cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Loading...

Search here too

Wednesday, February 19, 2014

Mai Penang Lagi.... ceirta baru sampai

Story on February 14, 2014 - Friday
Penang

Sebenarnya kami  ke Penang ni bukan bercuti lah sangat.. Hubby ada kerja dengan pihak Majlis Perbandaran Seberang Perai.. tu yang mai hari Jumaat..terpaksa pergi hari kerja lah kann sebab nak jumpa orang pejabat. pepagi kami dah keluar..  nak kata pagi tak lah pagi sangat pun kami bertolak dari Shah Alam lepas breakfast di Seksyen 13..


i makan Soto.


mula kan perjalanan dalam pukul 10.30am..Ya ALLAH.. panas agak membahang.. berharap kot - kot lah dalam perjalanan ada hujan. tapi tidak lah berrjumpa nya.. rasa macam ikan kering ..cuaca memang cemerlang gemilang terbilang. heee...


we reached at this R&R Sungai Perak.. betul - betul matahari tengah terpacak. macam nak mendidih otak.. memang rasa bit humid.. need to drink more n more water.. tapi bukan lah pulak ayaq masak kann. belasah je ayaq batu tu hahh.. apa tak tekak makin sakit. 


Hanya si kecik je yang ikut. (still si kecik even dah besaq panjang dah.. u tetap kecik di mata ibu baby.. and i still call him baby..hhhhh.. cam ne nak hantar dia ke Indonesia ni taun depan. huu..huu.)..


we all makan Nasi Ayam Hainan.. eemmm boleh lah. tapi i kureng suka.. 


continued our journey and almost reached Seberang Prai, bit jam.. ooo tepi highway terbakar.. naik serem pulak tau. sana sini terbakar tepi highway. yang ni memang tengah berapi - api dan masih ada bomba lagi kat situ.. then almost at 400PM we arrived MPSP.. settled everything with pihak majlis, we all stopped for drink pulak..


panas kann. Air Lychee satuuu.. air batu tuu.


ini Chef CiJu yang ordered. 




Ini yang I ordered.. kureng gak. ke tekak i yang tak berselera. or maybe coz of the weather. 


then terus ke Pulau.. naik bridge. tengok lah matahari tu.. sangat panas lahh.. membahang.. tiba di Pulau mula merepek meraban . tak mahir jalan. mula kalut tambah lagi masa yang semakin suntuk.. melengahkan masa, makanya.. tapi dalam pada tu seorang hamba ALLAH menjelma.. sebelah Kak Timah je dia.. i rolled down screen dan tanya arah.. terus dia jawab.. Never mind.. just follow me.. YA ALLAH. even bukan seagama, hati dia ALLAH je yang tau..


kami pun followed je lah, sampai ke area Hotel kami. MASYALLAH.. dan dia terus menghilang. tapi sempat lah kami buat apa yang patut sebelum terlambat..


naik hotel. just a simple one. hotel agak tersorok dari main road but still ok.. kami berehat sekejap.. sampaikan tertidur - tidur. tunggu sampai maghrib dan kami keluar balik. nak makannnn..



suka pulak  malam ni berada di Pulau Pinang. Meriah.. Malam Chap Goh Mei.. sapa nak cari jodoh baling lah limau dalam laut. bagus gak kita ke pantai ni. kot - kot makan limau free.. heee. we all nak cari food for dinner. ALHAMDULILAH....one of my silent reader. bagi tips memacam.. maka lalulah kami di area Gurney Plaza.. nak cuba Nasi Lemak Chilibilis seperti yang dicadangkan. 


tapi kannn. bila dah tiba area sini dan dah nampak pun signboard Nasi Lemak Chilibilis tu. excited gak lah. tapiii.. traffic teruk sangat. dua kali ulang, nak cari parking agak big problem. so we all gave up. cari tempat lain. tapi terarah kee.......


sini.. hhhhhhh..Mamak juga..


nak makan ni???? oohhh nooo.. 


ini Chef CiJu punya. hambik youuuu.. habis diet seminggu. turun dua kilo, naik 5 kilo. heeee..


i took this. tu pun tka habis. sebab dah agak malam. dah dalam pukul 10.00pm ni kami makan. 


see the banner. the ONE and ONLY.. bila nampak LINE CLEAR kat memana tu, itu TIPU..



biasalah Line Clear ni synonym dengan ALLEYCAT. Arrumugam tu neighbor depa rupa - rupanya dan selalu depa main music di area Line Clear ni dulu - dulu. dan di area ni banyak kucing. tu yang dapat nama ALLEYCATS. kata salah sorang pekerja di sini lah. sedara mara owner ni lah... kalau salah dia, salah lah i.. 

ok lahh. lepas makan, balik bilik. kepala berat mata berat. perut pun berat.. apa - apa nanti kita sambung balik.. daaaaaaa..

22 comments:

  1. tak pernah merasa mkn di line clear lagi setakat ni...nanti nak jugak merasa yg paling glemer dlm malaysia tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh lah pekena nanti. sedap je kat tekak akak ni haahh.. for those yg suka curry lah kann..

      Delete
  2. good e ntry kak...next month nak pegi penang ne...hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dear.. boleh lah jelajah habis. macam akak more to santai2.. tak larat nak jelajah sakan..

      Delete
  3. sejak abis study lama dah x masuk penang... sgt nostalgia area bayan lepas & george town tu.... rindunyaaa nk g penang lagi...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang nak kena ulang tu.. Penang pun macam dah nak sama Singapore. sebulan tak peggi, banyak perubahan yang jadi.. sekelip mata je..

      Delete
  4. tak penah sampai lg penang... msti seronok kan... alahai sedap nyer tgk kepala ikan tuh kak... org kan kata penang tuh syurga makanan heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang seronok. akak pulak dah banyak kali pegi.. masih banyak tak ter explore. bila panas memang tak larat lah..

      Delete
  5. Salam Kak Yan,
    saya kalau nasi kandaq Penang memang prefer sesangat D'kayu yg di Bayan Baru..Kalu ke penang, memang wajib ke sana... lagi satu yg x leh miss, mkn cheese nan dan briyani claypot..:) marvelous!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam dear..

      oo ye ke,..akak mmg tak tau sangat. sebab hubby depends on hubby., dia mmg dah biasa..

      Delete
  6. Amek.. Besaunya kapla ikannn..! ^_^ penang mmg panas.. Malam pon xde angin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..hee..besaq.. tapi kalau makan reramai sure habis..

      Delete
  7. Png mmg dh byk berubah...dh mcm sngapore pown ada...

    ReplyDelete
  8. Kalau ke Penang, biasanya kakcik dan family menginap di Sunway Seberang Jaya sebab dekat dengan Sunway Carnival Mall. :)

    ReplyDelete
  9. Kak Yan,

    Sedapnya nasi kandar chef ciju.... terliur terus!

    ReplyDelete
  10. kat penang ni mmg bnyk makanan best²kan mengiurkan semua makanan...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cliks..cliks

Share it