cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, July 12, 2014

Seri Keningau di Plaza Shah Alam.

Story last 3 weeks.. 
Plaza Masalam, Seri Keningau Resto


I can't  hardly remember bila i ke sini.. Might be 3 weeks ago.. tapi for sure sebelum Ramadan lah... we all singgah ke Plaza Masalam to buy something.. tiba waktu di situ dah dekat waktu lunch.. so terus je ke Seri Keningau.. this place is a new resto.. tapi sebenarnya dulu this resto adalah Austin Chase. tempat kami selalu lepak sebelum pick up all the kids from school. 

and recently it was transformed to Malay cafe.. kalau dulu kat sini lah kami enjoy our tea time wt coffee.. satu lagi masa masih lagi Austin Chase tu, this resto tak ramai customers. tu yang kami sakan tu.. enjoy bebenor. macam kedai makan kami je.. and all the staffs close wt us. anyway now dah jadi kedai makan yang serve Malay food.. dan kalau tak silap katanya after eid, they will serve western food pulak. Ok lah. i share some pics while we had our lunch here.. 


duta yang tidak dilantik. heeee..


depa enjoy the food.. semua nya menepati citarasa mereka berdua... 


macam - macam ada..


depan resto ni Sahara Tent.. Arabic resto.. 


the surrounding.. very cosy lah. 


ada rendang, ada siput sedut masak lemak.. ada lah memacam tu. 


ikan bakar pun ada tau. 


all the goreng - goreng one lah. 


Sambal Belacan, Sambal Cencaluk, and kalau tak silap Budu pun ada. 


specialty drink kat sini. Aquarium .heee.. cuba lah.


ini my portion hari tu. 


so amacam.. kalau hari ni tak lalu nak masak or nak beli kat bazaar, boleh lah warga Shah Alam ke Seri Keningau.. Depa ada buffet. rege dalam RM55 and if not mistaken ada about 50 choices of dishes and kuih - kuih lah kot.. buat lah reservation sesiap..we all maybe nak ke sana, nanti - nanti.. bila nak akhir  - akhir nanti..  so ada contact number kat situ, sila lah dail ye. heeeee.. for me ada dua hajat yang nak sangat dibuat dalam Ramadan kali ini.. ni jumpa Imam Menk dan berbuka di Iron Mosque. kalau mungkin tak dapat melihat kejernihan wajah beliau, dapat dengar secara life suara beliau pun cukup lah.. kalau lah dibolehkan mencium tangan beliau, mau je i cium tangan beliau.. jernih muka dan halusnya bentuk jari beliau. heeeee. sabarrrrr.. satu lagi kot - kot boleh jumpa Mama Ju kat sana.  anyway.. selamat berbuka.. 

14 comments:

  1. Kalau inilah resto Seri Keningau yang mula-mula di Sembulan KK ini dah lebarkan sayap ke tanah semenanjung ini, wah memang hebatlah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo iye ke...rasa2 nya pernah makan di resto ni masa ada di KK dulu.

      Delete
  2. Wahh...ada ikan bakar jugak..mesti sedap kan k yan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah...food sedap2 lah...sesuai tekak...

      Delete
  3. Makin maju..Alhamdullilah...saya selalu makan kat caw yg di seksyen 18

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seksyen 18 shah alam?...ada ye...x tau lah pulak..

      Delete
  4. Replies
    1. Macam2 rasa..heee...sebab ada asam boi, ada serai, ada mint...memacam.

      Delete
  5. Wah dah berkembang maju restoran dari KK ni. Sampai ke Semenanjung dah. Hopefully taste makanan maintain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tak ingat dah cam ne rs yg kami makan masa di KK tu...tp yg kat sini sedap je tekak I.

      Delete
  6. air tuuuu...ala ala infused water yang makcik dok buat pulak :) & i loveeee keli goreng sambal dlm pinggan tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap tau air tu... masam manis, dan ada soda sikit.. tu yg power tu.

      Delete

cliks..cliks