cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Thursday, January 16, 2020

Birthday boy and gurls in January.



Saturday
January 11, 2020.
Platinum Homes.



Simple gathering dibuat kat rumah i lagi. 
kali ni hostnya adalah Mama Baby Ahtar Niyaz.
Cik Ti lah.
nak buat kat rumah Cik Ti tak boleh lah pulak sebab underrenovation tu. 
Jadi buat je kat rumah i. 
kebetulan abduls yang nak balik Bandung ada sama. 
kira meraikan sekali lah gitu. 
kunun2 farewell party gituuu..
sebenarnya gather makan dan doa2.
tu je. 

Masak pun apa adanya je lah. 
no special menu. 
Chef Ciju made MEE REBUS.
i made NASI LEMAK.
then Mymommi beli NASI AMBENG.
then nekcik bawak food gak. 
Ada gak dessert yang dibeli. 


gini lah rupanya Mybig table. 
i dah tak leh nak atur cam ne all the food. 
hehehehee...
table runner pun tak de. 
tu yang calu aru.
tak pe lah. 
asal memasing tau apa yang hendak dimakan.


dari sebelah belakang lah pulak.. 
more to side dishes and dessert. 


among the main dishes. 
Ada lauk2 for NASI AMBENG.
Nasi yang putih tu adalah NASI PUTIH for Ambeng.
then satu lagi NASI LEMAK.

Lauk for NASI AMBENG kat atas ni adalah AYAM MASAK KICAP.
Ada SERUNDING.
Ada SAYUR TUMIS.
and ada MEE GORENG.

tepi tu pulak ada SAMBAL TUMIS IKAN BILIS for NASI LEMAK. 
and lauk dua kuning tu adalah lauk yang Hubby fond of makanan hospital since dia buat treatment kat hospital. 
tak pernah tak sedap katanya. 
so dia tambah that lauk. 


besides NASI AMBENG ada beli sikit lagi BIRYANI AYAM..
kat sini ada lauk AYAM BIRYANI then ada sikit kuah lah kot. 
Ada JELATAH.
then ada KRUP KRUP for MEE REBUS.


then this for the main dish. 
MEE REBUS..
then ada lah peralatan tambahan for mee rebus dan nasi lemak. 
kira peralatan tambahan tu boleh mix and match lah. 
heheheehe.. 
boleh gitu ye. 


come to dessert. 
ini cake for Baby Akhtar for his 2th birthday. 
MEDORVICK CAKE by Chef Ciju. 


a lot of chocolate. 


another cake for the rest yang sambut birthday CikRah and CikTi. 


Chef Ciju tried to make this cake. 
CHEESE CAKE. 
tak sedap katanya. 
tapi tengok yang makan sampai licin tu. 


Nekcik bagi PULUT KUNING BERLAUK. 


ada APAM MANIS gak. 
thanks nekcik. 


dessert yang cumel. 
HOKAIDO BAKED CHEESE TART.
ada macam2 flavors. 
suka tengok. 
ini CikTi beli je. 


beli SANDWICH gak. 


ada BOMBOLONI with chocolate filing and custard filing. 
i ate one with chocolate filling. 


buat air simple je. 
AIR SIRAP PANDAN.


Abang Irfan bacakan doa buat semua. 
Mydaddi nampak sayu je. 
makin tua nampak makin sensitive. 



dia pun sama berdoa. 


seems i nak kena tambah lah kerusi makan ni. 
memang tak muatlah. 
dah malas nak tambah2 meja lipat tu. 
nanti kita beli kerusi yang kecik2 sikit lah. 
so ramai boleh muat. 


begini lah riuh nya bila makan reramai. 
memula je cantik atas meja tu. 
hehehehe..
then after few moment all terabur sikit lah.. 


ini lah si kecik yang sambut birthday pada January 11, 2020.
hari jadi yang ke dua. 


anak MAMA PAPA ni. 
manja.
he is the second one after waiting for so long. 
3 years after arwah baby naufal abang nya. 
anak ke dua. 


Arwah abangnya Baby Naufal  hanya dipinjamkan ALLAH setakat 17 jam saja. 
after waiting for almost 5 years. 
semoga semuanya dapat berkumpul nnt di sana. 
INSYALLAH.


orang nanyikan lagu birthday pun memalulah kunun si kecik ni. 


memotong cake malu2 pulak dia. 
panjang akal dan bijak dia.
active boy.


depa dua ni pun sambut birthday in January. 
share lah kan. 
so Chef Ciju ada buat 3 cakes for this gathering. 


dapat gak kami ber4 beradik perempuan ni bergambar sama2. 
jarang memang dapat kumpul sama2 cam ni. 
usually yang duduk Johor tu agak susah dapat bersama2 kalau kitarang buat makan2. 
memang rezeki lah ni. 


bila dah ramai makan pun bertatang lah ye.
kalau nak makan serentak.
kalau nak makan duduk kat meja kena lepas satu group satu group lain. 


our last guest for the gathering.
dah lama tak jumpa almost 10 tahun kot. 


ada yang baru sampai. 
ada yang dah nak balik. 
gitu lah. 


lepak2 lah lepas makan. 


tak cukup di bahagian luar kat dapur pun sembang. 
depa suka sembang berdiri. 


then ini lah my NASI LEMAK.
ALHAMDULILAH semua food licin. 
syukur sangat. 
Semoga ukhwah kami sekeluarga sentiasa diberkahi ALLAH..


**sebenarnya pada hari yang sama supposedly Mydaddi and Mymommi balik kampung ikut CikRah.
unfortunately Mydaddi jatuh sakit masa nak keluar rumah.
terus dihantar ke hospital dan dibawak ke emergency ward.
maybe suffering from PNEUMONITIS.
yang i tau Mydaddi got lung infection. 

last 3 days masih di RED ZONE and last nite dah ditransferkan ke YELLOW ZONE.
Mydaddi ni like a survivor lah.
orang nya kuat. 
tapi kuat2 orang yang dah berumur 79 tahun ni kan. 
buat kita anak2 ni jadi risau. 
Moga ALLAH sentiasa pelihara Mydaddi.
mohon doa dari semua ye.

13 comments:

  1. Banyaknya makanan. Best berkumpul ramai-ramai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sangka2 dalam pada tak beriya2 menu tu banyak lah pulak yang terhidang.
      ALHAMDULILAH..

      Delete
  2. Banyaknya makanana... Kek pun dri pulut ke kek btul.. Kalau sy kat situ xtau nak mula makan yg mana. Haha

    ReplyDelete
  3. selamat hari lahir untuk semua yg menyambutnya. semoga dipermudahkan urusan daddi dalam penyembuhan nya. aamiin

    ReplyDelete
  4. penuh meja, semuanya sedap... meriah nengok segala menu yang ada kak... nasibla masa tengok ni dana tengah mengudap makan jugak... kalau tak mau perut terus keroncong

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. kumpul2 reramai mmg makan lah benda utama kan Dana.

      Delete
  5. akak !!! why so many food kak why we no no jiran together kak..
    hahaha kalo jiran lama da saya p sua mukaaaaa nak makan skali =D

    ReplyDelete

cliks..cliks