cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, August 29, 2013

Akhirnya dapat jumpa Blogger Kak Zakie lepas shopping at Johor Premium Outlet


 Story on  August 11, 2013 - Sunday


Dah almost 4 days raya dah masa ni.. like last year during eid , for the first time i went to Johor Premium Outlet. Kalau sebelum tu memang ada plan nak ke sini during hari raya.. but not this year. tak plan pun. but some how ada lak di antara kami yang nak singgah ke sana. plan punya plan maka bergeraklah kami ke sini even perancangan awal kunun nak gerak lepas subuh spiee tu tadi.. tapi faham - faham je lah kan. bila dah ramai, lewat lah bergeraknya dari rumah.. * MASYALLAH...this evening, someone wrote a message thru my PAGE - Yan-yanjournal.blogspot. this silent reader nampak i kat JPO, but dia kata dia segan nak tegur i.. YA ALLAH..tegur je lah.. segan nak buat apa.. i bukan retis tau.. tak baik.. nanti kalau ternampak lagi, nanti tegur ye. heee..


kami tiba sini pun i think almost at 2.30PM.. perancangannya nak ke rumah sedara di Gelang Patah plus nak singgah rumah seseorang.. sape ek?? tungguuu..


sebelum shopping, kita photo dulu.. bukti gitu. heeeeee...


tak ambik masa lama kami terus tuju ke tempat ni dulu. ada orang nak shopping kasut. i memang teringin gak.. peluang lah kan kalau dah masuk ke sini..orang tu sibuk nak cari kasut sebab nak makan angin  ke Korea esok ni tau.. sakannn...(tinggalkan i..huu..huuuu)

Princess Aurora pun sama sibuk nak cari kasut raya.. tup - tup asked My Daddi boleh belanja dia kasut ke tak.. terus je My Daddi kata, ambik lah.. amboiiii.. pandai betul dia..Sooo.. TokYayi belanja dia kasut baru..


setelah puas memilih.. ini semuanya..7 pasang semuanya.. 


tu dia duta Clarks..


Lepas tu terus ke Coffee Bean.. dah lapar semuanya.. Nak cari nasi bagai, memang tak  kuasa kat sini. sebab kaki dah lenguh. 




semua jadi mat salai... makan salad gitu..



sebelum balik sempat sakan dengan bujang - bujang.. tinggi sungguh Abang Luqman.. 


sangat terserlah ketinggiannya..maybe another a year lagi dia boleh tinggi..


emmmm....agenda yang selalu dibuat. tapi tak de yang boleh joint. lompat lah dia sorang - sorang.. then kami terus balik.. well bukan terus balik rumah.. ada janji nak singgah rumah seseorang.. maka cari dan cari, alhamdullilah bertemu kami akhirnya..


atas meja tersedia banyak kuih.. macam - macam..


kasi dekat lagi..


i dapat bertemu muka dengan si comel ni.. Kak Zakie. ramah sangat orang nya.. bersusur galur, akhir nya ternyata ada talian gak kami ni.. eemmmm.. small world kann.. 


tengok. tak hanya dengan kuih, siap ada food lagi. 


sibuk Kak Zakie melayan kami yang ramai ni.. itu pun separuh dah balik tau. kalau tak, sure lagi ramai. 



tengok tu.. penuh meja.. kami dijamu betul. ada rendang, ada curry.. besttt...sangat best..


terpaksa lah ditutup muka akak tu. dah janji tak nak expose. nak wat cam no. suka sangat...INSYALLAH nanti boleh jumpa lagi. tahun depan, Kak Zakie kena ke rumah mak abah pulak tau.. dah kira sekampung.. sedara lagi..Terima kasih buat Kak Zakie yang sangat ramah melayan kami sekeluarga.. berselera semuanya makan hasil air tangan Kak Zakie.. Alhamdullilah, akhirnya hajat tercapai setelah dua tiga kali terhalang...

**************************
 Volume 2, Book 15, Number 71 :
Narrated by Al-Bara'
I heard the Prophet (p.b.u.h) delivering a Khutba saying, "The first thing to be done on this day (first day of 'Id ul Adha) is to pray; and after returning from the prayer we slaughter our sacrifices (in the name of Allah) and whoever does so, he acted according to our Sunna (traditions)."

