cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, February 5, 2015

Ganu Kita - Gi Masjid Krital jom....

Lepas balik dari Waterfront, terus checked in sambil jumpa the rest.. kami masuk bilik memasing dan merehatkan diri.. semuanya terlena di bilik.. we booked just budgeted hotel. new hotel katanya... J Suite Hotel. bit comfy lah.. all of us took Family Deluxe room termasuk me n Hubby even kami just berdua. heeeeeee... lagipun tak lah mahal mana pun.. Family Deluxe dalam RM130 je.. 

I terlelap tapi tak lena mana sebab keadaan Hubby yang sentiasa kesejukan while me pulak sentiasa kepanasan... sekejap dia mengelisah disebabkan sejuk.. even dia dengan hooded jacketnya.. even with socks... teruk betul dia.. akhirnya i terus bangun dan ajak dia keluar sebab i rasa sangat lapar.. kan tadi masa di Tappers i tak makan sangat.. 

Jadi bersiap - siap lah kami.. terus ke resto di bawah hotel ni je.. takat minum - minum teh dan benda - benda yang ringan lahhh.. while Chef CiJu masih di bilik.. depa semua masih tertidur you.. Me, Hubby and PaManMie dah turun dah...After awhile the whole members dah ada di resto.. 




Depa makan Mee Maggi Goreng.. My Mommi took toast bread..






Me took bread too with Layer Tea.. tak boleh minum yang panas - panas ni.. boleh mengelegak badan ni. sentiasa kepanasan i... hiiiii hormone maybe.. mula nya ingat nak ke Taman Tamadun Islam.. siang tadi panas benar lah weiii... tu yang semua pakat tido tak sedar tu...tapi i silap dengar or silap faham bebeno info me yang jual kain batik kat Pasar Payang tu.. katanya malam cantik kalau ke Taman Tamadun Islam.. maka lepas minum - minum tu, terus lah waze ke arah sana.. sampai sana, kok tak ramai orang.. heeee..heeee. dah tutup daaaaa... yang dikatakan lampu cantik tu, sekeliling tu lah.... adoiii.. frust sungguh i.. then tanya lah orang yang ada di area tu cam ne nak ke Masjid Kristal.. thennn..






sampai dah kami ke sini.. ALHAMDULILAH BARAKALLAH.....dapatlah juga akhirnya melihat masjid ini.. 






mencari angle yang sesuai.. tak cantik betul guna phone ni.. tak suka i.. 






ini pun guna phone.. tapi tak pe.. i tetap nak letak bebanyak kat sini.. saja nak menatap puas - puas.. 






menuju ke arah masjid..






kunun paling cun lah ni..






dan lagiii..











INDAH.....MASYALLAHHH..






di pintu masuk muslimah...






ayohh...kita beriktikaf barang selahzah di dalam ni.. MASYALLAHH..







di pojok sana, anak - anak sedang memakmurkan ALQURAN...






keluar dari masjid sembang - sembang sambil melihat sekitar..






kalau dah besar, bayang pun tak boleh tipu. hiiii..









nampak di langit tu.. yang warna putih tu.. burung - burung terbang sekawan.. indah..






then kami pegi makan di area bawah jambatan.. i tak tau apa nama this area.. ikut cakap one of the sale person kat Pasar Payang tadi.. kita redah je lah.. i tak tau nak makan apa.. tapi ini memang i terpikat.. Sup Kaki, Colek Kaki.. pergghhh...nak cuba.. kalau sup biasa lah tu. tuuuu yang colek tu.. macam best je..


*
*
*
*
*
*
*
*
*





Colek Kaki.. never thot macam ni.. i thot macam kuah kicap dicicah - cicah tu. heeee..ghoper nya cam ni.. ada kuah sikit dan rasa masam.. whatever, kalau disua lagi, sure i akan makan.. no big deal.. i just enjoy any food.. 






then i took this too. Sup Kaki Ayam.. i love all.. tapi lagi sedap kalau kaki ayam tu masih berasa lagi.. tapi yang ni agak tawar rasanya.. maybe  dah lama dalam air batu kot..







satu lagi yang Hubby cuba kat sini adalah Nasi Minang.. berteka teki cam ne rasa nya.. yang pasti bagi kami sure PEDAS.. then bila dapat dan makan, yessss...memang pedas.. tapiiiiii.. terlalu kuat rasa kunyit dia.. kureng sikit bagi i.. i tak suka sangat.. tapi kalau lapar, boleh lahhh...



ok lahhhh... penutup hari ini....











saksikan sang rembulan di balik awan...



dah berkali - kali berhajat dan planned nak ke sini.. tapi asyik missed je.. tadak rezeki lah namanya kan.. dan hari ini tertunai sudah.. cuma My Abduls lah yang tak rasa dan lihat this mosque.. tak pe.. next time INSYALLAH.. dah plan dah.. cari je tickets murah, then sewa kereta, cari hotel yang reasonable, so boleh lepak sini 2 malam.. cukup lah tu kann.. tengok lah nanti kot - kot sebelum Abang Luqman ke Indoesia.. INSYALLAH.. 

14 comments:

  1. Salam akak,
    thanks sebab komen on my blog post,dan salam perkenalan jugak :)
    Keep in touch

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam dear hidaya..

      salam kenal gak.. akak tgk instagram dulu baru ke blog awak. heee

      Delete
  2. Alhamdulillah...

    akhirnya hasrat tercapai.

    Kakcik hanya pernah sampai sekali ke masjid kristal ini. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILAH kak.. teringin nak bawak anak2 ke sana kak..

      Delete
  3. wahh seronoknyaa pergi jalan jalan ^_^ masjid kristal memang cantik

    ReplyDelete
  4. cantik juga waktu malam masjid kristal ni. Masa saya pergi dulu tengahari panas sungguh, tak sempat pun nak pusing keliling

    ReplyDelete
  5. OMG tgk roti bakar ngan Tea layer tuuuu..... telan air liur! hahahah! Nice photos laaarr!! :-)

    ReplyDelete
  6. kak yan....kelakar baca pasal bayang akak tu...hehhe
    dah pernah pergi tti....ramai sgt org...letih nak layan anak2 sebab holiday cny .....

    ReplyDelete
  7. Bagi Aina Terengganu syurga makanan, banyak yang boleh dicuba. Kenapa saya ada terdengar orang kata Masjid Kristal hanya hiasan tak digunakan sedangkan akak sempat pula ambik gambar anak2 sedang mengaji Al-Quran.

    ReplyDelete
  8. Siang memang panas tempat ini, pertama kali pergi waktu pagi, best orang tak ramai lagi....2nd time tengahari buta, panas sangat tak tahan.

    ReplyDelete

cliks..cliks