cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, July 12, 2017

Ceritera Raya i - (2)



ini cerita hari raya ke 3 dan ke 4 i. 
hari raya ke 2?
tak sempat nak ambik gambar you. 
started at 11.00am, we had guests. 
hingga jejak pukul 5.30pm.
within the time prepared food for lunch..
pun kami tak sempat lunch sebab sibuk dengan guests yang datang pada waktu lunch..
so lunch kami postponed at 3.00pm. 
kesian kan..
dan MyDaddi menganggarkan our guests ada hari tu almost touched 150 orang kot berdasarkan jumlah kereta.. 
dan guests kami ni tak stop2 dari jam 11 tu tadi. 
anyway, ALHAMDULILAH..

so ok lah.. 
i cerita hal i lagi best kat sini. 
heeee..
hari raya tak leh mengatakan..
tak baik tau.


Ok lahhh..
ceritanya bermula begini..


siap ada gambar jalan2 cam ni lah pulak. 
kitarang sebenarnya nak ke area Kulai. 
ada hal di sana. 
Hubby's matter.


tak pernah seumur hidup i waktu tinggal di Johor, melalui jalan ni. 
Ini jalan nak ke Taman Rekreasi Gunung Pulai. 
jalan berpandukan Google Maps you. 


tup2 kami ternampak kawasan di sana tu. 
terus singgah you. 
nak cari jalan utama tak tau.
kami redah je lah.


macam resort..
ni dalam kebun sawit tau. 
tak dapat kami nama resort ni. 
any bloggers yang tau nama this resort?
ini di kawasan Pekan Nenas ni. 
tapi i tak tau exactly this place. 


seronok i tengok guests yang sedang berseronok mandi manda. 


chalets yang ada di situ. 


really not bad. 



memang seronok lah yang berkunjung di sini. 

then after 45 minutes, kami sampai ke tempat tujuan. 
i have decided to go to Johor Premium Outlets. 
meskipun pocket tipis tahap gaban, still i ke sana. 
just window shopping lah. 
lepas kan gian. 


memang sedih Mak Bedah tak boleh shopping tau. 
tapi nak buat cam ne kan..
Mak Bedah akan kembali ke sini apabila dapat "sedekah' dari Sugar Daddy nanti. 
kali ni, kita usha dulu..
sabaqqqq noo...


Abang Luqman, jangan buat muka sedih yeeeee..
tungguuuuu.
penat pusing2 tu you, lapar lah pulak. 



Masuk lah i ke Coffee Bean yang setia menanti i dari dulu di situ. 
Then Iskandar, my cousin joined us. 
Lepas makan, i jalan lagi..


cuci mata lagi masa ni. 
ada yang di aim kan dahhh..
tup.tuppp..


ehhhh.. terbeli lahhhh..
sepasang kasut Clarks. 
tak pe lah..
RM250 je punnn..
kalau yang harga belum discount tu mau dekat RM380 kalau tak silap i.
ada discount dalam kurang lebih 40 to 50% less.
Ok sangat lah kann.


we all sampai rumah balik kurang lebih dekat2 pukul 6.30pm kot. 
dan malam nya, the rest dah bersedia nak berpesta makan. 
depa membakar satay dan nak bersteamboat cam tu..
ehhhh.. ini cerita malam ke 2 lahh..
tak pe ahh..
layan je ye.


ini lebihan yang dibakar siang tadi. 




nampak tu food..
sakan kan..


lepas makan depa sakan berbunga api.. 
pun layan kan je lahhh.
anak2 ikut je..
yang lebih2 tu yang tua2 tau..


begitu meriah rumah MyDaddi and MyMommi.

dan ini merupakan hari ke 4.
bersakan berpicca2 ni sebab one of the guests yang datang dan berhari raya bersama2 kami adalah orang dari Singapore. 
yang berkopiah tu. 
some gambar yang ada ni, ciluk dari FB dia..
halalkan ye Yazid. heeeee


Saying gud bye..
inshallah nanti kita jumpa lagi. 


lepas Yazid balik, kami terus ke kampung sebelah.
nak visit sedara belah MyDaddi.
dah macam acara wajib you.
beraya sambil lunch Asam Pedas depa.
Sedapppp..



tengok je lah tuuu.
bertambah2 nasi ke pinggan.
pergghhh.
then kami melawat satu lagi sedara..
kira tok sedara..
dah tua sangat dah..
tak sempat nak tangkap gambar dalam rumah..
makanya yang di luar rumah ini lah yang terjadi..
saksikan lahhhh.






tuan rumah tak terkata apa. 
heeeee..
tak pe. 
yang penting anak2 kami behave je waktu ada di rumah depa..
tak ramas2 kuih macam.....
ehhh.. tuuttttt..
cannotttt...


ALHAMDULILAH.
lepas dari rumah ni, kami terus balik. 
i had to prepare luggage,
nak balik ke Shah Alam dah..
lepas maghrib, kami gerak balik.
then at 2.15am baru sampai rumah gara2 Hubby mengantuk..
Anyway, even singkat je cuti raya kami di kampung, ALHAMDULILAH.. 
bersyukur dapat berkumpul sekali lagi..
INSYALLAH dipertemukan lagi di tahun hadapan.
AMEEN YA RABBBB.

18 comments:

  1. time raya la kunjung mengunjugi sanak saudara. nak pula ada generasi lama memang jadi tumpuan lah rumah tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang itu lah yang terjadi kat rumah my father. tak boleh elak dah..
      tiap tahun mmg busy.

      Delete
  2. walaupun singkt yg penting moment2 ngn sedara mara kita ngn family kita tu ada kak... meriah betul
    jln2 wajib ada...

    mmg cantikla resort kt kebun sawit tu, bersih n moden gtu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul Dana.. mmg seronok lah sangat..

      resort tu tak tau lah apa namanya.. even tpt tu akak tak tau namanya.. kat Pekan Nenas Dana.

      Delete
  3. Memang nampak meriah betul rumah tu waktu malam. suka suasana begitu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam tu lah rumah kg nadhine. sentiasa meriah..

      Delete
  4. wah meriahnya, bahan letupan pun banyak terr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee..hee..memang meriah tiap taun.. kaki bakar pun cam tu gak.

      Delete
  5. meriahnya berhari raya bersama sanak saudara tercinta..sempat berziarah ke JPO lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdullilah..
      Sambil.nyelam minum ayaq ke JPO tu ler.

      Delete
  6. meriahnya..saling kunjung-mengunjung,ziarah sanak-saudara...
    dapat kasut Clark..kasut raya..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILAH...
      kira gumbira berganda ye. heeee

      Delete
  7. meriah betul..Alhamdulillah.selamat hari raya, maaf zahir batin.

    ReplyDelete
  8. Terbaik kak! tak sangka kan..dalam kebun kelapa sawit pun adae resort yang cantik. Makanan kampung tetap menjadi pujaan tekak melayu I juga! HAHAH!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak sendiri terkejut.. kat kiranya kampung akak lah.. itu pun tak tau..
      sampai sudah tak tau apa nama resort tu.. nanti kena cari lah.

      Delete

cliks..cliks