cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, August 23, 2013

Our First and Last Iftar at Shah Alam Convention Center, 2013

First of all.. Assalam to all of u.. Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin.. Lamaaa sangat tak update my blog ni.. since i think about 3 weeks before eid. Moodnya entah ke mana.. nak pull balik the energy tu sangat - sangat susah.. but i will try.. many things ada dalam kepala ni.. plus the health not so good.. but duaa lah sesama ye..Ok lahh.. i nak cerita kat sini.. cerita yang memang dah sangat lapuk..backward lah nampak gayanya..  but i tetap nak tulis gak.. hee

Story on August 6, 2013

this ramadan we all memang tak spent our iftar outside.. just kat rumah je even almost every day food nya dibeli.. mostly every day  ke R e s t o r e n   S o t o   S h a h   A l a m lah..ALHAMDULLILAH resto ni agak reasonable lah price dia.. not too pricey like other restos in Shah Alam ni.. ini cakap betul ni..price musti extra dalam RM20 cam tu.. jadi pilihan utama adalah resto mak nyonya ni lahh.. (this resto belongs to mualaf.. tu yang i panggil resto mak nyonya..heee..)

anyway, at the last week before eid tu. teringin lah pulak memasing nak iftar kat luar.. survey - survey area Shah Alam ni.. Concorde Hotel, fully booked. huuhh.. Blue Wave Hotel, too pricey.. RM100 plus.. (melampau).. De Palma (macem kureng je).. then we all decided to go to Shah Alam Convention Center for Ramadan Buffet. Nampak kat banner tu terpampang RM68++, kids RM48++.. tapi bila tanya, eemmmm almost RM87 gamaknya.. well what to do.. kitarang tempuh je lah. nak sangat makan kat luar.. lagipun mood raya dah mari.. dah malas nak makan kat rumah dah.. 


tiba je di sini, meja kami dah disediakan depan pentas lagi.. dekat sangat dengan big speakers.. tak boleh bersembang langsung.. cukup tak selesa.. bila requested meja lain kununnya meja all occupied. eemmm.. 


ALHAMDULLILAH sambil makan sedap - sedap kat sini, duit kita tu dicontribute kan ke Palestine.. dapat lah sikit saham kott..hee






macam - macam booths ada di sini.. Malays ada, Middle East food pun ada.. 


Ini lah muka - muka yang happy dapat makan luar. ye lahh.. almost a month makan di rumah je.. hari ni mengibar bulu gamaknya..


nampak tak tu, azan dah dilaungkan.. masa for iftar.. tapi masih sempat lagi tu.. kami memang agak susah nak sembang - sembang.. but then after some times, our request nak pindah meja dapat.. kami transferred to the table which close to the food.. heaven memang lah gamaknya..Jom kita tengok food kat sini.. 


kat sini fofular dengan Kambing Panggangnya. Memang i pun suka sangat dengan kambing.. 


and the Bread Pudding dia.. memang marvelous lahh..ingat nak ulang lagi.. tup - tup toleh belakang, dah licing satu tray..


ini masa memula kami ambik. sekejap - kejap, licing.. lama gak tunggu, katanya tak refill lagi.. sedihh..


tup - tup bangun, jengah, tu diaaa.. terhidang satu lagi new tray.. apa lagiiii. heee


duta pun terus posing.. and  we took for the second plate.. yummm..yummm..


my humus, arayes, and kabsa lamb.. sangat suka..


i took another second plate.. plus ada Nasi Mandy lagi. heeee


this one also one of middle east food.. tapi tak hengat nama dia..


my kids.. were enjoying the food.. 



habis makan, ini lah pulak ragamnya... macam - macam fesen.


happy lepas makan.. sampai kan susah nak balik.. haru tul..



ALHAMDULLILAH BARAKALLAH.. merasa rezeki di sini kali ini. INSYALLAH mudah2an akan bertemu ramadan di masa depan.. semoga ALLAH accept all our good deeds. INSYALLAH... nanti i ceritakan pulan hal raya kami ye. heee.. tka kesah lah yee.. asalkan i got something to share with you guys.. INSYALLAHHH..

******************************
Volume 3, Book 31, Number 128 :
Narrated by Abu Huraira
Allah's Apostle said, "Allah said, 'All the deeds of Adam's sons (people) are for them, except fasting which is for Me, and I will give the reward for it.' Fasting is a shield or protection from the fire and from committing sins. If one of you is fasting, he should avoid sexual relation with his wife and quarreling, and if somebody should fight or quarrel with him, he should say, 'I am fasting.' By Him in Whose Hands my soul is' The unpleasant smell coming out from the mouth of a fasting person is better in the sight of Allah than the smell of musk. There are two pleasures for the fasting person, one at the time of breaking his fast, and the other at the time when he will meet his Lord; then he will be pleased because of his fasting."


27 comments:

  1. Haaaaihhh...lamanya Kak Yan menyepikan diri.

    Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin kak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya lah Aina.. Lama akak senyap.. entahlah.. kenapa tah merudum sangat..rasa malas sangat.. tapi rasa sayang dengan all the pics yg akak amik. tu yg gagah gak buat n3.. kalau tak surre habis semuanya kan..

      Btw.. Selamat Hari Raya gak. Maaf zahir batin.

      Delete
  2. meriahnyaaa...best sekali sekala makan luar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini bukan sekali sekali.. ini hanya sekali dalam bulan pose. heee

      Delete
  3. makan luar memang best yg tak best poket jer kempis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee.hee. betul tu.. tapi sekali je tu lah dalam bolan pose..

      Delete
  4. Kakcik pernah makan kat situ masa majlis perkahwinan ofismet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. majlis kalau kat dewan macam ni agak limited sikit kan kak.. tak macam kat kampung.. meriah sakan..

      Delete
  5. Makchaq memang pening dan rasa tak tenteram kalau duduk dekat2 speaker.. dah la susah nak bersembang, jantung pun rasa berdegup2 bila depa pasang kuat2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... tak boleh nak sembang sangat.. dah tu sakit dada..

      Delete
  6. sekali sekala makan luar memang best apatah lagi dah tak tahu menu apa yg nak di masak kan........
    bread puding tu buat MS terliur pepagi ni walaupun dah breakfast...camner tuh hehe
    Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin yer..........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekali boleh lah.. saje memanjakan tekak. hee.. dah tu kan depa offer banyak food. just kita yang pasti tak akan termakan food yg bebanyak tu..

      selamt hari raya gak to u..

      Delete
  7. Lega kakak lihat ada N3 baru dah, tanda kesihatan telah kembali pulih. Moga terus pulih dan ceria.

    Banyaknya makanan tapi bukan dapat merasa semua pun kalau iftar ni kan. Makan sikit dah sesak perut.
    Dapat meja dekat dgn makanan memanglah senyum lebar ye:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILAH lah kak. nak kata sihat sangat pun tak gak.. boleh lah gagah sikit..


      betul tu kak.. tak boleh makan berbanyak pun. tapi saja suka2 melayan anak2 ni haahh..

      Delete
  8. Salam Syawal Azian

    kita berbuka puasa 6 pulak kat luar...he he

    ReplyDelete
  9. sedapnya kak yan. rambang mata tengok banyak makanan. feveret saya tu bread pudding

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdullilah. ibut i just makan sikit je.. bab bread pudding tu yg terbanyak.hee

      Delete
  10. Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. Tahun ni kami try intekma resort dan hotel uitm. Murah sikit dari kat sacc.

    ReplyDelete

cliks..cliks