cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, March 12, 2014

Dinner at Italiannies, Empire

Story on March 1, 2014 - Saturday
Italiannies, Empire Mall.


Sebenarnya without plan. we all dinner out. ingat nak keluar makan area dekat - dekat rumah je.. ntah cam ne tetiba Hubby kata nak makan western.. well, area dekat - dekat Shah Alam macam tak best je.. then Abang Luqman said jom lah ke Empire.. rupa - rupanya dia tak pernah ke sana lagi. hee..heee. dalam pada tu masih tak sure. boleh pegi ke tak.. tunggu rentak driver, Hubby lah. 

dalam pada berkira - kira nak ke mana, terus Hubby membelok ke Empire. Apa lagi, happy lah Abang Luqman.. Ingat nak makan kat Chili's.. tup - tup tengok kat situ, siap queue nak cari tempat duduk lagi.. toleh ke kiri.. yang ada Italiannies.. eeemmm.. masuk je lah.. lagipun banyak lagi tempat duduk.. lagipun dah lama gak tak pernah makan kat sini. so masuk je lah..


tengok menu.. makan time..


so freshh..


apa - apa pun pasti this bread and olive oil ni yang akan di serve.. 


we went for the starter first.. no so yumm macam yang ada kat Friday's


sooo cheezy..


i mintak this salad.. Camalari Salad. sedap gak.


ini yang dimakan Abang 'Imran. tak bagi orang beb.. sorang dia je makan.. just half slice dia bagi kat Abang Irfan.. hee..heee


This chicken Hubby yang ordered.. katanya tak berapa sedap.. tapi boleh makan lahh.


Risotto yang diorder Abang Luqman.. nak sangat makan risotto. 


ini yang i ordered.. sodap weiii.. Kupang New Zealand gitu. memang sedap..


sooo fresh..


that area for smoking area.




depa ni je yang suka ditangkap gambarnya. yang lagi sorang tu memang sangat susah..


sebelum balik, sempat lagi tuuu.. macam sakan gitu. heee


i pun tak nak ketinggalan. ada pulak yang offer nak tangkap gambar kami.. baiknya manusia.. Hubby commented, " Kalau dia orang jahat dan terus bawak lari your handphone?"..eemmm.. i kata, nak buatt macamana.. terima je lahh. Anyway kami terus balik. datang ke Empire just nak dinner dan balik. bagus kan. tak perlu rasa nak keluar duit dari pocket for shopping. heeeee

Tengahari ni masih tak makan lagi. mata asyik terpaku depan tv.. tak tau apa berita terkini MH370.. Mystery...dua'a for all the best.. 

17 comments:

  1. Sedapnya kupang naik kapal terbang tu kak...ahahhaaa... Katanya kupamh New Zealand mesti naik kapal terbang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lahh. katanya New Zealand. ntah ye. heeee..

      Delete
  2. Replies
    1. yesss... sangat sedap esp kupang naik kapai terbang tu. hee

      Delete
  3. Waaa........ so sedap sangat menyelerakan

    ReplyDelete
  4. halal cert ada tak kak?hubby fussy sikit klu resturant xde cert ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamakkk.. iya lahh.. ni satu hal lagi kan.. tak pe, try not to have it here anymore..

      Delete
  5. berpinar mata ingat harga dia 370 rupanya MH 370

    ReplyDelete
  6. Bestnya ....lama tak pekena western.....

    ReplyDelete
  7. Salam KakYan,

    selalu singgah blog KakYan nie, terlepasla rindu kat Tanah Malaya..

    ReplyDelete
  8. Tak pernah lagi ke Italiannies ni. Kalau Kak Yan review so-so aje, tak cubalah eh. Walaupun katanya tekak berbeza-beza. Jimat sikit kos lepas baca review orang :)

    ReplyDelete

cliks..cliks