cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, November 27, 2017

Breakfast di Warung Wak Minan, Kuala Selangor



Cerita beberapa mingau lalu. 
On Sunday, Nov 13, 2017.

Planned all the sudden. 
Nak breakfast kat Warung Wak Minan, Kuala Selangor. 
So, pepagi dah bersiap. 
Kami bertolak dalam pukul 8.30 pagi. 


Janji2 dengan depa ni haahh.. 


Couple ni pun memang ada kat rumah i now. 
Baru sampai dari kampung 2 3 hari lalunya. 


and Mak yong sebenarnya yang mengidam. 
Kami tolong ngidam gak. 


sempat lagi roger2 dengan couple ni. 
Nampak tak kat tangan Nekcik tu.
kepala ikan sembilang. 
tak ada kat Warung Wak Minan ni. 
depa ni beli kat warung sebelah. 

kuih2 yang ada di Warung Wak Minan. 





and this is the signature dish here. 
memang ini yang diidamkan selalu. 
satu lagi adalah roti canai nya. 
unfortunately hari tu tak ada. 
tokeynya cuti. 


Ini pulak Asam Pedas Ikan Sembilang. 
Selamba je kami mintak mangkok nak isi lauk ni dari pekerja Wak Minan.. 
Sedara lah katakan. 
heeeee..
menghidup kuah kami. 
wallaaaaa..


dan ini lah disaster yang telah terjadi. 
heeeeee..
Kenyang perut senang hati. 
Jom kita cari lauk pulak. 


Kami ke Bagan Jeram. 
Ada udang sikit je. 


Dan ikan2 ni. 
Beli wei..
Mahal sikit dari selalu. 
But still murah berbanding dari Pasar Mak Datin. 


bila dah ke Bagan, depa ni macam anak ayam keluar reban lah..
semua keseronokan ke sini. 
tangkap gambar.


Memang best tangkap gambar. 
Kunun2 Dal Lake lah.


tengok meriah tak meriah nya kami ni. 
ni pun kurang 5 6 orang lagi ni.


Kak Ipaq dengan adik ipaq.
manja sangat. 
sangat2 lah.



bukan kat mana2 pun mokcik2 oiiii..
jadi je. 


Muka Mak Yong Ti makin besar dah ni. 


cumel je kan. 
then kami balik ke Shah Alam. 
i kena balik awal sebab ada delivery dari IKEA.
menelefon tak berhenti2 depa tu. 
Once kami sampai rumah, terus IKEA pun sampai. 


then for our lunch, Chef CiJu masak ni. 
Udang Ketak masak apa tah ni. 
memang sedap. 



yang bersalut tepung je ni pun ada sikit. 


Ikan Kerapu Masak Halia.
Licin kami makan bersama. 
Ni Tokpucu yang masak.


Ketam berlada dari Nekcik. 
Semua sudah hadam dengan jayanya. 
ALHAMDULILAH. 


Abang Luqman dan Abang Irfan menelefon kami. 
bercerita hal mereka di sana. 
tengah busy dengan activity pesantren depa ni. 


Abang Irfan dah makin besar sangat dah. 
Makin tinggi dan makin kurus. 
Masa kami tengah lunch tu lah depa call. 
Tanya makan apa tu. 
Depa cakap, dah jemu dengan food Bandung. 
heeeee..
Sabar ye anja2 ibu. 
INSYALLAH bulan depan dah boleh balik. 
Nanti Chef CiJu masakkan macam2 ye...
sabarrrr.
rindu menggunung. 

20 comments:

  1. seronoknya family gathering macam ni...lama dah x berfamily gathering...lama juga x sarapan ala- ala kampung

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami amanda, mmg cam ni. Suka sgt kumpul2 dan makan. Dan warung ini our favorite.

      Delete
  2. alahai bestnya semuanya sedap tu Yan, kaalau kaknoor memang tapau utk tenghari sotongggg tu

    ReplyDelete
  3. makan2 lagi..
    suka tengok mak kak yan. ceria. senyum sokmo. smoga sntiasa diberikan kesihatan yg baik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senyum selalu ye.. alhamdullilah. Semoga sentiasa sihat selalu..

      Delete
  4. Tahniah, semoga ukhwah keluarga sentiasa terjalin.

    ReplyDelete
  5. Nasi lemak tetek......sedapnya.

    Lunch pun buat saya terliur je ha..

    Pasar mak datin tu kat mana? Hahaha...saja nak tanya.

    Semua ceria2 bergambar..syok kan.

    ReplyDelete
  6. saya nampak kuih pau inti kelapa...nakkkkkk jugaakkkkk lama x makannnnnn

    ReplyDelete
  7. Nak rasa udang ketak salut tepung tu, mesti sedap ratah2.

    ReplyDelete
  8. ni yg best kan bila sarapan ramai2 kak yan... meriah riuh rendah ngn kerenah grup akak jelah yek....

    sarapan kt warung kg kadag simple tp sedap nya lain mcm... tak pyh boh lauk mcm2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat bising bila dah jumpa2 Dana.
      Makan banyak tak usah cakap lah.

      Delete
  9. Pernah singgah warung wak minan tu untuk sarapan, memang sedap roti canai dia. lembut. Tp tak berkesempatan nak cuba nasi lemak tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Roti dia mmg best..

      Nasi lemak ikan goreng tu mmg superb. Nnt cuba ye.

      Delete
  10. Salam.warung wak ni dah pindah ke mana ya.tahu tak? Sbb tadi lalu tgk dah roboh

    ReplyDelete

cliks..cliks