cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, July 17, 2014

Shopping for kids - Setia City Mall and SACC

Story on Tuesday, July 15, 2014
Setia City Mall and SACC


Tinggal few days to Eid.. So i need to make some preparation.. supposedly hari ni i went out with Hubby. tapi biasalah bila dah cuti tu dia malas lah pulak nak keluar.. hajatnya kunun nak ke KL.. tapi bila i kenang - kenang kan traffic yang bakal ditempuh, akhirnya i decided ke Setia City Mall saje.. bila dengar Setia City Mall, Hubby kata, u pegi  je lah dengan Chef CiJu. tu diaa.. biasa lah.. sebenarnya i pun suka. sebab takut tak dapat nak santai - santai memilih kalau sama Hubby.. 

We all went out at 12.30pm.. tiba je di SCM almost zuhor lah.. orang pun masih tak ramai lagi.. masih banyak parking di merata tempat.. pilih je lah.. lega dapat pegi shoping ke tempat yg tak ramai manusia ni.. plus no traffic problem.. memang menguji kesabaran kalau puasa - puasa ni terpaksa menahan sabar dengan kerenah manusia kan.. kang jadi macam "kiki".. tak baik  i kan.. ASTARFIRULLAH. tak baik kann...

 

kami langsung ke P3 floor.. Hari ni mission mencari baju Abang 'Imran dulu. kat rumah dah ada one pants..So, better cari lah another 2 pairs. Satu buat pakai di pagi raya since i tak buat baju melayu. i buatkan for him baju ala - ala Raihan.. so, not one suit lah.. (tapi until last nite dia bilang dia nak pakai baju melayu.)...eeeee kenapa lak tetiba nak berbaju Melayu dia.. hhhhhh.. tunggu je lah nanti.. susah - susah, baju raihan tu pakai dengan slacks, then pakaikan sampin kain pelekat. ok gak kan..


we went straight to Giordano.. (mission dilaksanakan sambil memboycott barangan IsraeHELL).. so, kira ok lah kita singgah dan beli brand ini.. dapat 2 pairs pants di sini.. kalau selai rege dia RM159..tapi kalau amik dua pairs, rege dia jadi RM109..ok lah kan. better amik 2. dan selai shirt dalam rege RM149.. since i member for this brand, dapatlah discount 25%... so tiga items, almost RM275.20..cam tu lah..


selesai di Giodarno, terus kami masuk H&M.. nak cari Abang Irfan punya barang pulak.cari punya cari cuman one pants yang suit to him.. kan dia bit ontel - ontel. hee..heee.. marah dia nanti kalau tau i kutuk dia.. sorry ye baby...di sini terpaksa amik size dewasa punya seluar.. untuk anak - anak memang tak sesuai buat dia. just spent RM79.90 for pants.. dah nak kena potong kaki. ini settle kat Plaza Masalam nanti..



settle dah di Giordano dan H&M. tapi masih tak lagi.. masih banyak yang perlu dicari for Abang Irfan..


mau semuanya ke Uniqlo.. masuk ke sini, depa terjah ke T.Shirt.. ya ampun.. t.shirt depa semuanya mahal - mahal.. satu t shirt cikai je pun dekat RM60.... eeeee..bayangkan kalau 3 Abduls ni ambik sorang selai, RM180 dah kan.. takat t shirt je.. huuhh...tak pe lah.. layan je lah..


barisan pants yang sesuai buat Abang Irfan.. for kids memang dah tak boleh celuih..


disebabkan kaki dan pinggang i bagai nak putus, i terus je duduk di lantai sambil salesperson tu layan karenah Abang Irfan.. bagus lah budak tu.. senyum je dia.. ALHAMDULILAH... suka pulak kan kalau dapat layanan menyenangkan.. perut pun tak lah jadi lapar sangat. heeee....dan kami pulak sakan bergambar depan cermin tu.... 



