cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, July 6, 2014

Chef CiJu and her fondant wedding cake.

Story a month before Ramadan. 
Dewan Sekolah Menengah Teknik Sungai Buloh.



Dah lama tak dapat undagan pengantin. Mem Soria ada jemput last month. Kenduri kawin her niece yang dibuat di Dewan Sekolah Menengah Teknik Sungai Buloh.. Lagipun her niece dulu pernah kerja di Kedai Canggih.. kira macam bekas staff lah.. Dulu budak - budak sangat.. tup - tup kawin dah.. 

Bila dah dijemput maka datanglah kami.. tambahan pulak Chef CiJu dimintak menyediakan Wedding Cake depa.. I pulak bila dah kalau Chef CiJu kena sediakan cake, maka i pun kena lah mendekorkan tier for cake tu.. Jadi bersama - sama lah kami ke majlis tu. kenalah datang awal sikit.. takut nanti bila pengantin dah sampai, cake tak sampai - sampai lagi.. ALHAMDULILAH we arrived there on time. 


suka theme color for this wedding. turquoise dan purple. 


kami makan dulu, then tak lama pnegantin pun sampau.. 


ini lah cake dari Chef CiJu.. Fondat Cake. and Cupcakes. 


Fondant cake. dalamnya Marble Cheese Cake.


depa ordered 50 cuppies. 


bersungguh - sunggu Chef CiJu menyediakan butterflies and the flowers. and ALHAMDULILAH.. hasilnya memang cantik. dan customer berpuas hati.. SYUKURULLAH..


tak lama cake kat situ, licing dahhh..sempat lah kami mintak one slice dan 2 cuppies. bukan nak makan.. just nak tengok.. ini kami tak makan pun.. bagi at depa. 


sebelum balik, sempat pulak depa berposing. Mem Sue and Chef CiJu.. 

ALHAMDULILAH.. for anyone yang nak tempah wedding cake or burthday cake, boleh lah bagi tau i.. i akan suruh Chef CiJu buatkan.. Now bulan puasa, tak lah ada orang tempah wedding cake. Chef CiJu tengah sibuk prepare Raya Biscuits for tempahan.. Rumah dan dah bau butter je ni.. anyway, rezeki kannn.. ALHAMDULILAH.. 

11 comments:

  1. Subhanallah memang cantik benarlah Yan hasil tangan CiJu ni..
    Kratif betul.. puas tuan yg menempah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILAH.. tu lah dia Chef CiJu kak zakie... tangan dia berseni bab baking membaking dan masak memasak ni.. saya ni jenis makan je yang creative. heeee..

      Delete
  2. Best nya orang yg pandai buat kek nih. Ye lah kompom la sebulan ni asik berbau kek dan butter jer lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye AA...I pun naik muak bau nya...dr gate dah berbau.

      Delete
  3. cantiknyer kek chef ci ju kak..... geram nengok kelopak2 bunga tuh... kretif betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih bg pihak dia. ..suka lah dia kalau dengar tu..heee

      Delete
  4. cantik deco kek...suka betturfly tu...look yummy to me...dan rietta yakin, mesti sedap air tangan chef ci ju...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH..... memang dia suka masak.. apa je yg dimasak, memang kami suka makan.. kami ni kiranya tukang makan lah. heee

      Delete

cliks..cliks