cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, January 24, 2017

Meet up with 'Kashmir Gurls' at Dolly Dim Sum, NU Sentral.


Tajuk tu kemain je kan. 
Kashmir Gurls. 
Actually ini adalah nama group whatapps me and the gegels yang ke Kashmir in 2015.
sebelum ke Kashmir, i created a whatapps group just to keep in touch sebelum trip ke Kashmir. 
thot after back from Kashmir, i wanted to delete the group.
sebab i memang bukan kaki group whatapps. 
yang ada dalam my handphone just company kot.
yang lain2 memang i deleted long back. 
sebab i malas nak tengok whatapps. 

Anyways, there are 6 persons in our group but then one left. 
so just 5 of us yang still keep in touch. 
in fact after the trip kami meet up kat rumah i.

then last Saturday, January 21, 2017 we set another meet up.
kunun2 nak celebrate belated birthday one of the member, Nadia, the youngest in the group.
Unfortunately, Kakcik tak dapat nak join. 
Sedih rasa sebab tak dapat nak sembang2. 


Kami janji nak meet up at NU SENTRAL. 
my first time here. 
even tempat ni dulu, i mean this area, tempat i berjimba gamaknya. 
i went there with Mem Zura. 
Picked me up at KPJ at 12.00pm.
and we arrived here at almost 1.00PM.


dah banyak berubah dah. 


tiba kami di sini.


we parked here.
i took this pic sebab kata Mem Zura takut lupa tempat parking nanti. 


terus cari lift. 
tapi, kita picca2 dulu yeee.


pantang nampak cermin kannn.


model juice. 
heeee


mencari dan terus mencari lah kami. 


the decoration for Chinese New Year. 


bersakura kita.


Kami nak ke sini sebenarnya. 
our meet up place.
reservation being made by Nadia.
Dia pro kat sini lagipun.


this place katanya selalu penuh je. 


love the decoration. 


then after few minutes, Nadia pun sampai. 
picca2 dulu. 
sembang kejap.


then menu to order. 




nak order, tengok menu, tapi my mata, aduiyaiiiii.
i cannot see lah.
i m so tua. 
andddd ohh.. so sepet kann.


tadi kan kata nak celebrate birthday..
alahhhh, bukan ada cake pun. 
yang penting dapat jumpa dan sembang. 
tapi ada jugak lah tanda mata buat Nadia. 


seronok lah hopefully Nadia dapat gift dari i. 
i gave her one Ladakh shawl and simple bangle from Delhi. 
Bag Patchi tu sekedar bag je. 
heeeee
no chocolate ye..


while waiting, we talk talk lah kan.
macam kena marah lah gamaknya si Nadia nya. 


time to eat. 


after some times, Mem Lina kita pun sampai.
she went to a wedding reception first then came to meet us. 


i rasa ni kami tengah khusyuk mendengar cerita Mem Lina hal bibik dia. 
Macam cerita penyiasatan lah pulak.


ok lahh. 
kita tengok apa menu kita pada hari tu. 
I took drink Jasmine Tea with Lemongrass.
Mem Zura with Watermelon Lychee,
and Nadia took Chinese Tea. 


this is superb. 
Egg Custard Buns.
memang sedapppp.
tak menyesal i.


this is what?
i lupa. 
but something related to shrimp kot. 


i just cud share the pictures here lah ye.
i forgot all the names. 


this one also nice.


and we took Golden Rice..
alaaaa.. Nasi goreng lerrr.


before leaving the place, we took a pic.
then paid the bill. 


rasa macam tak nak berpisah dulu.
Gambar lagi kat depan resto ni. 
sembang lagi. 


picca lagiiii.


then we went to this area. 
gambar dengan Ayam Jantan. 


last but not least. 
INSYALLAH kalau diberi kesempatan, panjang umur, dan panjang jodoh kita, we will meet again.
nanti kena ada Kakcik jugak. 
INSYALLAH..
semoga ukhwah antara kami akan terus kekal. 
Buat Nadia, semoga panjang umur, murah rezeki, sentiasa happy.
bahagia dunia akhirah. 

we left Nu Sentral at 3.45pm kalau tak silap. 
thanks to Mem Zura sebab sent me back. 
sambil gossip2 dalam kereta. 
heeeeee..
anyway, nanti i sambung lagi cerita Ladakh i ye..
okkkk. 
daaaaaaa


* thanks to Mem Zura sebab eilok gambar yang banyak from the whatapps. 

8 comments:

  1. Kakcik tumpang seronok tengok keakraban yang terjalin. InsyaAllah, ada kesempatan nanti kita geder-geder lagi ya...

    Kadangkala dah rancang elok-elok pun, ada juga halangan yang kita tak jangka. Adik kakcik masih di wad dan doktor tak dapat kesan apa sakit yang sebenarnya... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah kakcik...nnt kita gader2 ye..mudah2an adik kakcik cepat sembuh..

      Delete
    2. Betul tu kakzakie..moga umur panjang dan diberi kesihatan yg baik, insyallahhh...jd windu lak kat kakzakie ni haahh..

      Delete
  2. Kakak tengok pun tahu seronoknya pertemuan itu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak dpt nak lelama kak..tp happy sgt..mcm lepas rindu gitu.

      Delete

cliks..cliks