cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, December 6, 2017

Abang 'Imran bershopping



Ada orang tu nak travel. 
tapi bukan dengan Ibu. 
Dia nak travel dengan mak sedara dia. 
mak sedara kesayangan donia akhirat. 
heeeeeee..

Rezeki terpijak Abang 'Imran bila Hubby bagi "green light terpaksa" tolong temankan Chef CiJu yang nak berjimba ke tempat sejuk tu. 
Sebab kesiankan Chef CiJu yang terpaksa terbang sorang2.
Then sebagai peneman kenalah prepare macam2 gak.
Ibu lah tukang teman belikan itu dan ini. 


Selalu sangat guna sandals. 
jadi bila nak berjalan tu kena lah beli kasut. 
Sebab last travel pun rasa2nya 3 tahun lalu. 
Maka ke Plaza Alam Sentral lah kami berdua beli kasut Abang 'Imran. 


Pilihlah Abang 'Imran.
Kaki semua jenis buragas.
Size 12 tu. 
Memang susah. 
So ke Al Ehsan lah kami. 
Dapat gak Abang 'Imran kasut dia. 
Beli sport shoes je.


Then cari backpack dia. 
Ke level 2 kami. 
Macam2 ada kat sini. 
Kasut pun banyak sangat. 
Cuma i rasa barangnya adalah barang lama. 
tapi kalau sesuai di hati, why not kan.
Ingat nak paw gak satu. 
Tapi mission tu kan for Abang 'Imran kan.
So Ibu jangan menyibuk lah kaaannnzzz.


Mencari lah dia backpack nya. 
Puas memilih. 
ada yang berkenan, tapi bila tengok bahagian dalam bag tu, 
material nya macam banyak sangat defect. 
then we decided beli kat tempat lain je lah. 
sambung besok je lah. 


Singgah kedai makan bawah Plaza Alam Sentral .
Pekena Sup Ekoq. 
dengan roti bhai.
kenyang dengan segelas Tembikai Laici. 
then balik. 


Esok, sambung lagi. 
Kami ke Setia City Mall. 
Suka decoration di ground level nya. 


Abang 'Imran memang dah cakap dia nak shopping kat Uniqlo. 
He wanted to buy most of the items here. 
So, kami ke Uniqlo.
Ibu ikutkan je lah. 
Bagi he happy lah..
ye lah. 
orang baru first time nak rasa sejuk2 ni. 
let him be kan.


tengok lah bujang senang i ni. 
kita suruh ambik gambar, dia buat cam tu. 
Ambik photography class.
tapi nak gambar memang susah..
sangat susah. 
but i don't care kan.
paksa rela.

Kat sini dia ambik, wind breaker, mufler, thermal wear and jeans.
Settle second part. 
Winter coat Abang Luqman ada..
So pakai yang ada sudah. 
plus malam tadi tengok ada pulak leather jacket.
boleh lah pakai ye. 


then ke Parksan pulak. 
Backpack nak kena beli,
Dapat gak kat sini. 
settle. 


Tup2 Mak Bedah tak senang hati. 
Sambar pulak sepasang kasut di Clarks. 
ada sale you all. 
ok lah..
Buat pakai nak travel nanti. 
Ke mana tu ek???
heeeeeee...
tungguuuuuu.
Nanti Mak Bedah cerita ye. 


Lutut i dah nak terbakar kepenatan. 
Singgah minum coffee pulak.
tak makan, kan tak sah.
pekena donut dia yang gebu gebas tu weiii..
sedap..
then dah lah..
kena balik lah..
memang nak tercabut lutut i. 
Tinggal beberapa hari lagi depa dua ni nak terbang. 
Nanti depa share gambar, dapat lah i merapu lagi kat sini. 
Kurang modal merapu ni. 
Ok.. tunggu yeeee.



*p.s: M so happy ramai silent readers i yang message bagi tau seronok baca my blog. 
i pun yang dah sedia kembang ni bertambah2 kembang lah lagi. 
makin bersemangat macam memula2 buat blog ritu. 
cuma kalau stuck seminggu dua tu means, i memang tak ada modal lah tu. 
apa2 pun thanks a lot atas sokongan dan galakan semua.. 
Luv all of u yang hanya ALLAH saja yang tahu.
i memang tak kenal. 
thankssss love. 

26 comments:

  1. abang imran ni anak yg tengah kan?seronoknya nak terbang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye nieda. Yg tinggal kat rumah sekarang ni. Happy lah dia.

      Delete
  2. Kasut i suka beli kat Sport Direct. Memang puas hati. Satu lagi jenis kasut i suka Skechers. Hehe..nangis juga bila beli sepasang tapi tahan bertahun2. Selalu tukar alas kaki dalam je..
    I suka baca blog kak yan. Sempoi je..takde ayat skema. Haha..i kan suka gelak2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Esp utk kaki2 besar ni elok sport shoes je kan. akak x boleh lah pulak nak bersport shoes sgt. mcm tak gladder sikit gitu. heeeee.. joking ye.

      My blog ni like i masa bersembang lah. tu yg ayat main ikut suka hati je. tp i memang avoid guna words yg kasar2.. sebab takut anak2 ada baca my blog.. nnt dia kata kenapa ibu guna words cam tu. heeee.. better not.

      Delete
  3. Rezeki Abang Imram...jadi bodyguard CiJunya...

    Alhamdulillah... :)

    ReplyDelete
  4. have a safe journey to anak k yan..
    btw k yan pls dont stop blogging..
    sy salah sorang yg still suka baca blog yg best best inc ur blog :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dear on behalf ye..heee

      Insyallah keep writting.. thanks for yr support.

      Delete
  5. org lain yg nk berjalan jauh, org lain yg shopping kasut..mcm mana tuu..

    ReplyDelete
  6. ooo nak berjalan jauh rupanya... selamat pergi dan selamat pulang ya

    ReplyDelete
  7. one more silent reader here. suka baca blog puan azyan. follow ig puan azyan juga. salam perkenalan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo ye ke.mtq dear..i noticed u in IG too..tq.

      Delete
  8. Mak bedah nak trevel jejauh tu, dah ada ke orang yg nak seret bag?
    Saya boleh tolong :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahaiiii...lambat offer..dah hire org lain lahh..heeee.

      Delete
  9. Saya suke beli barang travel di publika. Kedai explorer apa ntah. Lupa dah. Quality memang menepati citarasa. Cuba la ke sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdullilah dah settled. Biasanya i ke Going Placec n Universal Traveler.

      Delete
  10. Wow, Alhamdulillah dapat berjalan. Untung 'Imran. Tengok dia bershopping, Hai teringin jugaklah nak pergi shopping. La ni selalu online aje. Hehehe. Kuantan City Mall tu dah dua bulan bukak pon belum lagi terjah. Hehehe. Safe journey Chef Ciju dan Abang 'Imran.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang untung dia. Manja sorang2 dia. Laura pegi lah shopping..kan dah cuti now.. enjoy.. thanks on behalf ye..heee

      Delete
  11. Yahooo abang Im...
    Rejeki jgn ditolak abang Im

    ReplyDelete

cliks..cliks