cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, December 11, 2017

Ho Chi Min Pertama kali - our travel day (1).


I dah ada di Viet Kong ni haahh..
As i told you guys, i was offered by Hubby to join my cousin's trip to Vietnam.
My cousin ni ada travel agency.
dia pelawa Chef CiJu to join her lah bagi melengkapkan the group yang dia bawak ke HCM.

i pulak memang teringin nak ke Vietnam atas sebab2 yang benar2 kukuh. 
Ecehhh..
I memang nak cari material for my tudung yang dah tak berganti almost 3 years kot.
Macam tak percaya kan..
Tapi itu lah realitynya.
I nak tempah sendiri my tudung.
Even orang lain di luar sana tu enjoy with so many products like Duck lah, Nealofa lah, Arriani lah.
i still with my hijab.
Bukan pasal apa, pasal i selesa with that kinda fashion.
my own taste lah.

So, bila i saja2 sembang dengan Hubby, terus dia bilang, pegi lah.
Apa lagi Mak Bedah.
terus je bagi tau cousin, cakap nak pegi. 
But since sorang2 tu, mula fikir siapa lah nak tolong2 angkatkan barang kan. 
heeeee.
Nak tolong shopping, nak tolong tukarkan duit lah..
That's why Chef CiJu ikut sekali.




Kami fly hari Sabtu lalu.
At 3pm baru sampai airport KLIA.
jalan was so busy you.
orang bercuti kan.
Kat airport pun, SUBHANALLAHHH.
Ramainya manusia.
mostly i noticed nak ke Mekah.


then  dropped bags. 
sambil2 Chef CiJu tolong2 Ina, my cousin settled few things kat counter. 


then we had our late lunch with all these. 
tak kesahlah.
janji perut kami kenyang. 





ke boarding area. 


itu kapal kami. 
kapal yang terbang. 
bukan kåpål  selam.
bertolaklah kami seramai 16 orang ke HCM pada jam 5.20pm.
journey took about 1.30hours kot kalau tak silap.


Mak Bedah dah lama tak naik MAS ni. 
kira jakun sikit nak pasang earphones kat mana. 
heeeee.
duduk pulak tengah2 antara Vietnamese. 
nak tanya pun tak boleh.



dapat makan ni haahh..
podeh na.


masuk waktu maghrib dah ni kan.


dari atas. 
tapi tak bestnya sebab tak dapat duk tepi tingkap. 
makcik viet ni kan dia bukak kasut pulak tu. 
dah tu dikorek2nya kuku kaki dia..
adoiii.. 
nak tumpang tangkap gambo pun tak best. 
sabau je lah.


we arrived at 6.45pm Malaysia time.
Depa baru pukul 5.45pm.
tapi dah gelap merakap.
Dah maghrib pun.


Dif kehormat baru sampai.
seat dia belakang sekali. 
i lak depan sekali.


urusan di immigration counter was so smooth. 


tukang angkut bags plus my PA tak bergaji.


ini lah rombongan kami. 
ada Pakcik dan Makcik dalam group kami.
Like MyDaddy and MyMommy.
seronok pulak. 


macam satu family pulak kan.


our bus. 


kami dibawak terus untuk dinner. 
bad traffic lah you kat sini.
penuh motor atas jalan ni.


seronok kami naik bus.
Mak aiiii.
Lama sungguh dah tak naik bus. 
heeeeee

Ini lah my cousin ni.
Rahina.
first time join dia.
ALHAMDULILAH.
tunggu nanti lah kita cerita lain ye...
kita makan dulu..
daaaaaa.

16 comments:

  1. wahhh kak yan shopping baju raya ke tuuuu ;-) ada pekena kopi vietnam x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak baju raya mmg x de di Vietnam. Org Vietnam kecik2.

      Coffee dah naik penuh dlm perut ni haah.

      Delete
  2. best, best ni..tak sabar nak baca cerita di Vietnam
    kopi ais , pho dia , vietnam silk ..alahai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee..hee.. vietnam silk i x beli. I beli kain tudung.

      Coffee is the best laaah.

      Delete
  3. akak nak shopping tudung utk berapa tahun pulak, jangan banyak2 sangat nanti takde reason nak pegi lagi in close date :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha..haa..silap2 bertahun lah lagi tu.

      Rasa2 nya mcm nak pegi lagi ni..heeee

      Delete
  4. meriahnya rombongan..yeayy shopping dan shopping lagii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best u. Ya allahhh..ramainya Malaysian.

      Delete
  5. Replies
    1. Thanks dear.. mmg mengilos menyopping.. org lah.. akak tak..heee

      Delete
  6. salam. untungla akak berjalan ada PA..kihkihkih

    ReplyDelete
  7. Kak yan, sebenarnya saya plan nak gi ho chi minh weekend baru ni tapi tak ada rezeki, last minute tukar plan.. kalau tak, boleh jumpa kak yan kat sana. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke? same time macam akak? sayang kan.. kalau tak boleh jumpa kan.

      Delete
  8. Meriah betul dapat pergi melancong satu rombongan macam ni. Dapat lak yang sekepala semuanya lagi best.

    ReplyDelete
  9. pergi dng cousin..mesti harge pakej murah..x best pergi HCM ni..pergi 1 beg balik beranak lak beg tu

    ReplyDelete

cliks..cliks