cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Tuesday, January 14, 2020

Sawasdee Hatyai - light lunch at Dimsum Chabura






On the way balik dari Central Mosque of Songkhla kami singgah di Dimsum Chabura.
cerita nya di SINI. 
Chef Ciju yang teringin sangat ke sini. 
plus ramai yang kata sedap sangat lah dimsum di sini. 


this place dari our hotel is just about 3.3km. 
dalam 7 mins driving lah. 
kalau nak menapak dalam 2.9km. 
almost 3km tu. 
idok ler teman sanggup. 
naik je lah grab.


luas kawasan tempat makannya. 


simple je this place. 


bila sampai kami tengok lah apa yang ada.
dah tak banyak yang ada. 
mula tertanya2. 
orang kata rambang mata kalau ke sini. 
tapi yang we all tengok ni alamakk.
sikit bebeno.
tak bernafsu nak memilih tau. 


tinggal yang ni ni je. 


so ambik je lah yang kenan di hati. 


sedih pulak tengok bun2 ni dah crack macam gitu sekali. 
oooo baru tau lah kenapa kami faced something like this. 
kami datang dah lewat sangat. 
yang banyak nya tu kata sorang mamat yang kami jumpa di airport waktu pepagi. 
waktu mata belalang belum bukak lagi tu. 
hehehee..
so sesiapa yang nak ke sini MESTI datang at 6am kot. 
baru puas hati. 
sebab kedai makan ni bukak at 6am lagi. 


suka tengok bottle for mineral drinks. 
tapi air dia tak sedap lah rasanya. 


so kita makan je lah rezeki yang dah terhidang ni ye Chef Ciju. 


first batch. 



yang i suka kat sini adalah Chicken Dumpling ni. 
memang sedap di tekak i. 


air yang diorder. 
i tetap dengan AIR KELAPA..
malas nak minum dari bijik kelapa tu. 
tu yang order pakai gelas. 
sedap.


second batch. 


i ordered this somtam. 
pedas weiiii.


separuh yang belum diangkat. 

ALHAMDULILAH..
kira ok lah tu. 
paling tidak kami dapat makan lah. 
lepas hajat chef ciju. 
tak kempunan lah. 
next time maybe. 
pukul 6am kita tiba situ nanti. 
hehehehehe..

15 comments:

  1. btol kak.. kena p time belalang dok tidoq lagi. stanby siap da. bkk je kedai terus serbu.. tapi tula nk kena brebot2 dgn org. time x bnyak choices tu kedai ni lebih tenang.

    x penah p pun lagi hehe.. dok baca je org share. ohooohoi dapnyeee dimsum 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena mintak tolong belalang bukakkan pintu kedai lah kan. hehehe...
      tak pe lah. nnt2 kita ke sana lg. boleh gitu?

      Delete
  2. alahai sendu je dimsum yg tinggal ye.. ari tu xdpt mkn kat sini. pack giler org sampi ada yg terkeluar2.. next time lah try

    ReplyDelete
  3. sikit bebeno yang tinggal ye kak, pernah nampak kat blog seorang kawan yang ke sana, penuh meja dengan macam-macam pilihan mungkin dia datang awal pagi... tapi nasibla dapat jugak walau tak banyak pilihan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye dana. melimpah ruah..memacam ada.. bila tang kita punya time, aikkk.. macam tak de apa dah.

      Delete
  4. assalamualaikum... selamat tahun baru 2020... maaf laa baru sempat nak datang jenguk ke blog ni... insya allah sy akan kembali fokus sm mcm sebelum ni.... harap2 tak serik utk terjah blog sy nanti ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam. baru sempat nak replied kat sini. focus balik nanti ye..

      Delete
  5. ntahlah..saya rasa mcm kureng sikit dim sum ni compared yg kt M'sia..tapi oklah, dapat rasa dim sum siam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin sedap lagi kat Malaysia kot. tapi akak bukan peminat Dimsum. so no hal. hehehe

      Delete
  6. Yes sis.. u have to come early in the morning. At least, once u touched down in Hatyai, terus pergi breakfast kat sini. sure banyak pilihan ;)

    ReplyDelete
  7. tips kalau nak ke sini kena pergi seawal pagi...sebelum belalang bangun...nampak sedap pilihan tu..

    ReplyDelete
  8. When I was in hatnyai, tour guide kata mesti pi makan kat Chabura ni... MESTI! Patutla restoran dia besar bukan main.. MESTI!... kami sampai awal baru ada 2 - 3 meja jer ada orang... elok my family pilih2 dan dok di meja tetiba beberapa bas arrived hahaha... penuh! lepas tu tak berenti-henti org sampai... but errr... i was so excited sebab selalu dengaq je pasal dimsum kat AFC.. kalau kat M'sia x la pi cari saja2 nak makan... alang2 dah KENA sampai kat sini.. cuba lah... guide yg tunjukkan yg mana sedap cuma I pilih ikut selera iaitu crab mesti kena ada, prawns... first time makan dimsum. Conclusion... nope... Im not into it.. prefer grill kat steamboat.. lagi puasss.

    ler.. buat entri kat sini lak... hahahaha

    ReplyDelete

cliks..cliks