cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, March 30, 2014

Wedding Garden at Sangkot, Hulu Langat

Story on last Sunday - March 23, 2014. 
Sangkot Garden Wedding, Hulu Langat.


Dapat invitation for wedding reception on last Sunday. Dah lama tak pegi kenduri ni rasa seronok gak. tapi tu lah.. punyalah jauh wedding place ni.. kat Hulu Langat tu.. Selorong dengan Taman Rekreasi Sungai Congkak.. we all keluar rumah dalam pukul 12.45pm.. then tiba sana almost at 2.00pm gitu.. Cuaca sangat lah panas. 


Nak tau kat mana wedding tu..


Kat sini.. Kat Sangkot The Garden Wedding. Macam best je kan.. nanti kita jengah ke dalam tu.. tapi masa kitarang tiba je rupa - rupanya rombongan pengantin baru nak masuk ke kawasan dalam Sangkot ni.. so tengok dulu lah kann.


come je perantin perempuan tu..anak my Hubby's fren tu, yang lelaki. 


perantin sedang menuju ke pelaminan.. cantik gitu. 


pengantin diiringi paluan kompang.. 



then lepas tu alunan gamelan pulak. i suka this concept. gamelan is the best lah for me daripada karaoke. pening kepala.. nak sembang pun susah. 


pelamin di tengah taman.. keliling tu pokok besar  - besar..


pengantin duduk bersanding. jom kita tengok food pulak.. 



Nasi minyak dan nasi putih disediakan 


candy booth ada.


cendol booth pun ada. 


so kita pekena sikit cendol dan tepung pelita. 


Table pengantin. Jom tengok keliling kawasan ni. 


cantik kan.. hijau je.. 



rasa- rasanya for this place boleh muat dalam 300 orang kot. 


ada musolah.





keadaan sekeliling. 


sebelum balik, Hubby diminta turunkan tanda tangan.. Mak pengantin adalah bekas staff Hubby masa di Aetna Insurance dulu, then Hubby kerja lagi sampai tukar ke ING Insurance.. then after 8 years gitu baru Hubby stop di sana, tapi depa keep in touch. Now dah jadi AIA lah pulak. 



Sebelum balik ambik kesempat pulak gambo sana sini. macma lepas gian gitu. bila pandang gambo, YA ALLAH.. makin besar je i. heee.. ni tambah lagi nak travel.. rasa - rasa naik berkilo.. Nak sambung kat Marie Franc malasnyaaaaa... nasib lah badannn..Minggu depan dah nak travel. dua'a2 kan ye... nanti kita cite panjang..

16 comments:

  1. Setuju ngan akak pasal gamelan better dr karaoke.Bkn apa,kdg2 lagu pun tak ikut tema.Bising plak tu.Majlis kahwin mainlah lagu pengantin...barulah feel..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. soothing the ears kann. kalau karok tu ya ampunn.. bingit.

      Delete
  2. Cantiknya kawasan sekitar songkot tu...

    ReplyDelete
  3. Kak Yan dah nak gi holiday ye...selamat pergi dan kembali, enjoy your holiday..

    ReplyDelete
  4. Kreatif suami Kak Yan...:)

    Tak pe asal sihat kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. he...hee.. cam tu lah dia.. dah keje nya kann...

      Delete
  5. Suka tengok kartoon hubby kak yan....hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg kepakaran dia. kalau akak mau org lidi je..

      Delete
  6. Nape nama dia boleh jadi sangkot ya...tentu ada ceritera disebaliknya kan..ke nama tempat tu sangkot..he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulahhh.... macam tak glamer langsung nama dia..

      Delete
  7. comel kartun lukisan hsbnd kak yan..hihi..selamat pgntn baru untuk pengantin...mana ada besarla kak yan..sama je nmpk

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee,,,heee... dia mmg pelukis.. makanya..

      ye ke tak besar?? besarrrr...

      Delete

cliks..cliks