cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, February 25, 2015

Sabah Lagi - Leaving Kundasang and Last Day in Kota Kinabalu




Sambung sikit je lagi cerita i kat Sabah ni.. Hari ni our last day here.. dah nak balik.. we needed to check out very early in the morning sebab ada plan nak ke Manukan Island... so we checked out at 6.30am dan terus gerak ke Pekan Kundasang.. best sangat.. sejuk je.. then bila sampai je di famous roundabout in Pekan Kundasang, tetiba one of us menjerit... tengokk!!! tengok!! cantik sangat... 






ini yang terpandang dek mata kami semua.. semuanya terjerit kecil sebab nak bergambarlah kan.. nak catch this great moment.. sangat jelas pagi ni.. warna merah macam ni lah yang benar - benar membuat kami teruja... nak tau kenapa Mount Kinabalu ni tampak merah...






tuuu... matahari yang sedang naik tu lah yang membuatkan Mount Kinabalu tu kelihatan kemerah - merahan.. sangat indah.. begitu lah keindahan ciptaan ALLAH... memang rasa takjub.. 







Mak Dara verangan gak lahhhh...merah lagi kannn..




ini dah mula pudar... sikit - sikit je lagi..






few second je, warnanya sudah bertukar.. we were here adalah dalam kurang lebih 10 minutes.. then terus gerak balik ke Kota Kinabalu...






After about one hour, sampailah kami di Pekan Tamparuli.. so memasing nak naik lahkan.. teman hanya duk dalam innova... i drove the innova to the other side of the river..the rest naiklah jambatan tu...













seronok depa ye.. dah dua kali i ke sini.. tapi sekali pun i tak pernah naik jambatan ni.. tak pe lah.. malas sikit sebab kan i menyusahkan orang.. tergegel - gegel nanti... so tunggu je depa tiba arah sebelah sini.. i just serahkan my darling X100 Fujifilm dengan depa... 






ini lah antara yang dirakam depa... indahkan..






selalunya depa berenam... tapi since the camerawoman nya duk dalam kereta, so Mem Sue yang kena tangkap.. selepas tu we decided to have our breakfast kat ni pekan.. ada kedai makan sikit..setelahdipastikan ia halal,  so singgah je lah..






ini Mee Rojak... lain sangat dengan tekak kita orang Semenanjung...






ada soup.. nice soup.. panas - panas..






tak tau apa yang tak puas hati depa berdua ni..heeeee..macam nak bertumbuk je kannn...






baru depa denyum sikit.. perut dah kenyang kotttt..






bahagiakannn..






Nasi Goreng i.. ok lah... big portion.. sekurang - kurangnya perut penuh sebelum meneruskan our journey back to Kota Kinabali... 






Mee Goreng Mamak dia.. oookkkk lahhh... 


After about 2 hours, sampailah kami di Kota Kinabalu.. terus je ke Marina Sutera Harbour.. sebab nak ke Manukan gitu.. tapi since the weather was toooo hot, one of us, Mem Sue tak nak join.. dia tak sihat...bila Mem Sue tak nak join, Mem Sabar pun tak nak.. so bila 2 bosses dah surrendered, i pun ikut tak nak pegi lah.. then tah cam ne, we all decided not to go.. so we tried our luck to make the early check in... baru pukul 10.30 am.. 






ALHAMDULLILAH kami tiba di Celyn City Hotel.. boleh checked in.. so dapat masuk bilik untuk rehat.. tengah bersantai i dengan melihat all the pictures, depa ajak i keluar.....






ke sini lah kami.. 










