cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, June 29, 2014

Our First Iftar in 2014...

Story on Sunday, June 29, 2014 - (first ramadan)
My home sweet home. 

Hari ini ALHAMDULILAH berjaya kita menyempurnakan piasa kita buat pertama kali nya.. ALHAMDULILAH gak lah bagi i. selalunya ABC.. dah lama sangat tak dapat merayakan first ramadan ni.. ok lahh. i just nak share some of the food that we prepared and we bought at pasar ramadan. 


kami masih tak ada maid di rumah. memang agak sukar sebenarnya.. tapi nak buat cam ne.. kami sepakat lah kerja sesama.. bantu  - bantu. I lah yang tukang prepare our Big Table. 


start our Iftar with Jericho Dates from Palestine. 


ada two types of drinks.. Air Limau Boi and Soya..


main dish dari Chef CiJu - Nasi Beringin katanya.. jangan berangin sudah lepas ni. heee  dengan Khema Chicken lah i bagi nama. heee


Spaghetti dari CiTi..


kalau dah yang Jawa berbelanja food tadi tu. sure ada Pecel. 


jelly for My Daddi.

ALHAMDULILAH BARAKALLAH.. sempurna sudah. ok lahh mana yang kejap lagi nak ke masjid for tarawih.. selamat semuanya ya.. jumpa lagi esok.. INSYALLAH.. 


14 comments:

  1. salam ramadhan kak yan ,ciju dan smua ahli keluarga..smoga dibei kesihatan yg baik dalam menunaikan ibadah ini..amin ya rabb..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam dear Dil.. ramadan kareem dear.

      semuanya sihat.. kami semua berkumpul di rumah akak kalau ramadan ni.. Harap Dil dan family pun macam tu gak.. kisses and hugs to the kids.

      Ameen Ameen ya rabbb..

      Delete
  2. selamat menyambut ramadhan buat akak sekeluarga

    ReplyDelete
  3. meraih bila dapat buka puasa ramai2, full house long table akak....meja makan sy pun penuh gak tp iyelah meja for 2 jer...hehehe...selamat berpuasa akak dan keluarga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg macam ni lah selalunya dear.. ini kira kurang ni.. selalunya lebih dari 15 org. kena tambah 2 meja lipat .heeeee... gitu lah gamaknya..

      Delete
  4. besarnya kurma.
    selamat menyambut ramadan yg barakah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kurma Palestine Nieda.. moist sangat.

      Ramadan Kareem to u too..

      Delete
  5. Selamat menyambut ramadhan buat Yan dan family.

    ReplyDelete
  6. Seronoknya. Walaupun simple tapi tetap meriah. Apalagi dibuat bersama dan dinikmati seluruh ahli keluarga. Selamat menjalani ibadah puasa YAN..

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah...berbuka ramai2 mesti lebih seronok.

    ReplyDelete
  8. Ramadhan kareem ka yan n famili .....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramadan Kareem to u too dear.. kejap je dah 5 hari kan.

      Delete

cliks..cliks