ALHAMDULILAH di sini settle pants for Abang Irfan. dapat beli dua helai di sini.. Depa rembat t shirt Monster Hunter 3 helai..betul lah.. RM59,90 selai.. For pants dapat discount dalam RM20.00 kalau upload app Uniqlo..so terbang RM479.40 for 6 items.


letih sangat dah kaki.. lepak kejap.. hati berbunga riang... kenapa? sebab pakaian for them 90% settled. tinggal Abang Irfan je mintak dibelikan t.shirt di Reject Shop.. so after this nak menuju ke Plaza Masalam.. ada yang diinginkan di sana.. layankan je lah cantik - cantik dan sangat reasonbale. ada shirt bagus gak.. dapat lagi selai seluar.di Reject Shop, Abang Irfan rembat banyak t shirt.  we spent almost RM292 kat sini. i pulak have another reason berasa happy after keluar Uniqclo ni.. apa dia?? nanti i bagi tau ye..


sebelum balik, sempat i singgah di MAC.. huuhhh..boycott punya pasai, i need to change all my skincare..i pengguna Lancome almost a decade plus.. and Lancome is IsraeHELL product. even ramai yang kata, tak kemana boycott kita tu, tak pe lah.. i nak jadi macam sekor burung yang cuba memadamkan api yang membakar Nabi Ibrahim as. tak nampak usaha burung tu berjaya, tapi setidak - tidaknya burung itu berusaha memadamkan api yang membakar Nabi Ibrahim.. jadi kalau ALLAH tanya nanti pasai GAZA,  :-(   paling tidak i dah berkorban rasa dan kepentingan diri.. buang LANCOME then cuba barangan lain.. INSYALLAH... (jazakallah to Kak Qifftiah sebab dapat share cerita seekor burung di zaman Nabi Ibrahim..:-)  )


dua Abduls dah almost settled.. how about Abang Luqman.. actually Abang Luqman dah shopping a day before..lepas balik sekolah, terus i tarik dia ke British India.. so beli kat sini je. semedang jenis orang yang besar tinggi ni, size kat sini je yang sesuai.. kalau dah tinggi  6 kaki lebih tu kan.. so, dapat 2 helai baju, 2 pants plus rembat selai pants for Hubby, terbang almost RM1K kat sini.. tapi, ALL settled here.. lega...


pergi ke Adidas ingat nak belikan dua Abduls tu jersey, tapi yang sesuai hanya buat Abang Irfan..


tapikan si ontel ni punya kerenah, dia tetiba mintak kasut bola..apa ke hey nye yob..gerem betul i dibuatnya..dia merajuk sampai kan tak berbuka.. aduiii...layan kan je lah...


ini pulak i dapat dari Diamond Platinum..bukan rembat cincin ye.. i just cuci tapi dapat pulak hadiah...hee...dan sampul angpow.. banyak pulak tu.. sukaaaa..


kat SACC pulak Abang Luqman rembat selai baju qurta for pagi raya... no baju melayu... malas dah i nak buat for them baju melayu.. jarang guna lepas tu..ok..now settled all kids punya.. habis almost RM2K for 3 kids. kasut - kasut semuanya tak payah, sebab kasut depa elok - elok lagi.. lagipun bukan budak kecik mana pun.. sandals pun ok gak..


ok lah..cerita makan sikit lah.tu My Big Table..nampak apa yang ada..


di Plaza Masalam, Hubby borong Soup Kambing. nak makan dengan Roti Perancis katanya..


kat SACC gak, kami beli. belum raya lagi tapi kami dah kenduri ketupat dan lepat.


i just bought Lamb Pie di Balengio Cafe..

dan sedikit Grape Juice buatan sendiri.. terlebih sangat beli grape.. sampai kan nak rosak.. dibuat begini, ALHAMDULLILAH tak lah dibazirkan.

oklahh... tadi i kata hati berbunga  riang kan masa di Uniqclo.. bukan apa, masa tengah tunggu si ontel cuba baju, i berdiri lah tunggu dia decide nak ke tidak.. tup - tup i terus disapa seseorang.. mata i ni pulak tak pakai teropong.. memula mata kami bertentang lah (sebab i pandang dia, dia pandang i) then i noticed dia tersenyum lebar.. so pada perkiraan i, sure dia senyum pada i. berbalas senym lah kami.. terus je dia bertanya, "Kak Yan ye?"..i mula terpikir, siapa ye? jumpa kat mana? terus je dia cakap, "blog kan?"....Merah muka i u, kemalu - maluan.. ada pulak orang kenal... 