Pelan - pelan kami menuju ke Pasar Fillipino... panasnya ya ampunnnn... meleting..











normal views all the way to Pasar Fillipino..






ingat tak nak dah beli - beli kat sini... tapi bila dah diusha - usha, sangkut gak.. tambah - tambah dilayan dengan adik manis ni..






sambar ni.. berikat suasa.. nice.. just RM55 je.. so i ambiklah.. lagi pun dah lama sangat tak pakai any bracelet...






amik gak ini.. Pendorak lah..heeeeeee






dalam kepanasan yang meleting - leting tu kami keluar dah minum air kelapak..














jommm. dah tak boleh nak letak kat tangan tu.. jom balik hotel kita berehat sebelum fly back to KL..






tapi all the mems kannn.. pegi urut kaki lah pulak. capekkk..









sesiapa nak berurut, boleh lah ke sini.. selesa bagi orang perempuan.. tak bercampur malah ada privacy.. jangan mudah digula - gulakan oleh  orang yang tukang pujuk di luar tu.. 






our flight was at 7.45PM... tapi kami agak awal ke airport sebab ada yang nak dishopping last minutes..nak beli seafood lat airport.i nak beli udang..






then dropped luggage.. 









sebelum boarding kami makan dulu.. tadi skipped lunch.. yang ada kat airport ni, i mean yang lebih sesuai adalah KFC... makan je lah i...






maka berakhirlah percutian kami di Sabah.... dah dua tahun kami hanya berlibur dalam negeri.. INSYALLAH  kalau ada rezeki kami ke luar negeri pulak seperti sebelumnya.. semuanya tergantung budget..tapi yang penting setiap percutian kami secompany ni sentiasa meninggalkan kenangan indah... ALHAMDULILAH lah jugak bila company kami dapat membahagiakan all the permanent staffs dengan incentive sebegini.. for this trip, one of our new staff seronok sebab dapat pergi melancong dan pertama kali gak naik kapal terbang.. ALHAMDULILAH.. dua'a kan kami semua sentiasa dilimpahi rahmat dan diberkati ALLAH.. AMEEN..

21 comments:

  1. Salam

    dah balik yer... kalau bermalam lagi satu malam kat KK tu syok gak tengok suasana malam kat pasar di belakang pasar Pilipin tu... apa pun kalau sudi datang lah lagi...

    Salam Singgah

    ReplyDelete
  2. Ater...bila pulak kita nak ke Kashmir ni...hehehe... :)

    ReplyDelete
  3. Kak yan gambar yg landscape tu dh mcm lukisan dh subhanAllah cantik betul bumi sabah...

    ReplyDelete
  4. Najib, dah balik 2 minggu lalu dah.. cuma lambat betul akak update..malas bebeno... INSYALLAH nanti boleh pegi lagi.. tapi akak dah banyak kali ke sana.. siap makan kat belakang tu lahh..

    ReplyDelete
  5. Kakcik, for sure this coming November.. ok kan..

    ReplyDelete
  6. Asra muslim, memang sangat cantikk.. hilang stress sebab layan nature..

    ReplyDelete
  7. ohhhh ... psar Filipina , memang terpikat jika ke sini

    ReplyDelete
  8. Saya pun x tahan kalau cuaca panas sgt kak. Lemah lesu jer rasanya. Tu yg dok betangan Kashmir jer tu...hihihi

    ReplyDelete
  9. Nieda, ingat tak nak capai apa2 dah.. ehhhh... terpaut gak...

    ReplyDelete
  10. Plan Aziela, plan.. akak sedia membantu... the best ever. percayalah..

    ReplyDelete
  11. seronok dpt bos mcm k.yan.. dpt gi melancong..

    ReplyDelete
  12. Menggembirakan hati staff nanti depa kerja makin rajin...:)

    ReplyDelete
  13. AnneRaini, ALHAMDULILAH.. our company buat all the staffs like own family lah.. boar depa rasa seronok... try our best lah..

    ReplyDelete
  14. Pasar filipino tu saya p, husband saya x mo ikot.. saya p ngan mak saya.. die tau mesti lama kalu pompuan2 p....he..he.. brkotal2 bwk balik brg, kak yan...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farikica, akak malas bila terlalu panas tu.. kalau pepagi or sejuk sikit mau banyak yang diborong tu..heee

      Delete
  15. kalau PA pergi banyak sikit jajan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tepat sekali Nekcik..bagi je RM...sure kena tambah luggage..

      Delete

cliks..cliks