cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Loading...

Search here too

Sunday, February 23, 2014

PP Island Hotel, Penang

We had our experience staying 2 nights here.. Simple hotel.. located less than 5 minutes from the city centre. Cuma gak tersorok sedikit lah.. but still easy to find. 

how to find?
this is the address

33A, Abu Siti Lane, 
10400 Penang.

Tel: 06 2299071
Website : PP Island Hotel


ini area depan hotel. the parking area bit limited. first come first serve basis. so, jena rebut - rebut... itu lah masalahnya.. 


the front view of the hotel. come let us go inside. 


simple lobby.. ini waktu kami nak check out. 


front desk - reception


This is standard or double room which cost you around RM90.


twin beds just costs you around RM100.



no kettle also. but provided water dispenser out of the room. 



simple utilities are provided.. just this hotel dont have any mini bar. 



view from the hotel window.


besides ac, also fan is provided. 


reasonable price.. for me ok lah.. cant demand more coz it is so cheap.. yang penting boleh mandi air panas, ada towel, and tilam empuk.. no big deal.. 

9 comments:

  1. Bolehlah bilik dia kan kak....walaupun facilities dia kurang, janji biliknya bersih. :D

    ReplyDelete
  2. for me bilik macam ni dah mencukupi, murah, bersih dan kemas

    ReplyDelete
  3. Saya pun tak lama lagi nak g penang, tengah nak cari hotel tapi bukan pulau, kat seberang perai...

    ReplyDelete
  4. Salam Kak Yan..walaupon murah ttp selesa..dpt brjimat juga :)

    ReplyDelete
  5. Betul tu.. Yg penting, quality sleep. Nothing else matters.

    ReplyDelete
  6. Paling penting dapat jalan2 dengan aman.

    ReplyDelete
  7. :)

    standard hotel harga patut. saya pun ok je gini. basic je sebab murah. lagipun sekadar untuk tido je. hihi~

    ReplyDelete
  8. Kawasan ni dah macam area singapore pulak..mungkin nampak terlampau padat..tapi serious hotel ni murah gile sebab setau aida hotel bajet yang buruk kat Penang ni pon memang dah RM100..tapi hotel ni okla..cantik n murah..

    ReplyDelete
  9. Kira ok la tu dengan hargakan. Takda terlampau buruk hotel tu.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cliks..cliks

Share it