer nak shopping.. temen suka bebeno...pagi pun tak pagi mana lah.. gitu - gini dekat pukul 12 tengahari gak lah baru nak keluar rumah.. tau je lah bila dah reramai tu..  all the way ke Subak went so smooth.. kejap je dah sampai di sana.. sebenarnya bukan plan asal nak ke sini.. Macam - macam nak resto yang disebut.. then Hubby kata nak makan western but at the same time nak ala - ala kampung gak.. eeemmm tu yang laju je ke sini.. 


tak ramai pun orang masa ni.. memang kalau lunch Subak ni agak lengang.. yang ramainya waktu malam.. so kami ingat sure cepat dapat makanan..


memang menyejukkan pandangan.. hijau keliling ni.. kami ke sini bukan selalu.. usually setahun sekali kot..tak lah tiap bulan.. sebabnya rege food dia pun boleh tahan lah..


makin banyak dan subur - subur pokok - pokok hijau kat sini.. 


noticed gak.. kawasan macam baru didecor balik.. ada banyak lagi kawasan ruang makan dia. 


sinki yang ada di hujung tu pun dah tak ada.. dah dibuat lain dah. 


tak lama, drinks kami pun sampai.. bermacam warna, bermacam rasa/.. sukaa...then appetizers pun sampai..


Gado - Gado Ibu Yati - RM14   . We took 2 plates. memula satu, tup - tup macam tak cukup je.. ordered lagi satu. 


Hubby lak nak makan ni.. Kerabu Mangga RM26.00.. Tak berapa menangkap sangat kerabu dia. too commercial.. 


Popiah - RM15.. rasa - rasanya yang kat Pasar Malam Seksyen 6 lagi sedap kot. 


Es Teller - RM14.00. sedap lagi yang kat Sari Ratu.. huu..huuu


Abang Luqman took Rack Lamb - RM58.00


Abang Irfan makan Aglio Olio - RM32.00 - licing. dan dia akan makan guna Garfu Nabi Adam.. hee.. pakai tangan je lah dia.. 


CiTi makan Soto - RM15


Chef CiJu took Chicken Spring 0 RM38.00


me and Hubby took this, Wagyu Sirlon - RM98.. he..hee.. gila kan. tapi memang sedap lah.. Hubby kata nak makan, order je.. dah nak makan kan.. makan je lah. lagipun orang belanja.. Food Abang 'Imran yang tak ada rupa - rupa kat sini.. 


Kali kedua CiTi makan dengan kitarang di Subak. semedang dia tengah menyingle, maka tu yang boleh ke sini. 


memang seronok area ni. to anyone yang nak buat majlis di sini. satu kepala kira dari range RM60.. boleh accommodate dalam 200 the maximum. 






Lepas dari Subak langsung ke AEON Bukit Raja, Klang. sebab nak cari winter coat Chef CiJu. Kami ke sini terus.. tak de nak lencong - lencong ke mana - mana.. tau - tau je lah kalau shopping dengan Hubby.. tak de nya nak lepak - lepak.. 


Cari jangan tak cari..


Yang lain lepak - lepak je.. terutamanya Mak Yong. 


WInter Coat for Chef CiJu, tapi Abang Luqman pulak yang menggayakannya.. 


dah siap bayar, tup - tup usha - usha luggage, eemmm sambar yang besar tu.. rege RM700 lebih tapi ada discount. so dapat dalam RM230..


sambar gloves. 


Ingat nak balik terus, tup - tup singgah sini pulak. lama betul tak makan kat sini. 


Mine. 


Hubby punya. 





well, bukan ke mana - mana sangat pun. hari dah petag dah.. nak kena balik. ALHAMDULILAH, perut kenyang, pocket surut. heeee...  Tak sabar semuanya dah nak terbang.. semua dah ready dah.. tungguuuu..

22 comments:

  1. dah terbang tinggi,, ingat2 lah aku yang kat bawah ni. huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dont worry.. u r always in my mind and heart...

      Delete
  2. Kadang-kadang kita perlu reward tuk diri sendiri dan keluarga dengan makan sedap2 dan miliki benda berharga selepas penat bekerja kan Kak Yan?.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yess.... sesekali... lagipun for the sake for family lah.

      Delete
  3. Kak Yannn...happy holiday... Nak ikottttttt...

    ReplyDelete
  4. Memang riang sungguh mereka ni semua.. dari makan2 yng buat orang terliur beli barang traveller sampai lompat2 hahahaa :D

    ReplyDelete
  5. terkagum2 sy dengan rega makanannya ;)
    sesekali layan selera apa salah ye kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang belanja..kita layan je lah kannn...sesekali pun.

      Delete
  6. harga nya sgt tanjat! hihi...tapi sesekali apa salahnya tempatnya mmng sejukkkk je banyak2 pokok2 menghijau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. org belanja tak pe lah kan.. sendiri.. tak nak lah. heee..

      Delete
  7. cantiknyer tempat tuh kak, tenang je time mkn situ kan... tp tang rege tuh mmg serem lah... popia 4ketua dh rm15 mmg boleh tahan lah... kalu dana lah harga sampai 90 mmg kongsi 4 lah ehhehe... tp sbb dibanjer layankan je ek kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..hee.. biarkan rege tu.. org belanja diam kan je. ha..haa.. tapi mmg tpt tu kitarang akan pegi sekali sekala je.. sama family je selalunya..

      Delete
  8. isk isk.. puasa2 terbukak blog ni pulak... ;)

    feel free to visit http://my-anugerah-terindah.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp mcm bestt je subak tu... rasa cam nak bukak puasa kat situ :)

      Delete
  9. Yan kalau beli pakaian musim sejuk kat M'sia ni lebih2 lagi kat Winter Time tu mmg mahal... tapi kalau kita beli kat oversea murah... kalau kat sini rega RM700 kat oversea boleh dapat dalam RM100... rupa dan materialnya sama je... Jangan masuk supermarket besar2 tu... cari kat kedai-kedai biasa je.

    Mau pengsan tengok rega makanannya... tapi kalau sedap tak pa la....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lahh. itu kalau i ke sana.. masalahnya tak pernah ada peluang. tu yg beli kat sini je. terpaksa..

      food org belanja.. so layan je lah.

      Delete

cliks..cliks