cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, August 21, 2012

Raya ke 3 dah...

Selamat Hari Raya buat semua. dah pun hari ke tiga raya.. so quick.  I menulis dari kampung ni.. Load gambar so slow but thanks GOD successful gak akhirnya. Still boleh bersiaran.. Ini gambar pagi hari raya ketiga. Very fresh. Bau rumput memang menyegarkan..
 Dalam rumah masih ada yang mengorok sebab pagi tadi depa tengok bola. Hubby kat bangsal sedang buat sesuatu..
  very sunny.. nampak jelas sinar matahari pagi.
 laman rumah My Daddi penuh dengan taburan bunga... bunga apa ek???
bunga ni.. bunga durian.. tak lama lagi boleh lah makan buah durian fresh dari dusun My Daddi..maybe dulan December kot..seronok menyelinap laman rumah My Daddi..
 rezeki pagi hari, neighbor dari belakang beri lempeng kat kami berdua dengan sambal sardine.. sedapp..sambil tangan sibuk mengacau,
 jemput - jemput ikan bilis..hasil tangan Hubby.
 dalam rumah pulak My Mommi menyediakan authentic sarapan. Biskut Goreng. sedapnyaaaa...
saja interframe dengan my little one. even dah makin besar, he's still my little one.. 
************************************************
 Volume 7, Book 65, Number 297 :
Narrated by Qatada
We were in the company of Anas whose baker was with him. Anas said, The Prophet did not eat thin bread, or a roasted sheep till he met Allah (died).

46 comments:

  1. Assalam kak... hwaaa... sangat best beraya di kampung. Tengok jemput2 ikan bilis tu seyes saya teringat mak saya. selalu buat cekodok bilis untuk breakfast. InsyaAllah jika panjang umur tahun depan kami beraya di Malaysia ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak2 lah yang paling seronok kalau kata raya di kampung. kalau boleh nak cuti panjang2 sebab di kampung depa dapat lesen besar. lupa rules, lupa mak ayah..

      INSYALLAH kita pun boleh jumpa nanti.

      Delete
  2. assalam yan..selamat hari raya aidilfitri,..dah pun raya ke 3 kan..
    yan biskut goreng?tak pernah pulak acik makan dan dengar ni..mesti sedap..biskut yang garing digoreng..resepinya yan boleh share?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Resepi turun menurun. Nnt I check.balik kalau2 I dah n3 kan.

      Delete
  3. salam aidil fitri dr mama buat yan & family..bestnya dapat bercuti dikg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya gak. Raya mesti balik.kampung.kalau.tak mmg tak meriah.

      Delete
  4. Sis Azian, sweet nyer rumah kampung tu, warna biru lembut macam background blog ni jugak. Dah puas ke beraya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakni, ini rumah dah kira agak baru. Dah 15 tahun.sebelum ni lagi suka.rumah kampung.rumah atas.

      Delete
  5. Kak Yan,
    selamat hari raya aidilfitri. minal aidil wal fa'izin.

    ReplyDelete
  6. Mashallah....the house is so nice...i like it very much....sooo peaceful....nak tinggal kt sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Very old house. About 19years old.
      The air mmg best. So fresh early in the morning.

      Marilah.duduk.with.my parents.heeee must b interesting..

      Delete
  7. Salam lebaran Kak Yan...
    Seronok sungguh dapat beraya kat kg.. sekejap je kan masa berlalu, hari ni rumah saya di kg dah mula sunyi... family abg dan adik dah bertolak ke KL. saya org yg last balik KL nanti... sayu jer rasa bila semua dah balik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eid mubarak to u too. Mmg seronok bila berkumpul. Bahagia sangat. Tp bila nak.berpisah, lemah je badan..sayu. Akak.pun balik ari ni.

      Delete
  8. Bestnya tengok bunga durian yang berguguran itu. Terimbau kenangan suatu masa dulu...

    Anak-anak, terutamanya anak bongsu - akan sentiasa menjadi anak kecil kita, kan Yan? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah nak musim.derian.dahh..seronok nnt.

      Yes..he's the small.baby to me.

      Delete
  9. biskut goreng?teringin nak rasa...kreatif mak yan...

    ReplyDelete
  10. Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri buat sis Yan sekeluarga . Mohon maaf zahir dan batin . seronoknya dpt beraya di kg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama - sama lah kita ye.. kampung still the best place lah..

      Delete
  11. Wawawa, Selamat Hari Raya Aidilfitri jugaklah buat kak yan sekeluarga...
    Moga-moga Having a Blessing Hari Raya...

    ReplyDelete
  12. lempeng cecah sambal ikan bilis mmg terbaik!

    ReplyDelete
  13. salam kak yan, selamat hari raya... moga ceria selalu... sy bersiaran dr karak, pahang umah sebelah suami...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam to u dear. akak dah balik sini dah malam tadi.

      Delete
  14. As salam Kak Yan...

    Terasa nak pergi je kampung kak Yan ni... Terasa segar baca story ni kak ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam Marya.

      jommm.. tapi akak dah balik sini malam tadi.. tak pe, panjang umur kita boleh ke sana nanti.

      Delete
  15. best nyer suasana kampung.....
    biscuit goreng tu nampak cam best kak yan......
    selamat beraya tau.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kampung the best ever.

      biscuit goreng tu favorite semua.

      Delete
  16. salam lebaran kak yan dan keluarga...
    bila si kecil kita nampak dah besar
    rasa macam sedih pun ada jugak kan?

    ReplyDelete
  17. Selamat hari raya kak yan. Cantik betul rumah kg kak yan nih, dikelilingi oleh pepohon menghijau, nampak segar je..l

    ReplyDelete
  18. selamat hari raya sis yan...
    ***tak lama blh mkn durian la tu...hihi

    ReplyDelete
  19. Salam aidil fitri dr ibuhani n keluarga. Maaf zahir n batin. Smoga ukhwah kita berpjgn......alhamdulillah diberi kesemptn beraya n berpuasa tahun ni!

    ReplyDelete
  20. bestnyer suasana kampong..bau bunga durian pon nens suka..
    hehe

    ReplyDelete
  21. akak..i dah i wish lom slmt hari raya? slmt hari raya & maaf zahir batin k.yan:) kak biskut goreng tu camne? lempeng ngan sambal sadin tu terbaikkk..perghh:)

    ReplyDelete
  22. biskut goreng? camne rasanya tu kak..tak pernah dgr n lihat..huhu..slmt hari raya kak..

    ReplyDelete
  23. Wahh tak lama lagi dpt makan durian laa yer.. seronoknyaa dekat plak ngan umah..

    1st time dengar biskut goreng.. sedap yer.. ada resipi ker hehehe :)

    ReplyDelete
  24. selamat hari raya kak yan

    kampung kak yan ke ni..
    seronoknya ada kampung macam gini
    tiap2 minggu pun rasa nak balik...hihi

    ReplyDelete
  25. kampung saya pun tengah meriah dengan bungaan durian jugak, lagi beberapa bulan bolehlah makan durian lagi gamaknya kak...anyway selamat hari raya :)

    ReplyDelete
  26. biskut goreng??
    1st time acu dengar kak
    goreng dengan apa??
    ce bagi resepi sikit :D

    Selamat Hari Raya Kak Yan
    ampun maaf zahir & batin :)

    ReplyDelete

cliks..cliks