cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, June 11, 2010

Family late dinner at Al-Rawsha Restaurant


Malam Khamis lepas (June 10, 2010) memang tak sempat nak load gambar dan buat blog. balik dinner memang really late. dinner at 23.00pm.Memang tak masuk akal..yelah..macam - macam aktiviti yang tak terduga berlaku...Nak ke Al - Rawsha Restaurant ni kena lalu Jalan Ampang... Hampir - hampir dengan Great Eastern Mall dan Holiday Villa.. Resto ni kat Jalan Damai... Hubby tau lah..Kira expert KL...


Pok Cu with one of the waiter

The chandelier, but the curtain ruined the view

Three daras..

Abang 'Imran is waiting for dinner

Sampai je..emmm dah terbentang hidangan..Ada kambing woiiii...ada chicken.. Kami sume kurang lebih dalam 15 orang termasuk si kecik - kecik..Tapi don't be surprised, bebudak kecik ni, sekali depa pulun, macam orang tua gak...

Tok Pucu dah tempah room for our dinner.. Anybody yang nak makan dalam bilik, kena make a reservation and the group not less than eight persons... Kami je dah 15 orang.. The place really spacious.. Memang sesuai tempat kami menyembang.. Siap ada bantal - bantal lagi untuk santai - santai melega kan perut yang kekenyangan..


Time makan, YA ALLAH, pulun beb pulun..tak yah nak ingat diet2.. rugi nanti..(Next week kena session the whole week at Marie Franch buat BTP..heeeee) I like the chicken most.. and also the coleslaw...and also the sambal.. ( payah gak kalau nak categorized as sambal, not really pedas lah, tapi memang sedap)..

My kiddoes makan, YA ALLAH..bertambah - tambah.. Malu ajak ke majlis. (Tips - kalau sesapa nak ajak anak - anak i makan or outing, make sure bawak duit banyak dan tak kedekut..Kalau tak parah.....) The time sudah tunjuk pukul 00.26..Ya ALLAH.. dah pagi dah.. After this, we have to go to umah Cik Yah..Nak ambil big pots for catering nanti... Kami tak masuk rumah pun.. Then we went back and reached home at 2.00am... Thanks you Cik Yah sebab belanja kami anak beranak, adik beradik dan kongsi rezeki.....Moga - moga murah rezeki, dipanjang kan umur dan dijauhkan penyakit.


Tapi ada sikit point of views kat sini..Before this, deal or bersembang dengan Pak Arab memang tak pernah.. Makan kat Sahara Tent pun the waiters bukan orang arab... But sorry lah ye (my personal view) i think diarang ni sombong dan berlagak.. Yelah.. masa nak balik, sempat lagi berhenti kat depan cashier, dan jenguk - jenguk kat chill box dia tu ada lah macam - macam puding.. (jenis orang suka makan, dah makan berpinggan - pinggan, masih lagi cari benda makan) Teringin lak nak rasa.. Tanya bagai nak rak, tadak sekor pun pak Arab ni menjawab or melayan kita.. Hangin jugak lah... Kot - kot lah depa ni nak cite sikit apa bahan, apa nama, benda - benda tu.. Adalah waiter Melayu yang memang tak tau apa ke benda tu..

Masa nak bayar, i went to the kitchen, sempat i tanya kat mamat Melayu ni

" Diarang ni tak tau berbahasa Malaysia ke?", Mamat Melayu ni jawab,

"Tau juga kak". Aku balas,

"Abis tu kenapa muka diarang ni masam sume, tanya tak layan, Kalau kat Indonesia, depa tu senyum memanjang". Mamat tu senyum je..Kan Cik Kiah dah naik angin..Aku tambah,

"Teruk betul you all ni", sambil nak berlalu ke depan..Tetiba, aku perasan, Pak Arab yang tadi dok usha - usha kat depan, tapi tak cakap sepatah harampun berbunyi,

"Thank you". Malas nak pandang muka dia, aku balas,

"Thank you"....

Geram kan,... dah lah cari rezeki kat negara kita, beranak pinak kat sini, hormat kita as a customer pun susah..For me, dia rang ni jenis arrogant, kasar, impolite..Kita ni beriya - iya melabur kat diarang tak jemu - jemu..Rasa - rasanya Mat Salleh lagi ok.. Tapi, this is my point of view..Pengalaman personal..hope jangan ada yang terasa.. Tapi apa - apa pun, makan is the number one.. My tip, makan kat dalam bilik, jadi jarang nampak muka diarang masa makan..Takut nanti angin satu badan naik, selera terus block....

1 comment:

  1. menjadi sebutan restoran nie...pasal waiter dia pun org kata x sopan...

    ReplyDelete

cliks..cliks