cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, November 16, 2017

Chef CiJu busy menghias her room.


Actually our house ni buat sikit2 touch up lah. 
atap bocorlah,
ceiling pun bocorlah.
dinding malaplah.
bukan renovation, tapi touch up je.

Panggil lah orang buat roof dan cat dinding. 
termasuklah Chef CiJu. 
Nak kan her room cumel gak..
so cat lah her room.
once dah cat tu mulalah nak touch up gak sana sini. 
so, she asked me pegi melawat Kaison.


we went to Paradigm Mall.
I ni kan rasa2nya baru ini kali ke 3 i ke sini. 
heeeee..
memang jarang sangat sebab tak ada kat Shah Alam.
kalau ada, mau tiap minggu buat shopping tingkap. 


kat sini i sendiri no idea apa yang i nak beli kot. 
so i tengok2 je lah.


kalau ada benda2 ni memang i suka. 
glass2 gitu.


so she was busy tengoking.


tak kenan.
suka hati lah kak. 


curtain2 pun cantik2. 
tapi rumah i dah lama tak pakai curtain except my bedroom and Chef CiJu's room. 
the rest pakai blind curtains je. 
simple. 
tak perlu nak tukar tiap tahun. 


tengok gak ini. 
suka sangat.
tapi since mostly dinding rumah i ada tiles, susah nak apply benda ni. 



menarik hati i betul.
tapi apa kan daya.


pinggan mangkuk pun ada. 
tapi tak ada yang i berkenan.


memang menarik jadi hiasan.


toys..
not for me, not for my kids even.
dah tuek2 dah.


memacam lah.


i suka ni. 
note books.
memang suka kumpul note books..


and ada paper bags macam2 ni.
suka sangat i. 
mana tau nak buat kenduri kecik2 ke. 
memang cantik buat bekas door gifts to guests. 


and tu dia. 
satu bag plastic. 

i memang tak rembat apa2 pun. 

then ke sini pulak. 
memang memacam ada. 
tap tak beli. 
tak kenan dek hati. 


berhenti pulak kami minum2.
sebab kepala lutut i macam nak terkoyak dah.
kena rest dulu. 
adoyaiii.
so since perut masih sikit kenyang, kami tak makan berat. 
i mintak goreng pisang je dengan Nescafe Ice. 
Saja sembang2 sambil angan2. 


then dia ajak singgah sini pulak.
layannnn.


mata i terpaut pada ni. 
cantik sangat pada i. 
tak lah mahai sangat. 
Daiso kan takat RM5 gitu je. 
so yang cantik tak semestinya mahal kannnn.


apron2 dia cantik2. 
even Mak Bedah bukan kaki masak, tapi Mak Bedah memang suka shopping. 
tapi ni tak beli lah kannnn.
heeeee




tak banyak yang kami beli di sini.
i beli place mats tu lah kan. 


then last but not least.
sebelum ambik GRAB, 
lutut sekali lagi macam nak terkoyak.
so we all singgah kat  Coffee Beans then ngap scone ni. 
tak lama baru ambik Grab.
ALHAMDULILAH satu hal pada waktu itu. 
Semuanya gara2 Chef CiJu nak hias bilik dia. 
cerita apa next?
tunggguuuuu..

18 comments:

  1. Kaison... Daiso... dah msk tetiba jd blank tetiba jd rambang.... semua berkenan kan kak? hahaha org pompuan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus gak kalau blank terus sampai keluar dari situ. so selamat pocket kan.

      Delete
  2. Suka pergi kedai2 ni tapi kalau bawak budak kecik tu memang tak puas la nak window..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu dah pasti.. kalau bab2 cam ne kena layan sendiri2 kan. heeee

      Delete
  3. seronok jugak kalau lutut akak nak terkoyak...bole minum2 lagi dan lagi dan lagi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. pocket yg tak seronok weii. heeee
      asyik2 minum dan makan.

      Delete
  4. For me, Daiso byk yg lebih praktikal kot berbanding kaison. Tapi suka je masuk. Hehehe. Kat kuantan city mall ada kaison. Entah bukak ke blm sbb tak masuk lagi mall baru ni. Daiso kat ECM selalu jugak pergi. Bestkan. Lepas tu berangan nak beli macam2. Berangan bilik jd lawa. Hehehhehe. Saya lah tu yg sokmo berangan gitu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak payah kata u, akak pun sangat suka verangan.. tak payah bayar2 pun you. bahagia kan.

      Delete
  5. mcm mcm rasanya nak beli....
    lagi lagi kalau mrs pip terjebak masuk Kaison dan Daiso...
    hehe.

    ReplyDelete
  6. macam-macam ada yer kak yan. Dah lama juga tak men deco bilik sendiri ni. Nak tunggu end year punya cuti baru ada banyak masa sikit.

    ReplyDelete
  7. Huh....bahaya pergi tempat2 gini...hati boleh berbelah bagi... Sakit jadinya...haha

    ReplyDelete
  8. Ahaksss..kak yan nak tahu..kaison dan daiso antara tempat yg JM suka lepak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooo ye keep... lenkali nak cari lah kat balik2 rack tu. heeee

      Delete

cliks..cliks