cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, June 19, 2014

Dari awan sudah terlihat indahnyan, Kashmir

Rindu ini menebal. mengubat hati yang lara. gambar - gambar lah pengubatnya..siapa yang tak jatuh cinta.. siapa yang tak gila bayang.. kalau ini lah yang dihidangkan oleh ALLAH buat mata ini..


gunalah apa saja untuk terbang ke sana.. 


saksikanlah indahnya ciptaan ALLAH ini..


sajli menyelaputi Banjaran Himalaya. tak tergoda kah pintu hati anda?


tak akan puas jari memetik untuk merakan indahnya Kashmir. dari atas lagi sudah terbukti..


nafikan lah indahnya ini.


mukabumi berbagai warna.


tak cantik? tak indah?



 ini baru yang disaksikan mata ku,,, pergi lah ke sana dan saksikan lah sendiri.. tak guna hanya melihat gambar - gambar i ni.. saksikan sendiri.. hidu sendiri bau Kashmir.. 

anyone yang nak tau lebih pasal Kashmir

please LIKE our fanpage, Routemaster Malaysia..
email me... azianelias@yahoo,com.
atau search ke Routemaster India.

12 comments:

  1. Subhanallah...mmg cntik2 belaka...
    Apa kan daya...msih x berapa nk mmpu ke overc kak...huhuhu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah one fine u boleh pegi...believe me..tak mahal mana pun...kalau org boleh pi korea kenapa tidak kashmir..

      Delete
  2. Replies
    1. Lihat lah dgn mata kepala sendiri...takjubnya kashmir...

      Delete
  3. Cantikkk!!!! Memang cantik....siapa yang tak tergoda. Memang bertuah siapa yang pernah melihat dengan mata kepala sendiri.

    Saya pernah mengalami perasaan yang sama semasa ke Xinjiang China, terbang di atas sebahagian Banjaran Himalaya. Pernah saya ceritakan dalam blog saya. Sila tengok di sini: http://nota-kembara.blogspot.com/2013/01/kembara-jalan-sutera-bhg-1-pengalaman.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hhhhh...only ALLAH knows our feeling..

      sy ada baca...n enjoyed it..thanks..

      Delete
  4. Dari langit sudah nampak cantiknya apatah lagi bila menjejak bumi.

    ReplyDelete
  5. Baca pengalaman akakpun saya dah boleh gambarkan betapa indahnya Kashmir :)

    ReplyDelete
  6. Subhanallah...patutlah dulu sy pernah dgr org cakap...kashmir ni salah satu "syurga" dunia...
    Baru kat dunia...dh tak tergambar ngan kata kata...syurga kat "sana" ntt mcmmanalah yer...

    ReplyDelete

cliks..cliks