cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, April 21, 2014

Kashmir Paradise on Earth (3) - Before and After Gulmarg Trip

Story on Wednesday - April 9, 2014
Before and After Gulmarg Trip.


Saje je i nak tayang kat sini bebanyak pics.. Lagipun i took almost 8000 pcs pictures.. once look at those pics i rasa sayang nak delete. so better i pun in this blog as a memory.. lagipun tka salah lah kann.. plus the rest i like to put in my Fanpage.. so ramai boleh tengok our pictures in Kashmir..Saje je nak racun ramai Malaysian ke Kashmir. INSYALLAH.. 

Ok lah bukan nak cerita apa sangat.. i just wanna share some of beautiful pictures.. especially during a very early in the morning.. rasa syahdu sangat. tenang je Dal Lake tu.. belum dengar lagi hiruk - pikuk bandar Srinagar.


i was the first yang keluar dari houseboat.. smell the fresh air of Dal Lake. Masyallahh.. only few activities at this moment.. few shikaras. ada yang sent the kids to school.. ada yang just boating.. 


bawah tu nampak algae.. Pollution sign. hhhhh..



Shikaras belong to Gulistan Houseboat masih ada di sini.. meaning the guests still in the houseboats. still early.. 


sempat lak tangkap burung yang berlari atas air tu...


ini houseboats yang ada di depan houseboat kami. 


melangkah keluar dari houseboat.. 


at the back there, houses area.. maybe some belong to the houseboat owners. 


the air was so cold.. freezing.. need to go inside. 


hhh.. so lovely.. nikmatnya.. 



nampak pulak the flower men.. the flower just local flowers. like yembarzel.. wangi ..talking about flowers, jom tengok flowers yang ada di courtyard houseboat. 


cantikkan.. 


ada Tulip.. but still not bloomed yet. 



memang asyik tangkap gamabar di sini..


pansies.. i panggil Monkey Flower.heee.. sebab nampak macam monkey.


tengok the grass there. still tak banyak.. last time when i was here, i had tea at the courtyard.. so nice feeling and moment.. woww.. getting colder and colder.. i needed to go inside. plus m very sure the breakfast was ready..


yess.. it was ready. some of us werre having hot Masala Chai.. how nice. 


eemmm.. my favorite.. Masala Omelet. 


okk.. time to go.. tunggu our driver.. 


On the way to Gulmarg..
We cud see many many activities.. tak akan jemu..


Beggar.. we just gave candy.. so beautiful.


kids were so happy.. went to school..


these are poplar trees


this is mustard field.. so nice..


along the way.. so nice view.


college students were waiting for the bus. 



ready to have their classes..i malas nak cerita lagi.. 

After the trip.
We arrived bit late at the houseboat. Thot wanna have skikara ride. Unfortunately, the sun already set.. hhhhh.. what to do.. 


same place i captured the view.. now almost sunset.. tadi waktu pagi kan..


just love the view.. MASYALLAHH..


before we went for the shikara ride, we met with Yacub, adik to the owner of the houseboat.


so nice view.. so lovely..


ingat nak shopping kat houseboats yang ada.. 


macam - macam ada di sini. 




cantik tak shawl tu.. tak lah mahal mana.. dalam RM100 je. tapi memang halus hasil kerjanya..sejam kami kat sini.. Ingat nak meround lagi..tapi we have to pay again to the shikara man.. 


decided to go back coz or dinner pun dah nak tiba..


kat sini kami shopping. 




 when we almost reached at the houseboat, nampak Mr Asraf ada di situ.. waving to us.. 


once tiba houseboat, berkemas dan kami terus makan, 


sedao sungguh lah food malam ni. licing.





tambah berselera sambil dengar cerita dari Mr Asyraf...


Ok lah.. perut kenyang hati senang.. nanti i ceritakan pulak trip kami ke tempat lain pulak.. memang panjang lah ceritanya.. biarkan lah yee.. harap - harap tak de yang muntah hijau. heeee.. apa - apa pun see yaaa..

22 comments:

  1. Best, cantik, menarik, tertarik...tak tahu nak cakap apa lagi dah...memang cantik...teringin nak pergi. Tapi bila?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila2 boleh tu.. bukan lah terlalu mahal macam trip ke Europe tu... tunggu je lah MATTA fair or Malindo yang affordable.

      Delete
  2. Cantik shawl tu...kak Yan mesti borong banyak2 nie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik kan...tak dear...akak ni jenis bila dilambak bebanyak tu sampai boleh nak.muntah..akhirnya akak x beli..heee

      Lagipun kat area houseboat ni kena pandai cari..sebab depa tau kita bukann ocal...

      Delete
  3. Tak apa kak sanggup saya baca kak...sanggu tunggu enri baru dan gambarnya lagiii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..hee.. thanks.. nanti ada banyak lagi tau..

      Delete
  4. tak muntah ijau lah kak, lagi suke adalah.... seronok baca segala coretan akak...
    cantik betul houseboat kt sana yek kak, sungai nyer pun nmpak bersih n terjaga je... kedai2 kt situ pun bersih je...
    shawl kt sna cantik2... hasil kerja tgn lah katakan, msti berbaloi beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee..heee...alhamdullilah tak muntah hijau..insyallah akak akan settle kan cepat2...lagipun x nak lupa rentetan cerita...

      shawls mmg cantik2..tp houseboat punya agak mahal sikut...cuma still murah dan quality dr malaysia lah..

      Delete
  5. masyaallah cantik sungguh pemandangan dan pengalaman tidur dlm houseboat mesti pengalaman yg mengasyikkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sangat2 cantik. tidur dalam boat mmg best.. esp ada hot blanket. best sunggu..

      Delete
  6. cantiknya pemandangan..kalau akak,rasa mcm tak mau balik hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Payahlah kak oiii..jiwa runtuh masa nak balik. lemah je rasa kaki.. kalau boleh nak tambah time. tapi nak wat cam ne kan.

      Delete
  7. memanggil-manggil betul tgk gambar..one fine day..

    ReplyDelete
  8. w3amboii promosi besar besaran nampaknya
    aii habis lah kampong lama you tu
    orang kampong dah tanya dah ...bila buk jiaan nak balik!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kasih ku beralih arah...mere jan..hee..heee...

      Delete
  9. Replies
    1. Seperti yg dibagi tau macam tu lah Anim...Switzerland of the east...Venice pun ada gak cam tu..kiranya no need to spend yr money goin to Europe...kat East pun dah cover...di Kashmir je.

      Delete
  10. mmg npk kashmir sungguh lah
    terpesona tgk view dia
    rnsya artis2 bolywood pun dtg sini buat shooting kut ek hehehe
    shawl kashmir tu sure tenunan yg terbaik kan lau x takan lah smpai RM100 hahaha
    tp murah lagi dr tudung fareeda kan ahaks

    ReplyDelete
    Replies
    1. el menang sangat cantik.. jiwa u akan rasa tenang bila tengok segala benda yang menarik ni. teringat2...

      shawl dia ada yang lagi mahal dear.. in fact for the first time tu akak beli dalam RM400 pun ada.. heee.. tetiba gila..

      Delete
  11. Assalamualaikum..sy mgkin ke sana dlm 12 hari..so agak2 kos berapa untuk 12 hari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ke Jaipur Agra? or Cover the whole Jaipur, Agra, Delhi, and Kashmir?

      Delete

cliks..cliks