cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, November 23, 2017

Bandung Makuta, Bandung Indonesia.



Lagi satu cerita pasal hal kami di Bandung. 
Nak tau apa?
ok lah..
Bandung kan synonym dengan brownies Kartika Sari kan. 
itu lah yang selalu ole2 dibawak balik dari Bandung. 

tapi masa kami ke Bandung last time, Bandung tengah trending dengan Makuta. 
Apa Makuta. 
Emmmmm..
kinda food or can say macam cake lah. 

Bawak balik as ole2 dr Bandung gitu. 
Kami pun bila dah heboh gitu nak lah beli kan.
Brownies dah tak heran dah sebab Chef CiJu punya brownies lagi superb. 


On the last day tu, before we went out for dinner, kami singgah kat sini. 
Kira macam nak maghrib dah masa ni. 
and we noticed before this, ramai sungguh orang yang beratur membeli di sini. 
But ALHAMDULILAH masa kami sampai, tak ramai. 
happy lah kannnn.

You all tau tak kenapa agak2nya Makuta ni tengah hangat di Bandung ni. 
Makuta ni adalah kepunyaan Laudia Cyntia Bella. 
Siapa dia tu?
Alaaaa, pelakon "Syurga Yang Tidak Dirindukan".
Tau kannn. 
hit kan movie ni. 

Dan satu lagi sebab Makuta ni popular sebab Si Bella ni baru je bernikah dengan Engku Emran ex husband Erra Fazira tu.
Most Indonesian ni i rasa lah (just my idea) memang agak fanatic dengan artist. 
Kalau tanya pasal Engku Emran ni kat Malaysia maybe ramai yang kurang tau.
Tapi di Indonesia ni Emran ni memang popular dah lah. 
tak kesahlah kan.
Jom kita masuk ke kedai ni. 


Nampak tak banner ni. 
Siap ada nama Emran kat situ. 


Ramai di area luar ni. 


Ini lah si Bella ni. 
Malas nak tulis nama dia pepanjang tu. 
Kecil molek je orang nya. 


antri di sini ibu2.
Antri itu maksudnya bergtur. 
Setelah buat pesanan di sini, kami ke bahagian pengambilan pesanan. 


sini pulak. 


decor di kawasan ini. 
Muka si Bella ni lah yang banyak kat sini. 


dia lagi kan.


selesai dah tugas membeli.
banyak sehhh kami beli. 


Satu ni berharga sekitar Rph60,000.
dalam RM20 gak lah.
Ini perasa chocolate. 


Perasa Caramel.
Ini katanya yang hot item. 


Extra cheezy one. 


Ini yang berperisa cheese. 


Memang sedap yang ini. 


Ini yang kami beli. 
Ramai yang dapat merasa.. 
Waduhhh.. 
sakit tangan ketika dibawa ke pesawat dehh.
tapi tak kesah lah.
Janji ramai waris yang sedang menunggu. 
Rezeki bersama - sama tu. 
Tapi untuk kengkawan Kashmir i, KakCik, Zura, Mem Lina, and Nad, dah janji2 tup2 i sakit dan tak dapat nak meet up. 
tak pe. nnt kita beli lagi, dan boleh jumpa ye..
INSHALLAH next year..
tungguuuuuu.

14 comments:

  1. Oh! Makuta tu sejenis cake ke baru Mrs. A tahu.

    Selalulah terbaca kat insta Bella ni duk up-date Makuta-makuta tapai ntah apo ko bondo ea tak amik tahu la pulok.

    Aduh! semua pun nampak melting gitew...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kinda of cake kot..mcm pastri gak lah.. nice lah.

      Delete
  2. Oh...Bella punya rupanya Makuta tu... :)

    InsyaAllah, kalau ada rezeki tak akan ke mana. Kalau bukan rezeki, dah di mulut pun boleh jatuh...

    ReplyDelete
  3. Pernah gak baca psl makuta ni. Aduh terliur tau tgk



    Jemput singgah baca artikel terbaru saya

    ReplyDelete
  4. Antara semua flavour, yang mana paling sedap ya? nampak macam manis sgt, or manis dia so-so ja?

    ReplyDelete
  5. teringin nk g bandung. katanya banyak perkara yang boleh dibeli. kek terutamanya.

    ReplyDelete

cliks..cliks