cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, July 22, 2017

Tamu bawak lauk...



Ada orang tu kan, masa kita buat makan2 dia ngelat tak mai.
Abang dia asyik tanya2 je mana dia, mana dia. 
so last Monday, masa i ada lepak2 kat rumah, 
Chef CiJu mentioned yang Nekcik nak mai.
tak perlu nak masak sebab Nekcik nak bawak food for lunch..
Wahhhh!!!
senang kann.
heeeee


I just prepared the table. 
dan buat air minum. 


tengok..
penuh meja i. 


Air ni je i buat. 
heeeeee.


Ada balance Lauk Sardine masak lemak semalam.


Nekcik siap bawak ni lagi. 
Ayamas.


Fresh lagi. 
Ikan Masak Halia ye..


Dan Asam Pedas Ikan Siakap. 


ALHAMDULILAH...
rezeki menjengah..
Semoga Nekcik dan Tokpucu sentiasa dimurahkan rezeki. 
bahagia dunia akhirat. 
Nanti bawak lagi yeeeee.

12 comments:

  1. Bilalah agaknya dapat rasa 'airtangan' Nekcik ni... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakcik mmg kena janji2 dgn Nekcik lah tu.

      Delete
    2. Sila lah datang teratak 66 saya ni..tapi kalau nak rasa air tangan kami kena notis sehari...klau idak air bujang jerlah he..he

      Delete
  2. Allah kak....bestnya. Memang seronok rasa kalau family dtg...lepas tu siap bawa lauk. Mak saya memang selalu buat macam tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bahagiakan. heeeee... kalau yang buat selalu cam ni adik beradik mak sedara pak sedara je aziela.

      Delete
  3. Wah seronoknya tetamu dtg dengan makanan

    ReplyDelete
  4. Senanglah keje mcm ni ye Yan... hehhe...

    ReplyDelete
  5. Tinggal basuh pinggan je. Hehe penat memasak takde. 😁

    ReplyDelete
  6. sedapnya lauk2 yang dibawa tu, seronok juga macam ni kan sesekali tetamu datang bawa lauk

    ReplyDelete
  7. Untungnya tetamu datang bawak lauk sendiri, senang kerja tuan rumah kan..

    ReplyDelete

cliks..cliks