36 comments:

  1. Amboi...sakan borong kasut kat JPO kan...ye kah...ChefCiju kan nak jalan jalan Korea...hahahaha...

    Tak sangka cempedak jadi nangka...bersaudara ruap rupanya kak yan dgn kak zakie...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa..buka tuk akak sorang lah.. akak 2 pasang je..


      tu lahh.. sedapnya nakgka. memang tak sangka.. saudar kita..

      Delete
  2. kak zakie mmg sgt peramah dan lembut. hubby dia lagilah besttt

    syukur akhirnyaaa kak btemu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok sangat ayu..nnt kita pulak jumpa ye Ayu..

      Delete
  3. saya dah jumpa kak zakie, tapi saya dah lamaaa tak jumpa akak. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lahh.. kak zakie pun ada cakap dgn akak.. tapi katanya dah lama awak tak ke rumah nya..

      Delete
  4. Assalam yan seronoknya dapat jumpa kakzakie dan lagi seronok bila tau bersaudara.acik pun teringin nak jumpa tapi belum ada kesempatan lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam.. ALHAMDULILAH. makin rancak lah bercerita kan.. sebab dah tau sedara..

      Delete
  5. Alhamdulillah. Pertemuan yang sangat bermakna, kan? :)

    ReplyDelete
  6. Ni Kak Zakie blogger Johor tu kan Yan?.
    Seronoknya berjumpa2an..

    ReplyDelete
  7. best nyer dapat kasut baru... kasut post raya... heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kasut kat sini murah lah sikit berbanding yg ada kat shah alam tu. tu pasai lah rembat 2 pasang tuk i.. hee

      Delete
  8. jln2 kt jpo mmg best tp ada yg paling best tuh... dpt jmpa k zakie... ni yg rasa kalu balik kg nk nyinggah gk umah k zakie... tingin nk rasa air tgn k zakie nih...
    tak sangka sedara rupeneyr yek kak, lps ni bertambah rpt lah yek

    ReplyDelete
  9. bestnye sopping....amboi pndai si comel tu yea...minta tok aki banjer dia kasut...bestnye dapat jumpa kak zakie...rietta blom ada kesempatan lagi nak jumpa sesiapa...huhuhu...

    psss....dah shat akk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah..kemain dia.. siap mintak belanje.

      nanti one day rietta boleh jumpa akak. duaa akak terus sihat ye..

      Delete
  10. What a small world yer kak. Seronoknya mengeratkan kembali ikatan silaturrahim.

    ReplyDelete
  11. Patut pelik kenapa blurkan muka rupanya atas permintaan kak zakie. Hehe

    ReplyDelete
  12. 7 pasang tu kak?

    Amboiii jalan sakan ChefCiJu eh?

    Alhamdulillah ukhwah yang terjalin bertambah erat.

    ReplyDelete
  13. seronok nye bila dapat tambah kawan.. Mudah2an satu ari nanti ada rezeki untuk berjumpa dengan kak zakie :)

    ReplyDelete
  14. 7 pasang yan..sehari satu kasut dalam seminggu, haha..

    p.s sukanya dapat tambah silaturrahim. saya ni kalau balik johor kena bahagi 2 rumah, tu yang tak sempat nak menyinggah mana. tapi. kalau saya jumpa yan kat mana2 pun..cam malu nak tegur jugaklah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan i punya sume lah. 2 je utk i. ada tuk My dad, My Hubby. Abang Luqman n chef. si kecik tu gak..

      Delete
  15. seronoknyer dapat berjumpa dgn blogger yang lain yer..!

    ReplyDelete
  16. fuhyoooo.. detim ngan kak zakie.
    last year penah jumpe kak zakie mas akat umah CMG...

    ReplyDelete
  17. tak baik tau kakzakie tunjuk jari jer kat nekcik..sampai hati you!!!!

    ReplyDelete
  18. Allahurobbi... kakak yg tertinggal pulak sebab kakak bercuti 3 hari lepas Yan...
    Harap maaf atas segala kekurangan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..hee.

      tak de kurang nya. happy sangat.. macam dah kenal bertahun..

      Delete

cliks..cliks