cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, June 23, 2014

Bertemu Nouman Ali Khan

Story on Friday, June 20, 2014
at Iron Mosque, Putrajaya. 



Gara - gara Chef CiJu teringin sangat nak bertentang mata dengan Nouman Ali Khan.. terpaksa lah i mengagahkan diri drive ke Putrajaya.. Boleh - boleh nak pegi.. Jadi lepas je My Mommi and My Daddi, CiTi and  Uncle Mere gerak balik ke kampung, kami pun bertolak lah pegi ke Putrajaya. Kunun - kunun takut traffic jam nanti nya..  Lepas ambik Abang Luqman dari sekolah at 3,30PM terus kami ke sana.. ini tak lunch lagi ni. ingat nak makan kat Putrajaya nanti.. cuaca... mak aiiii.. cemerlang sungguh... 


nampak cahaya tu.. bersinar sungguh.. 


gara - gara jarang - jarang sangat ke Putrajaya ni, maka sesat barat lah.. even pakai GPS pun.. silap masuk lorong, meraban gak dia.. 


kami tiba di Iron Mosque ni dalam kurang lebih 6.30PM..merata lah mencari kedai makan di sekitar kawasan masjid ni.. emmm hampa.. 



ini budak memang tak reti dian.. even perut berkeroncong.. 


kami akhir nya akur.. no food kat masjid ni.. terus keluar balik dengan harapan janganlah jam nanti.. 


cari punya cari hanya kami dapat ke area Petrol pam..beli lah apa yang patut.. buat alas perut katanya.. sebab majlis akan berakhir at 10.30PM.. so boleh lah rewang malam nanti di Putrajaya.. 


akhirnya yang ditunggu pun tiba.. ini lah wajah yang selalunya i tengok kat You Tube ni.. hari ni dapat lah tengok.. actually i tak dapat tengok dekat pun. i duduk jauh - jauh gitu. sakit belakang punya pasai.. Chef CiJuuuu.. eemmmm punya depan sana tuuu.. Tajuk talk dia malam ni adalah tentang "Al Fatihah"...I malas lah nak cerita kat sini.. i just nak share pics dia je.. 





agak ramai yang datang.. 








pada session rehat beliau datang ke area sisters... sesiapa yang nak tanya tu, boleh lah tanya dia masa ni.. 


sapa dia ni ek? kenapa nak sangat jumpa dia ni.. ok lah sikit i bagi info.. i google gak. i memang dah lama tengok dia ni di YouTube.. 

" Nouman Ali Khan (Urduنعمان علی خان‎) is an American Muslim speaker of Pakistani origin. He is the founder, CEO and lead instructor at The Bayyinah Institute for Arabic and Qur'anic Studies. The fifth edition of The 500 Most Influential Muslims listed him as one of the most influential Muslims in the world without any specific ranking.
Nouman founded Bayyinah in 2006, after serving as a professor of Arabic at Nassau Community College. His current residence is in Dallas, Texas. He also lectures internationally on the matters of Tafsir and learning Arabic to understand the Quran.
In 2005 Nouman Ali Khan started Bayyinah by teaching fundamentals of Classic Arabic in New York and New Jersey area and later launched Tajwid and reading essentials with Wisam Sharieff. By 2006 his seminars spread nationwide to more than 40 locations.
By 2008 his teaching of 10-day Fundamentals of Classical Arabic course crossed over 25,000 attendees and Bayyinah podcast was launched. Bayyinah Campus was founded in 2010 close to DFW Airport when a space of over 11,000 sq.feet was leased to be used for the campus."


He was so excited mengkupas sampai kan supposedly habis at 10.30PM  he dragged to 11.30PM..Pinggang and my kaki macam nak tercabut. Al maklum terpaksa duduk atas lantai masjid tu.. Dan kurang lebih at 11.45PM baru lah selesai semua.. 

Kami ingat nak pegi makan lah.. Kami sebenarnya tak lah balik ke Shah Alam.. kami checked in di hotel dalam Uniten Campus. Saje je kannn.. 


masa nak balik, my kiddos terjumpa teacher depa.. Mr Zayyan, Irish converter.. happy lah bagi tau kat i jumpa orang tu jumpa orang ni.. i pun ada orang jumpa.. Mama Ju.. tapi i sendiri tak jumpa. nampak dari jauh  je.. :-)


Ingatkan boleh lah dapat makan malam.. malang nya sebab tak biasa area Putrajaya dan Uniten tu, maka kami malam  ni tak makan pun. siang kami skipped lunch dan malam skipped dinner. sabar je lah.. tak pe lah esok kita balas dendam.. kita makan puas - puas.. okkk. time to sleep. tiba hotel at 12.45am.. lotih driver ni hah.. depa masih bising lah.. i punn. zzzzzzz...

9 comments:

  1. Alhamdullillah...

    sampai gak hajat tu...yg ni free...tu yg gagah gak pegi tu...

    ReplyDelete
  2. kak yan kalau nak cari makan area putrajaya kena merayap area masjid putrajaya kena turun bawah, tepi tasik depan PICC pastu tepi tasik sebelah monumen alaf baru namanya umai cafe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah ramai yg bagi tau lepas majlis tu.. heee.. nak wat cam ne.. terpaksa berlapar lah..

      Delete
  3. ptt lah penuh masjid mcml tuh... kesian nyer akak sekeluarga sampai skip lunch n dinner kalu dana dh comfirm migrain n gastrik...

    bgs yek nouman ali khan nih, very talented person...

    ReplyDelete
  4. nouman ali khan punya pasal sampai skip makan ek kak yan...hehehhee

    ReplyDelete
  5. seronok nyer..ramai pulak tu yg dtg..meriah..

    ReplyDelete
  6. Tak gastrik ke skip makan sampai dua kali?

    ReplyDelete

cliks..cliks