MASYALLAH...kami bersembang.. so peramah..Happy sangat Puan Ninna sudi tegur akak..terus dia cakap, dia dah follow lama blog i.. bersemangat balik i nak menulis ni.. ALHMDULLILAH i cud share something with others.. Anyway, sebelum berpisah, kami bersalaman dan hugs hugs, kiss kiss gitu.. rasa macam dah kenal lama dah.. kalau tak sebab puasa, mau je i ajak  minum kat Pacific Coffee. heeee... tak pe, INSYALLAH, raya mai rumah akak ye dear....kita contact - contact.. 

ALHAMDULILAH, hal anak - anak settle, dapat jumpa pulak  new fren.. terjalin ukhwah.MASYALLAH.. besar sungguh nikmat ALLAH.. i pulak bila dah dua tiga kali jumpa silent readers ni, hati pasti berbunga riang. selalunya makan dua tiga hari gaklah happy nya tu.. SYUKURULLAH.. nikmatnya besar amat..

22 comments:

  1. dah setel dah bab anak2 ye kak...saya ni tak setel2 lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. setel dah amirah..lega..mak budak je tinggal sikit lagi.. tungguu..

      Delete
  2. Senang hati bila bab anak punya pakaian dah settle.. akak ada beberapa part lagi tak cari huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu... now dah boleh bersenang - senang... bapak dia kena cari sendiri... mak dia nanti2 boleh.

      Delete
  3. bila dah setel urusan ank2 , lapang rasa hati

    ReplyDelete
  4. Aina sejak kebelakangan ini siapkan baju anak2 sebelum puasa walaupun belum ada mood raya sebabnya bila puasa mak dah tak larat nak layan angin anak2...ehehee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tudia.. lagi awal tu. hee.. tapi bagus gak kan... tak pening kepala.

      Delete
  5. Saya hari Ahad ni baru nak shopping kak Yan,.and of course yg paling dekat dgn rumah, Setia City Mall tu la...maybe nak ke SACC jugak kot...Terbayang saya bila my 3 abduls dah besar panjang macam anak2 kak yan, mmg kena korek tabung nak prepare baju2 kasut raya mereka...hihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. kira dah lewat lah tu kan.. tapi tak pe.. SCM ok lagi.. tak terlalu pack..

      iya DZ, masa akak buat N3, terbayang kepala akak awak dgn 3 abduls awak tu. hee... tunggu je lah nanti..bila memasing dah ada citarasa sendiri.

      Delete
  6. Salam Ramadhan KakYan,
    Happy shopping..
    terubat rindu Yong disini, dpt tgk SACC pun jadilahh ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Yong.

      alhamdulilah.. nnt boleh lah awak jenguk balik ye.. sabar je ye..nnt kira pekena Vietnamese Coffee kat Uncle K.. ok tak? hee

      Delete
  7. Replies
    1. yess...belum raya dah berketupat palas. hee

      Delete
  8. Happy shopping kat tempat yg tak sesak kan k.yan...kalau ke tempat sesak tu macam jalan tar...waduh memang menguji kesabaran.
    Mengancam betul tengok ketupat tu....
    Selamat hari raya kak yan dan maaf zahir batin. Teringin jugak nak jumpa k.yan macam pn.ninna tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear.. kalau sesak, i suka patah balik dan duk je kat rumah.. pening..
      nnt kita jumpa ye ita.. :-)

      Delete
  9. Assalamualaikum Kak Yan!!,

    Alhamdullilah, rezeki untuk kita berjumpa kan. Moga ukhwah kita berpanjangan sentiasa. Suka tengok gambar kita berdua tu, thanks Kak Yan dan Chef CiJu. InshaAllah, nanti kita jumpa for coffee kay. InshaAllah, raya pun dah nak dekat, nina ucapkan selamat menyambut AidilFitri untuk kak Yan sekeluarga. Take care and stay safe always. Muahhss and Hugggss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam dear..

      ALHAMDULILAH.. tak sangka ada orang perasan kita.hee.. hee..malu2 i.. apa2 pun akak happy sangat dapat jumpa Nina. nnt ke meet up ok.

      Delete
  10. indahnya ukhuwah itu..salam aidilfitri kak...:-)

    ReplyDelete
  11. tak apa kalau kita boikot orang dok mengata usaha kita tak kemana..
    sekurang-kurangnya itu jihad kita yang tak seberapa ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. paling tidak kita bersama2 berjihad...paling tidak, sekecil kuman pun tak apa.

      Delete

cliks..cliks